Ιορδανίδης, Μπισμπίκης, Ασλάνογλου συνεργάζονται σε ένα δυνατό έργο του Στρίντμπεργκ

Τον «Πατέρα» του Αύγουστου Στρίντμπεργκ θα δούμε τον ερχόμενο χειμώνα στο Αποθήκη σε μία παραγωγή των Αθηναϊκών Θεάτρων. Ο Βασίλης Μπισμπίκης σκηνοθετεί και ο Τάσος Ιορδανίδης με την Μαρίνα Ασλάνογλου πρωταγωνιστούν.

Ιορδανίδης, Μπισμπίκης, Ασλάνογλου συνεργάζονται σε ένα δυνατό έργο του Στρίντμπεργκ

Σε κάθε νέα θεατρική σεζόν μια μερίδα του κοινού αναμένει τις παραστάσεις που στηρίζονται στη σιγουριά της παραδοσιακής προσέγγισης, αναζητώντας το βάθος της ερμηνείας. Μια άλλη μερίδα θεατών πάλι, αναμένει τις πρωτοποριακές αναγνώσεις και αποδομήσεις κλασικών κειμένων με αγωνία και περιέργεια. Αν σας αρέσουν οι σύγχρονες αναγνώσεις κλασικών έργων σας λέμε πως τον επόμενο θεατρικό χειμώνα μια από τις παραστάσεις που θα εγείρει συζητήσεις είναι ο «Πατέρας» του Αύγουστου Στρίντμπεργκ δια χειρός Βασίλη Μπισμπίκη. Γροθιά στο στομάχι το φετινό «Άνθρωποι και ποντίκια» που παίζεται στο Cartel, επιβεβαιώνει πως ο Βασίλης Μπισμπίκης είναι ένας σκηνοθέτης που χωρίς να ηθογραφεί παρουσιάζει τις συγκρούσεις χαρακτήρων χρησιμοποιώντας όλη την ενέργεια των ηθοποιών για να κλιμακώσει την ένταση! Το ίδιο αναμένουμε να κάνει και στον «Πατέρα» του πολυγραφότατου Σουηδού συγγραφέα και δραματουργού, πατέρα – κατά τον Ο' Νήλ – του σύγχρονου θεάτρου, Αύγουστου Στρίντμπεργκ.

Ο Τάσος Ιορδανίδης και η Μαρίνα Ασλάνογλου θα ερμηνεύσουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στο κλασικό έργο (1887) που η δράση του θα μεταφερθεί στην Αθήνα του 2019. Με αφορμή το θέμα της πατρότητας που αμφισβητείται, ξεσπά μία έντονη συζυγική διαμάχη της οποίας οι τριγμοί, φέρνουν στην επιφάνεια σύγχρονους κοινωνικούς προβληματισμούς και ξεδιπλώνουν ένα ψυχολογικό καρδιογράφημα ανάμεσα στον άντρα και τη γυναίκα, στα πλαίσια της οικογενειακής εστίας. Η παράσταση θ’ ανέβει στο Αποθήκη σε παραγωγή των Αθηναϊκών Θεάτρων και για τη συνεργασία αυτή ο Τάσος Ιορδανίδης που κινείται στη θεατρική πίστα χωρίς στεγανά και, ως παραγωγός δηλώνει: «Είμαι χαρούμενος για αυτή τη συνεργασία γιατί από την πρώτη στιγμή της έναρξης των συζητήσεων αισθάνθηκα καλλιτεχνικά ασφαλής και χαίρομαι που υπάρχει μεγάλη πίστη και εμπιστοσύνη από την πλευρά των Αθηναϊκών Θεάτρων, για το συγκεκριμένο ανέβασμα».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Λένα Κιτσοπούλου, Χάρης Φραγκούλης, Άννα Κοκκίνου στο Θέατρο Σφενδόνη

Με νέες παραστάσεις και επιτυχημένες επαναλήψεις θα βρούμε τους τρεις καλλιτέχνες με ταυτότητα τη νέα σεζόν στο Θέατρο Σφενδόνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/10/2022

Μεγάλες ελληνικές και διεθνείς παραγωγές στο 57ο Φεστιβάλ Δημητρίων

Δεκαεπτά παραστάσεις, που καλύπτουν διαφορετικά καλλιτεχνικά είδη συνθέτουν το πρόγραμμα της διοργάνωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης.

H τελευταία σκηνοθεσία του Peter Brook σε Θεσσαλονίκη και Κύπρο

Το "Tempest Project" σε διασκευή- σκηνοθεσία των Peter Brook και Marie Helene Estienne θα παιχτεί στη χώρα μας στο πλαίσιο των Δημητρίων, αλλά και στην Κύπρο στο φεστιβάλ Κύπρια.

80 χρόνια γιορτάζει το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν: Αυτό είναι το ρεπερτόριο της σεζόν 2022-23

Η Μαριάννα Κάλμπαρη ανακοίνωσε με πνεύμα ανανέωσης και βλέμμα στραμμένο προς το μέλλον το πρόγραμμα παραστάσεων κι όχι μόνο που μας επιφυλάσσει την ιδιαίτερη φετινή χρονιά το Θέατρο Τέχνης.

Tο ελληνικό θεάτρο στην εποχή του #MeToo

Παρακολουθήσαμε την ανοιχτή συζήτηση που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Εθνικού Θεάτρου.

Τι θα δούμε φέτος στο Θέατρο Πρόβα;

Καμπανέλλης, ένα μονόπρακτό του Κώστα Μουρσελά και θέατρο για παιδιά στο φετινό ρεπερτόριο του θεάτρου της Μαίρης Ραζή.

"Τα όρια": Η Εβίτα Παπασπύρου σε ένα ερμηνευτικό στοίχημα

Στο θέατρο Μοντέρνοι Καιροί παρουσιάζεται ο μονόλογος-πρόκληση των Μιχαέλα Μιχαΐλοβ και Ράντου Απόστολ, σε σκηνοθεσία Κώστα Νταλιάνη, για τα κακώς κείμενα του εκπαιδευτικού συστήματος.