Παράσταση στο ιστορικό Μπάγκειον

Η Άντζελα Μπρούσκου δίνει θεατρική ζωή στο Μπάγκειον ξενοδοχείο της  Πλατείας Ομόνοιας με την «Έντα Γκάμπλερ».

Παράσταση στο ιστορικό Μπάγκειον

Η Άντζελα Μπρούσκου δίνει θεατρική ζωή στο Μπάγκειον ξενοδοχείο της Πλατείας Ομόνοιας με την «Έντα Γκάμπλερ».

Παράσταση στο ιστορικό Μπάγκειον - εικόνα 1

Η σκηνοθέτις Άντζελα Μπρούσκου είναι έτοιμη να κάνει εμάς, τους θεατές, μέρος ενός συνόλου και να μας οδηγήσει μέσα από μια συμμετοχική διαδικασία σε αυτό που λέμε στο θέατρο εμπειρία. Πως; Ανεβάζοντας την «Έντα Γκάμπλερ» του Χένρικ Ίψεν στο Μπάγκειον (από 10/2), το ξενοδοχείο που έχτισε ο Γερμανός αρχιτέκτονας Έρνστ Τσίλλερ μεταξύ των ετών 1890 και 1894. Ο χώρος αυτός θα γίνει «ο δραματικός τόπος για να ‘στηθεί’ η ιστορία της Hedda φέρνοντας στο σκηνικό φως το παγκόσμιο και διαχρονικό ζήτημα της γυναίκας και της θέσης της, σε μια κοινωνία ‘χτισμένη’ από άνδρες». Ένα σπουδαίο έργο χαρακτήρων η «Έντα Γκάμπλερ» συμπυκνώνει με αριστουργηματικό τρόπο την οικονομική, κοινωνική, ηθική και συναισθηματική κατάπτωση της επηρμένης, αλλά ταυτόχρονα ξεπεσμένης αριστοκρατίας, προς κάθε ταξικά κατώτερό της.
Η Παρθενόπη Μπουζούρη ερμηνεύει το ρόλο της Έντα, μιας τυπικής γυναίκα, ως προς την θέση που βρίσκεται και ως προς τον χαρακτήρα της, που θα ήθελε να ζήσει τη ζωή της σαν άντρας. Οι φόβοι και οι ενδοιασμοί, άλλοι κληρονομημένοι, άλλοι εμφυτευμένοι παρεμβαίνουν καταλυτικά και καθορίζουν τη ζωή της. Τους υπόλοιπους ρόλους ερμηνεύουν οι: Ανδρέας Κωνσταντίνου, Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου, Θάνος Παπακωνσταντίνου, Φιντέλ Ταλαμπούκας, Ειρήνη Αϊβαλιώτου, Χριστίνα Παπαδοπούλου. Η μουσική είναι της Nalyssa Green.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Και λέγε λέγε": Νέες φωτογραφίες από την επικείμενη παράσταση της Λένας Κιτσοπούλου

Το νέο έργο της αιρετικής δημιουργού αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τον προσεχή Μάιο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/03/2024

Ο "Άτλας" του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη εφευρίσκει τον κοσμογονικό μύθο της μοναξιάς

Το έργο, που παρουσιάζεται στο PalmTree-MCA, ερευνά τις ψυχές τριών πλασμάτων που είναι χαμένα στην αιώνια λήθη και ταυτόχρονα γνωρίζουν τον πυρήνα και τη σκέψη όλου του σύμπαντος.

Θέατρο Στοά: Παράσταση υπέρ των συγγενών των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Θανάση Παπαγεωργίου, για την παράσταση "Το επάγγελμα της μητρός μου".

"Fame The Musical": Μιλήσαμε με τους συντελεστές του αγαπημένου μιούζικαλ που παίζεται στο Christmas Theater

Το "α" μίλησε με τους πρωταγωνιστές και τους δημιουργούς της λαμπερής ελληνο-βρετανικής παραγωγής, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μαλισσόβα, που παρουσιάζεται για λίγες παραστάσεις στην Αθήνα.

"Το σώμα της γυναίκας ως πεδίο μάχης": Το έργο του Ματέι Βισνιέκ για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Η βία του πολέμου, το πώς εγγράφεται στην ανθρώπινη συνείδηση αλλά και το θαύμα της ζωής από την άλλη πλευρά απασχολούν τον σύγχρονο Ρουμάνο συγγραφέα του "Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα".

Μίρκα Παπακωνσταντίνου: "Στο θέατρο μια χρυσή κλωστή σε ενώνει με τον θεατή"

Η αγαπημένη ηθοποιός μιλά στο "α" σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης με αφορμή το ανέβασμα της θρυλικής μουσικής κωμωδίας "Έκτο πάτωμα", σε σκηνοθεσία του Γιώργου Βάλαρη, στο θέατρο Παλλάς.

Ο Γιώργος Αρμένης επιστρέφει στο θεατρικό σανίδι

Ο σπουδαίος ηθοποιός σκηνοθετεί και ερμηνεύει ένα νέο ελληνικό έργο σε πρώτη παρουσίαση.