Πάσχα στην Ελλάδα: προορισμοί, έθιμα, ξενοδοχεία και εστιατόρια για να σχεδιάσετε τα καλύτερα ταξίδια

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού. Φτιάξαμε τον μόνο οδηγό που θα χρειαστείτε για να σχεδιάσετε τα Πασχαλινά ταξίδια σας στην Ελλάδα.

Πάσχα_2024_Κέρκυρα

Ανάσταση με τελετουργικά έθιμα που πάνε πίσω στο χρόνο σε ιστορικές Παλιές Πόλεις ή θαλασσινός Επιτάφιος με κοσμοπολίτικο νησιώτικο χρώμα; Φυσιολατρικές εκδρομές σε καταρράκτες, ολάνθιστους αρχαιολογικούς χώρους και κάστρα ή χαλάρωση και μπάνιο σε χρυσές αμμουδιές; Πολυτελές resort με πλούσιο Πασχαλινό πρόγραμμα όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα για κάθε ηλικία ή ανεξάρτητη βίλα με θέα και απόλυτη ηρεμία; Adults-only ή οικογενειακά;

Από την Κρήτη και τις Κυκλάδες ως το Ιόνιο κι από τις εξοχές αλλά και τα παράλια της Πελοποννήσου στα βουνά της Ηπείρου και της Μακεδονίας κι από τις Παπαδιαμαντικές Σποράδες ως το Πήλιο αλλά και την άγνωστη στους πολλούς Θεσσαλική εξοχή, η Ελλάδα γιορτάζει φέτος τη Μεγάλη Εβδομάδα, την Ανάσταση και το Πάσχα με την καρδιά της κι εμείς ταξιδεύουμε και δεν χορταίνουμε καλοσωρίζοντας την καλοκαιρινή σεζόν. 

Αττική - Αργοσαρωνικός 

Πάσχα 2024 Σπέτσες

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα. Από τις περιφορές των επιταφίων στα Αναφιώτικα όπως του Αγίων Αναργύρων, της Αγίας Αικατερίνης και του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ραγκαβά, μέχρι τον Λυκαβηττό όπου ο Άγιος Γεώργιος και ο Ιερός Ναός Αγίων Ισιδώρων προσφέρουν την πιο εντυπωσιακή θέα για να θαυμάσουμε τα βεγγαλικά την Ανάσταση, το Πάσχα του 2024 η πόλη γιορτάζει με τον δικό της τρόπο. Φέτος που οι γιορτές πέφτουν Μάιο, τα παράλια της Αττικής μας περιμένουν για ρομαντική Ανάσταση δίπλα στη θάλασσα όπως στο νησιωτικο ξωκκλησι των Ιμβριων στο Λαγονήσι. Ο Αργοσαρωνικός έχει τα δικά του τελετουργικά παρά θιν’ αλός, από τον θαλασσινό Επιτάφιο της Ύδρας μέχρι τη συνάντηση των Επιταφίων υπό το φως των κεριών στην πλατεία της Ντάπιας, το "Χριστός Ανέστη" στη γυναικεία μονή των Αγίων Πάντων, εν μέσω σχεδόν νεκρικής σιγής και το κάψιμο μιας βάρκας κατά την Ανάσταση θυμίζοντας τη γιορτή της Αρμάτας. 

"Athenaeum Intercontinental Athens", Αθήνα: Ανάσταση και Πάσχα με το πιο γιορτινό μενού

Athenaeum Intercontinental Athens Πάσχα 2024 Αθήνα

Ανάσταση στην Αθήνα; Αν επιλέξετε να περάσετε από κάποια από τις γραφικές εκκλησίες της Πλάκας και του κέντρου ή τον μεγαλοπρεπή Άγιο Σώστη στη Λεωφόρο Συγγρού για να υποδεχθείτε το Άγιο Φως, μια ιδιαίτερη πρόταση για να γιορτάσετε γαστρονομικά το τέλος της Σαρακοστής το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου είναι το a la carte menu του "Art Bistrot”. Στον σοφιστικέ χώρο του, στην καρδιά του ξενοδοχείου, μετά το γιορτινό welcome με κόκκινα αβγά για να τσουγκρίσετε με τους δικούς σας και μυρωδάτο τσουρέκι μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στις πιο αγαπημένες παραδοσιακές γεύσεις που απογειώνονται με την υπογραφή του executive chef του "Athenaeum Intercontinental Athens" Ανδρέα Φίλη και της ομάδας του. 

