Δημήτρης Παπαϊωάννου: Υποψήφιος για βραβεία ΕΜΜΥ

Μπράβο στον Έλληνα διεθνή Δημήτρη Παπαϊωάννου και την ομάδα του. Η μαγεία των μνημειακών εικόνων που συνέθεσαν στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στο Μπακού τους οδηγούν στην διεκδίκηση έξι υποψηφιοτήτων στα φετινά βραβεία ΕΜΜΥ.  

Δημήτρης Παπαϊωάννου: Υποψήφιος για βραβεία ΕΜΜΥ

Μπράβο στον Έλληνα διεθνή Δημήτρη Παπαϊωάννου και την ομάδα του. Η μαγεία των μνημειακών εικόνων που συνέθεσαν στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στο Μπακού τους οδηγούν στην διεκδίκηση έξι υποψηφιοτήτων στα φετινά βραβεία ΕΜΜΥ.

Σε μια τελετή που κόστισε 95 εκατομμύρια δολάρια ο Δημήτρης Παπαϊωάννου δημιούργησε με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας ένα έργο τέχνης εμπνευσμένο από την κουλτούρα του Αζερμπαϊτζάν, από τα στοιχεία της φύσης και την ευρωπαϊκή ιδέα. Έβαλε τον λαοφιλή τραγουδιστή Αλίμ Κασίμοφ πάνω σε ένα ιπτάμενο χαλί να αυτοσχεδιάζει παραδοσιακές μουσικές φόρμες του Αζερμπαϊτζάν, δημιούργησε ένα τεράστιο κόκκινο ρόδι που από μέσα του αναδύθηκε η Lady Gaga, το φως της αναμμένης φλόγας στο μεταλλικό στεφάνι που είναι αναμμένη στη διάρκεια των αγώνων έμοιαζε με έκλειψη ηλίου… Είναι πάμπολλες οι εικόνες που δημιούργησε με αυτοπεποίθηση ο ταχυδακτυλουργός Δημήτρης Παπαϊωάννου, χρησιμοποιώντας το φαντασιακό ως καύσιμο στις δυο τελετές Ολυμπιακών Αγώνων που έχει στήσει μέχρι σήμερα, στην Αθήνα (2004) και στο Μπακού (2015).

Δημήτρης Παπαϊωάννου: Υποψήφιος για βραβεία ΕΜΜΥ - εικόνα 1

Στην 43η τελετή απονομή των Daytime Emmy Awards που θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαΐου στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια ο Δημήτρης Παπαϊωάννου είναι προτεινόμενος για δύο βραβεία Emmy. Συγκεκριμένα στην κατηγορία «Σκηνοθεσία» (outstanding directing special class) υποψήφιοι είναι ο Δημήτρης Παπαϊωάννου και ο Greg Breakell και οι Τίνα Παπανικολάου και Louise Story ως βοηθοί σκηνοθέτη.

Για την καλλιτεχνική διεύθυνση και τα σκηνικά (outstanding art direction / set decoration / scenic design), το βραβείο διεκδικούν οι Δημήτρης Παπαϊωάννου και Θανάσης Ντεμίρης (σκηνική διεύθυνση) και οι Michael Curry (art director) και Nicholas Mahon (σχεδιασμός σκηνικών).

Ανάμεσα στους υποψήφιους για την πρωτότυπη μουσική σύνθεση της τελετής έναρξης βρίσκονται οι Θεόδωρος Κουρεντζής και Βαγγελίνο Κουρεντζής (Outstanding Music Direction and Composition).

Δημήτρης Παπαϊωάννου: Υποψήφιος για βραβεία ΕΜΜΥ - εικόνα 2

Οι Robert Dickinson και Travis Hagenbuch (σχεδιασμός φωτισμών) και οι Charles Dabezies και Ted Wells (διεύθυνση φωτισμών) είναι υποψήφιοι στην κατηγορία «Outstanding Lighting Direction».

Ο Άγγελος Μεντής και η Yashi (σχεδιασμός κοστουμιών) και η Paula Ryan (υπεύθυνη κοστουμιών) είναι υποψήφιοι στην κατηγορία «Outstanding Costume Design / Styling».

Το «Origins» είναι ακόμη υποψήφιο για τη ζωντανή και ηχογραφημένη μίξη ήχου (outstanding live and direct to tape sound mixing) με το βραβείο να διεκδικούν οι Cristian Kaestner, Paul Koemans, Richard Sharrat, Dino Suceska, Scott Willsallen καθώς και ο Justin Arthur.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.