Performative ραντεβού στο Metamorphosis

Στη μεγάλη γιορτή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» αξίζει να παρακολουθήσετε, μαζί με τα παιδιά, performative εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο.

Performative ραντεβού στο Metamorphosis

Στη μεγάλη γιορτή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» αξίζει να παρακολουθήσετε, μαζί με τα παιδιά, performative εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο.

David Dorfman Dance

Performative ραντεβού στο Metamorphosis - εικόνα 1

Το αμερικάνικο συγκρότημα, δουλεύοντας με ευαίσθητες ομάδες πολιτών, ανιχνεύει τους κοινωνικούς και προσωπικούς ρόλους μέσω της τέχνης του χορού. Θα δούμε παραστάσεις τους με αθλητές του κλασικού αθλητισμού και των Special Olympics (23/6, 8.30 μ.μ. Μεσογειακός Κήπος), με άτομα της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών (25/6, 12 μ., Λαβύρινθος), με την Αποστολία Παπαδαμάκη και επτά χορευτές της ομάδας Quasi Stellar (26/6, 7 μ.μ., Φάρος).

Street Dance

Performative ραντεβού στο Metamorphosis - εικόνα 2

Ρυθμός και αυτοσχεδιασμός σε ένα ανατρεπτικό χορευτικό δρώμενο. Breakers, poppers και μεταμοντέρνοι χορευτές των ομάδων Waveomatics και Funky Habits απογειώνουν την κίνηση και αποκαλύπτουν την κοινή φιλοσοφία τους για τη δύναμη του χορού και την κοινωνική και πολιτική της επίδραση (24-25/6, 8.30 μ.μ., Πίδακες Νερού).

Circus of Illusions

Performative ραντεβού στο Metamorphosis - εικόνα 3

Κορυφαίοι καλλιτέχνες του τσίρκου, όπως ο ξεκαρδιστικός David Shiner, η ισορροπίστρια Elayne Kramer, η ευλύγιστη χορεύτρια Nina Burri, o λαμπερός καουμπόι A.J. Silver, οι μάγοι των ψευδαισθήσεων Smirnov Duo, η καλλιτέχνις του χούλα χουπ Anna Jack κόβουν την ανάσα με τα νούμερά τους και ο Λάμπρος Φισφής απογειώνει τη βραδιά αποκαλύπτοντας τη μαγεία της κωμωδίας (24/6, 12 μεσάν., 25/6, 10.30 π.μ., στο Λαβύρινθο)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Θέατρο Tempus Verum: Με ανατρεπτικό ρεπερτόριο τη νέα σεζόν 2022-23

Με σύγχρονη ματιά και νέους δημιουργούς μπαίνει στον θεατρικό χειμώνα ο θεατρικός οργανισμός του Κεραμεικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
02/10/2022

Το Εθνικό Θέατρο συζητάει για το #MeToo

"Το ελληνικό θέατρο στην εποχή του #MeToo" είναι το θέμα της πρώτης συζήτησης που διοργανώνει φέτος η πρώτη σκηνή της χώρας, με στόχο να θέσει επί τάπητος φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία και την τέχνη.

"The Music Critic": Αυτή την παράσταση ποιος θα τολμήσει να την κρίνει;

Ο αστέρας του Χόλιγουντ Τζον Μάλκοβιτς συνοδευόμενος από ένα εξαιρετικό μουσικό σύνολο, πρωταγωνιστεί στο "The Music Critic" Αλεξέι Ιγκούντεσμαν, μια υβριδική και σαρκαστικά απολαυστική μουσικοθεατρική παράσταση.

Η "Ζιζέλ" από την Οδησσό στη σκιά της Ακρόπολης

Το όνειρο κάθε χορεύτριας είναι να ερμηνεύσει τη "Ζιζέλ" του Αντόλφ Αντάμ. Το χορογραφικό αριστούργημα της ρομαντικής περιόδου, ζωντανεύει από το Μπαλέτο και την Ορχήστρα της Εθνικής Όπερας της Οδησσού στο Ηρώδειο, την πρώτη μέρα του Οκτωβρίου.

Έχει φώς η σκιά; Η Αλεξάνδρα Καζάζου απαντά στο Θησείον

Μία θεατρική παράσταση βασισμένη στο έργο του Αlbert Camus "Ο Ξένος" από την Transatlantic Group παρουσιάζεται στο Θησείον - Ενα θέατρο για τις τέχνες.

"Μπεντ": Έρχεται το σπουδαίο έργο του Μάρτιν Σέρμαν στο θέατρο Χώρα

Το αριστούργημα του αμερικανού συγγραφέα που έχει ως θέμα τον απαγορευμένο έρωτα δύο ανδρών στη ναζιστική Γερμανία ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια.

Στην "Κόκκινη κλωστή" "συνεργάζονται" αντικείμενα κοινής χρήσης και μουσικές νότες

Η ιστορία της απόδρασης μιας γυναίκας από το αφιλόξενο Εδώ και Τώρα και ο πολυτάραχος βίος της ξετυλίγονται σαν όνειρο σε μια μοναδική περφόρμανς.