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "Athenaeum Intercontinental Athens" εδώ

Cape Sounio, Σούνιο: Η Νέα Εποχή

Cape Sounio Πάσχα Σούνιο

Η καθηλωτική θέα στο Ναό του Ποσειδώνα, λαμπρό και στολισμένο, να γεμίζει μουσικές και ατμόσφαιρα. Τα παιδιά να αναζητούν τα κρυμμενα αβγά κι όλοι μαζί να φτιάχνουμε στεφάνια και κουλουράκια. Η οικογένεια γύρω από το Πασχαλινό τραπέζι με τα αρώματα και τα χρώματα της άνοιξης να πλημμυρίζουν την ψυχή καλοσωρίζοντας την ευεξία. Οι ανακαλύψεις στις κρυμμένες σπηλιές, οι πρώτες βουτιές στα κρυστάλλινα νερά, τα σπορ και οι περίπατοι με φόντο τη Μεσογειακή φύση στα καλύτερα της. Το πρωινό ξύπνημα στο Cape Sounio και η ενέργεια και η ευεξία που σου μεταδίδει κάθε λεπτομέρεια της φιλοξενίας σε αυτό το μοναδικό resort - retreat της Αττικής Ριβιέρας δύσκολα περιγράφεται με λόγια.

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο Cape Sounio εδώ

"Elaia Luxury Suites": Ιδιωτικότητα και πολυτέλεια σε πρώτο πλάνο 

Elaia Luxury Suites Πάσχα 2024

Ο ιδανικός προορισμός διακοπών αλλά και σύντομων αποδράσεων περιμένει όποιον θέλει να βιώσει την απόλυτη εμπειρία κάτω από έναν όρο: "απόλυτη ιδιωτικότητα και διακριτική πολυτέλεια". Με πολλαπλές επιλογές high-end διαμονής το "Elaia Luxury Suites" έχει κάτι για κάθε είδους ταξιδιώτη που αρέσκεται στην προσωποποιημένη premium φιλοξενία. Όχι σε μία, ούτε σε δύο αλλά σε πέντε διαφορετικές τοποθεσίες ανά την Ελλάδα από τα νότια προάστια μέχρι την Μύκονο και τη Μήλο, οι βίλες και οι μεζονέτες του portfolio της "Elaia Luxury Suites" αποτελούν το τέλειο ορμητήριο για απόδραση στα down town σημεία της κάθε περιοχής. Σύγχρονο design και comfort φιλοσοφία συνθέτουν το μωσαϊκό της γοητευτικής φιλοξενίας στα πιο προικισμένα σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας ξεκινώντας από την Γλυφάδα και φτάνοντας στο Λαγονήσι και στη Βούλα ενώ την δική τους κυκλαδίτικη ατμόσφαιρα χαρίζουν οι βίλες στην καρδιά της Μυκόνου και στον ολοζώντανο Αδάμαντα της Μήλου.

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "Elaia Luxury Suites" εδώ

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

GRANDE BRETAGNE

Το μεγαλοπρεπές ξενοδοχείο είναι σημείο αναφοράς στην πρωτεύουσα όλο τον χρόνο προσφέροντας ολοκληρωμένες εμπειρίες σε ντόπιους και ταξιδιώτες. Είτε λοιπόν παραμείνετε στο κλεινόν άστυ είτε βρεθείτε στην πρωτεύουσα για τις πασχαλινές σας διακοπές, το πακέτο που διαθέτει είναι πάντα ιδιαίτερα ελκυστικό. Για τα πασχαλινά σας δώρα θα επισκεφτείτε το "GB Corner Gifts & Flavors", στις προθήκες και τα ράφια του οποίου φιλοξενούνται φινετσάτες συνθέσεις δώρων, εντυπωσιακά πασχαλινά αυγά, κομψές χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες που αναδίδουν το χαρακτηριστικό άρωμα του ιστορικού ξενοδοχείου, είδη σπιτιού, ένδυσης, αξεσουάρ καθώς και ιδιαίτερα έργα τέχνης. 

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στη Μεγάλη Βρεταννία εδώ

"Plaza Resort", Ανάβυσσος: Το αγαπημένο σας "νησιώτικο" resort για Πάσχα δίπλα στη θάλασσα βρίσκεται πιο κοντά στην Αθήνα απ’ ότι νομίζατε!

