Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας είναι για όλα τα γούστα

Κοινωνικός προβληματισμός; Έξυπνες κωμωδίες; Ή μήπως θέατρο-ντοκουμέντο; Οι πρεμιέρες της εβδομάδας τα έχουν όλα, φέρνοντας στη σκηνή πρωταγωνιστές που προκαλούν συγκινήσεις.

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας είναι για όλα τα γούστα

Κοινωνικός προβληματισμός; Έξυπνες κωμωδίες; Ή μήπως θέατρο-ντοκουμέντο; Οι πρεμιέρες της εβδομάδας τα έχουν όλα, φέρνοντας στη σκηνή πρωταγωνιστές που προκαλούν συγκινήσεις.

#1 «Υπάρχει και φιλότιμο»

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας είναι για όλα τα γούστα - εικόνα 1

Μπορεί να λατρέψαμε την κωμωδία των Σακελλάριου - Γιαννακόπουλου στη μεγάλη οθόνη, το έργο όμως ανέβηκε για πρώτη φορά στο Θέατρο Τέχνης με τον τίτλο «Ανώμαλη προσγείωση», σε σκηνοθεσία Κουν. Ο Γιάννη Μπέζος έρχεται να μας θυμίσει τη διαχρονικότητα της ιστορίας, έχοντας δίπλα του τους Δ. Λαμπρόγιαννη, Τ. Κωστή κ.ά. (Προσκήνιο, 5/10)

#2 «Η Αφροδίτη με τη γούνα»

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας είναι για όλα τα γούστα - εικόνα 2

Το μυθιστόρημα του Λεοπόλδου φον Ζάχερ-Μαζόχ έγινε γνωστό από την ταινία του Ρομάν Πολάνσκι το 1996. Πρόκειται για ένα παιχνίδι σαγήνης κι εξουσίας ανάμεσα σε μια ηθοποιό κι έναν θεατρικό σκηνοθέτη. Ο Σπύρος Κυριαζόπουλος σκηνοθετεί και παίζει μαζί με τη Νικολέτα Κοτσαηλίδου. (Θέατρο του Νέου Κόσμου, 8/10)

#3 «Art»

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας είναι για όλα τα γούστα - εικόνα 3

Ένα εύστοχο σχόλιο για την τέχνη και τη ζωή έγραψε η βραβευμένη συγγραφέας Γιασμίνα Ρεζά, φέρνοντας στο προσκήνιο μια ιστορία τριών φίλων κι έναν ανεικονικό πίνακα. Ο Θ. Αθερίδης, ο Άλκις Κούρκουλος και ο Γ. Πυρπασόπουλος δίνουν απάντηση στο ερώτημα: τι αξίζει περισσότερο, η τέχνη ή η φιλία; (Μικρό Παλλάς, 5/10)

#4 «Μη σκοτώνεις τη μαμά»

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας είναι για όλα τα γούστα - εικόνα 4

Η Αντιγόνη Γλυκοφρύδη, η Πέγκυ Σταθακοπούλου, η Ισιδώρα Δωροπούλου και η Ελίνα Γιαννάκη δίνουν τη δική τους μάχη, ως γυναίκες και μητέρες, για τον έρωτα, τη μητρότητα και την κατανόηση μέσα στην οικογένεια. Η ιστορία της Σάρλοτ Κίτλι, ένα ωραίο ψυχογράφημα για τη σχέση μητέρας και κόρης, ανεβαίνει σε μετάφραση του Αλέξανδρου Κοέν και σκηνοθεσία της Ρέινας Σ. Εσκενάζυ. (Olvio, 10/10)

#5 «Nordost»

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας είναι για όλα τα γούστα - εικόνα 5

Εννέα γυναίκες, με όχημα το έργο του Μπουχστάινερ και μαρτυρίες από ανθρώπους που έζησαν από μέσα τα γεγονότα, μας δίνουν το ιστορικό της τραγωδίας της κατάληψης του Θεάτρου Ντουμπρόβκα της Μόσχας από Τσετσένους αυτονομιστές. Τη δραματουργική επεξεργασία υπογράφει η Στέλλα Κρούσκα. (Studio Μαυρομιχάλη, avant premiere: 5/10)

#6 «Η συμμορία των πέντε»

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας είναι για όλα τα γούστα - εικόνα 6

Ο μόνος κίνδυνος που διατρέχετε από τη συμμορία των Θανάση Τσαλταμπάση, Γιώργου Μποστάντζογλου, Κώστα Αποστολάκη, Στέλιου Πέτσου, Κώστα Φλωκατούλα και Στέλιου Ιακωβίδη είναι να πεθάνετε από τα γέλια. Ο Γιάννης Κακλέας ενορχηστρώνει την απερίγραπτη ομάδα στο έξυπνο σενάριο του Γκράχαμ Λίνεχαν. Η μόνη γυναικεία παρουσία είναι αυτή της Αγορίτσας Οικονόμου. (Κιβωτός, 10/10)

Περισσότερες πληροφορίες

Art

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 80 '

Άραγε η τέχνη μπορεί να διαλύσει μια φιλία; Αυτό είναι το ερώτημα που τίθεται σε τρεις άντρες, σε μία από τις πιο επιτυχημένες κωμωδίες της δεκαετίας του ’90.

Μη σκοτώνεις τη μαμά

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 100 '

Τέσσερις γυναίκες δίνουν με χιούμορ τη δική τους μάχη, ως γυναίκες και μητέρες, για τον έρωτα, τη μητρότητα αλλά και την κατανόηση μέσα στην οικογένεια.

Nordost

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Για ένα αληθινό περιστατικό, την ομηρία που κράτησε 57 ώρες και στοίχισε τη ζωή σε 170 ανθρώπους στη Μόσχα το 2002, μαθαίνουμε μέσα από τις μαρτυρίες εννιά γυναικών

Υπάρχει και φιλότιμο

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 100 '

Η ινκόγκνιτο επίσκεψη ενός υπουργού σε ένα χωριουδάκι της ελληνικής επαρχίας σε συνδυασμό με ένα τροχαίο γίνονται η αιτία να αποκαλυφθούν οι απάτες των συνεργατών του.

Art

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 80 '

Άραγε η τέχνη μπορεί να διαλύσει μια φιλία; Αυτό είναι το ερώτημα που τίθεται σε τρεις άντρες, σε μία από τις πιο επιτυχημένες κωμωδίες της δεκαετίας του ’90.

Η συμμορία των πέντε

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Μια ετερόκλητη πενταμελής συμμορία σχεδιάζει μια ληστεία με τη βοήθεια μιας ανυποψίαστης, καλόκαρδης γριούλας, σε μία από τις κλασικότερες μαύρες κωμωδίες που γνωρίσαμε στον κινηματογράφο.

Η Αφροδίτη με τη γούνα

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 70 '

Σ’ ένα αριστοκρατικό περιβάλλον χλιδής, αισθησιασμού και ηδυπάθειας, εκτυλίσσεται μια ασυνήθιστη ερωτική ιστορία ανάμεσα στο alter ego του συγγραφέα και τη γυναίκα που λάτρεψε και της εκχώρησε μέχρι και την ίδια του την ύπαρξη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.