Τέσσερις κωμωδίες που θα μας δροσίσουν το καλοκαίρι

Γλυκόπικρη, αστεία, ανατρεπτική μαύρη…η κωμωδία έχει διαφορετικές εκφράσεις.

Τέσσερις κωμωδίες που θα μας δροσίσουν το καλοκαίρι

«Πέτρες στις τσέπες του»

Ο Μάκης Παπαδημητρίου και ο Γιώργος Χρυσοστόμου αυτό-σκηνοθετούνται στο έργο της Μαρί Τζόουνς και δίνουν ένα 80λεπτο ρεσιτάλ ερμηνειών πυροδοτώντας τον αυτοσχεδιασμό και τις διαρκείς μεταμορφώσεις. Δεκατρείς διαφορετικοί ρόλοι δεν είναι και λίγοι! Στο έργο, δύο επίδοξοι ντόπιοι κομπάρσοι, μία Αμερικανίδα σταρ, ένας σεκιουριτάς, ένας δάσκαλος ιρλανδικής προφοράς, ένας αυτόχειρας κομπάρσος και αρκετοί ντόπιοι, όλοι σε μία μακρινή κωμόπολη της Ιρλανδίας, βλέπουν την χολιγουντιανή βιομηχανία να καταφτάνει σαν μια ιλουστρασιόν μηχανή, διψασμένη για χρήμα, και στήνουν μία σάτιρα της ανθρώπινης ματαιοδοξίας, που δεν ξέρεις τελικά αν πρέπει να γελάσεις ή να κλάψεις. Η παράσταση παίζεται στο Θέατρο του Νέου Κόσμου μέχρι τις 28/5. Η περιοδεία θα ξεκινήσει 1/7 από το Δημοτικό Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης.

«Για όνομα...»

Τέσσερις κωμωδίες που θα μας δροσίσουν το καλοκαίρι - εικόνα 1

Μετά από δύο επιτυχημένες θεατρικές σεζόν, η σύγχρονη γαλλική κωμωδία «Για όνομα…» των Ματιέ Ντελαπόρτ, Αλεξάντρ ντε λα Πατελιέρ με την σφραγίδα του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη στη σκηνοθεσία, επιστρέφει ξανά από τον Ιούλιο μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, για να μας δείξει πως μπορεί να κλονιστούν οι οικογενειακές και φιλικές σχέσεις όταν κάποιος αποφασίζει να δώσει ένα περίεργο όνομα στο παιδί του π.χ.... Αδόλφο. Δύο ζευγάρια κι ένας παιδικός φίλος συναντιούνται για ένα φιλικό δείπνο, που γρήγορα όμως χάνει το εορταστικό του κλίμα και καταλήγει σε πεδίο μάχης, σε μία κωμωδία παλιάς κοπής με κοινωνικοπολιτικές προεκτάσεις. Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, η Βίκυ Σταυροπούλου, ο Φάνης Μουρατίδης, η Μαρία Κωνσταντάκη και ο Αντώνης Λουδάρος διαθέτουν εκείνο το ταμπεραμέντο που μπορεί να οδηγήσει σε έντεχνες εκρήξεις.

«Το ψέμα»

Τέσσερις κωμωδίες που θα μας δροσίσουν το καλοκαίρι - εικόνα 2

Σκηνοθετεί και παίζει ο Θοδωρής Αθερίδης μαζί με τη Σμαράγδα Καρύδη, τη Μυρτώ Αλικάκη και τον Κωνσταντίνο Κάππα στη σύγχρονη γαλλική κωμωδία ηθών του Φλοριάν Ζέλερ, που μετά τις παραστάσεις στο Μικρό Παλλάς ετοιμάζεται να περιοδεύσει στην Ελλάδα. Ένα μικρό ψέμα μοιχείας έρχεται να κλυδωνίσει τις σχέσεις ανάμεσα σε δύο φιλικά ζευγάρια, σε ένα παιχνίδι ανάμεσα στην αλήθεια και το μυστικό, στην απάτη και την ειλικρίνεια. Μήπως, τελικά, τα ψέματα είναι μερικές φορές χρήσιμα; Μια κωμωδία για όσους θέλουν να μάθουν την αλήθεια, ενώ θα προτιμούσαν ένα ψέμα.

«Ένα εξοχικό παρακαλώ»

Τέσσερις κωμωδίες που θα μας δροσίσουν το καλοκαίρι - εικόνα 3

Τι γυρεύει ένας χαρτοφύλακας γεμάτος λεφτά, μια μπότα Λουμπουτάν, δύο μάσκες από τα Τρία Γουρουνάκια και διάφοροι γυμνοί σε ένα εξοχικό στους Γαργαλιάνους; Η λύση βρίσκεται στην αισθηματική κωμωδία του Γιώργου Φειδά που συνεχίζει να χαρίζει γέλιο, από τα μέσα του Ιουλίου, με ένα θεατρικό καστ καταξιωμένων ηθοποιών τη Μαριάννα Τουμασάτου, το Μάριο Αθανασίου, τον Κώστα Αποστολάκη, τη Σοφία Μανωλάκου, τον Άρη Τσάπη, τον Κωνσταντίνο Κομματά και τον Σπύρο Πουλη. Εφτά χαρακτήρες βρίσκονται την λάθος ώρα στην λάθος στιγμή και ξετυλίγουν το κουβάρι από μία ιστορία γεμάτη αποκαλύψεις και ανατροπές, που θα φέρει άλλους κερδισμένους, άλλους χαμένους και άλλους… ερωτευμένους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.