Έξι παραμυθένιοι κόσμοι στη σκηνή

Αγαπημένοι ηθοποιοί και δημιουργοί γίνονται οι συνοδοιπόροι μας σε ένα ταξίδι στον κόσμο του παραμυθιού.

Έξι παραμυθένιοι κόσμοι στη σκηνή

Η Κάρμεν Ρουγγέρη ζωντανεύει στη σκηνή του Κιβωτός δυο παραμυθένιους κόσμους με τον «Τσάρο με τη μακριά γενειάδα»: Το βασίλειο της γης και το βασίλειο του νερού που θα γοητεύσουν μικρούς και μεγάλους.

Έξι παραμυθένιοι κόσμοι στη σκηνή - εικόνα 1
«Σταχτοπούτα»

Στο Βαφείο, τώρα, ο πρίγκιπας αναζητά την κλασική ηρωίδα των παραμυθιών, τη «Σταχτοπούτα», στην παράσταση του Θοδωρή Κατσαρού με νέους ηθοποιούς. Και στο θέατρο Μπρόντγουαιη ο πρίγκιπας θα προσπαθήσει να βρει την αγαπημένη του με ένα γοβάκι στο χέρι, σε μια παράσταση που έχει για πρωταγωνιστές τους Βασίλη Πλατάκη, Αναστάση Δεληγιάννη και τον Κώστα Βουτσά στο ρόλο του βασιλιά.

Έξι παραμυθένιοι κόσμοι στη σκηνή - εικόνα 2
«Τα καινούργια ρούχα του βασιλιά»

Και ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης είναι βασιλιάς φέτος, αλλά αυτή τη φορά στα «Καινούργια ρούχα του βασιλιά» το κλασικό παραμύθι του Άντερσεν που παίζεται σε μια ευφάνταστη παράσταση στο Αλίκη.

Έξι παραμυθένιοι κόσμοι στη σκηνή - εικόνα 3
«Χίλιες και μια ιστορίες»

Στο Εθνικό οι «Χίλιες και μια ιστορίες» του Μάικ Κέννυ που σκηνοθετεί η Βάσια Ατταριάν ζωντανεύουν τη μυθική Ανατολή. Στο Πόρτα, τώρα, το υπέροχο «Σκλαβί» της Ξένιας Καλογεροπούλου μας μαθαίνει την αξία της συνύπαρξης και του σεβασμού, ενώ η «Επιστροφή των παραμυθιών» της ομάδας Μποέμ στο Σταθμό μας θυμίζει όλους τους λόγους για τους οποίους πρέπει να παραμείνουν τα παραμύθια ζωντανά.

Περισσότερες πληροφορίες

Το σκλαβί

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 105 '

Το έργο, το οποίο βασίζεται σε λαϊκό παραμύθι από τη Σύμη, μιλάει για δύο παιδιά που μεγαλώνουν μαζί αν και τα χωρίζει έντονη κοινωνική διαφορά. Κάποια στιγμή όμως αγαπούν την ίδια γυναίκα και γίνονται αντίζηλοι.

Τα καινούργια ρούχα του βασιλιά

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 100 '

Διασκευή του κλασικού παραμυθιού του Άντερσεν, που μιλάει για τη δύναμη της αλήθειας και την ανάγκη να διαθέτει η εξουσία ευθύνη, ταπεινότητα και γνώση.

Η Σταχτοπούτα

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 100 '

Μουσικοχορευτική εκδοχή του παραμυθιού του Σαρλ Περό, που μιλάει για αξίες όπως ο σεβασμός, η δικαιοσύνη και η δύναμη της αληθινής αγάπης.

Η επιστροφή των παραμυθιών

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 60 '

Αγαπημένοι ήρωες παραμυθιών ξεπηδούν από τις σελίδες των βιβλίων, σε μια παράσταση που προσπαθεί να αποκαταστήσει τη σχέση του παιδιού με το διάβασμα.

Η Σταχτοπούτα

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 70 '

Διαδραστική παράσταση, στο πλαίσιο της οποίας οι θεατές αποφασίζουν την εξέλιξη της ιστορίας και βοηθούν τη Σταχτοπούτα να βρει τον πρίγκιπά της.

Ο τσάρος με τη μακριά γενειάδα

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 120 '

Την παράσταση, η οποία αποτελεί μια σύνθεση ρώσικων παραμυθιών, ντύνει η μουσική των Μουσόργκσκι, Μποροντίν, Ρίμσκι-Κόρσακοφ και Τσαϊκόφσκι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.