Plaza Resort Πάσχα 2024 Ανάβυσσος

Δεν χρειάζεται να απομακρυνθούμε και πολύ από την πόλη της Αθήνας για να ζήσουμε αυτό το Πάσχα με τη χαλαρότητα και τη γεύση από θάλασσα που τόσο του ταριάζει. Στην Παλαιά Φώκαια, σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας, πάνω στην άμμο, στη βραβευμένη με γαλάζια σημαία παραλία, το πεντάστερο ξενοδοχείο "Plaza Resort" θα γίνει η βάση μας για ένα απολαυστικό Πάσχα παρά θιν’ αλός. Για το Πάσχα του 2024 το ξενοδοχείο έχει ετοιμάσει ειδικές προσφορές και πακέτα για τη Μεγάλη Εβδομάδα, είτε για όσους θέλουν να απολαύσουν εδώ τη διαμονή τους με πλήρεις παροχές, από ειδικές τιμές για τα εορταστικά γεύματα και ζωντανή μουσική μέχρι σετ ομπρελών στην παραλία και στην πισίνα, είτε για όσους θέλουν απλά να απολαύσουν κάποιον από τους ξεχωριστούς μπουφέδες που θα στηθούν για το Αναστάσιμο δείπνο αλλά και για το γεύμα της Κυριακής του Πάσχα, με τη γνωστή γαστρονομική ποιότητα του ξενοδοχείου.

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "Plaza Resort" εδώ.

"St. George Lycabettus Lifestyle Hotel", Αθήνα: Παραδοσιακό Πάσχα με την καλύτερη θέα στην Ευρώπη!

St. George Lycabettus Lifestyle Hotel Πάσχα Αθήνα

Ο Λυκαβηττός είναι ταυτισμένος με το Αθηναϊκό Πάσχα με το γραφικό εκκλησάκι του Άη Γιώργη να μας περιμένει για κατανυκτική Ανάσταση και τον ανθισμένο λόφο να μας προκαλεί για περιπάτους με τις μαγευτικές μυρωδιές του. Αν αγαπάτε αυτή την ξεχωριστή όψη της πόλης, ιδανική πρόταση για το δείπνο του Μεγάλου Σαββάτου είναι το Αναστάσιμο buffet που έχει ετοιμάσει το "St. George Lycabettus Lifestyle Hotel" στο rooftop restaurant "La Suite Lounge", πρόσφατα βραβευμένο ως "Καλύτερη θέα στην Ευρώπη". Ατενίζοντας την πόλη από ψηλά και τον κόσμο να κατεβαίνει με κατάνυξη με το "Άγιο Φως" στα κεριά τους, μας περιμένει, όπως πάντα, με έναν ξεχωριστό συνδυασμό παραδοσιακών και ευφάνταστων γεύσεων.

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "St. George Lycabettus Lifestyle Hotel" εδώ

"Yayaki", Σπέτσες: Στο πανέμορφο "σπίτι" του Karl και της Hannah η φροντίδα για τον επισκέπτη είναι η ίδια που δείχνουν στους φίλους και την οικογένειά τους

Yayaki Πάσχα 2024 Σπέτσες

Αποτίνοντας έναν ξεχωριστό φόρο τιμής στις ρίζες τους και τη γενναιοδωρία των γιαγιάδων τους, με μπόλικο μεράκι, ποίηση και γνώση, ο Karl και η Hannah έδεσαν στις Σπέτσες δημιουργώντας το "Yayaki". Αξιοποιώντας τις σπουδές τους στη διάσημη ξενοδοχειακή σχολή της Glion στην Ελβετία, όπου γνωρίστηκαν, και την εμπειρία τους από την καριέρα τους στην άλλη πλευρά της Μάγχης, σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων ο Karl και στο ψηφιακό μάρκετινγκ η Hannah, το ζευγάρι άφησε τις βαλίτσες του στις Σπέτσες και έδωσε πνοή στην περιπέτεια της δημιουργίας του δικού τους boutique hotel στη γη των προγόνων τους και των ονείρων τους. 

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "Yayaki" εδώ

Επτάνησα 

Πάσχα 2024 Κέρκυρα

Εμπειρία που αξίζει να ζήσεις μια φορά στη ζωή σου το Κερκυραϊκό Πάσχα δεν είναι τυχαίο το πιο διάσημο στην Ελλαδα. Δεν είναι μόνο το χαρούμενο τελετουργικό των μπότηδων που σπάνε στη Σπιανάδα ξορκίζοντας τα κακά πνεύματα υπό τους ήχους των Φιλαρμονικών αλλά και η όλη κατάνυξη που λαμβάνει χώρα καθεμιά από τις προηγούμενες μέρες με την πόλη με βάφεται σε μοβ φως, τις ορχήστρες να παίζουν πένθιμα εμβατήρια, τις λειτουργίες του Αγίου Σπυρίδωνα υπό τους ήχους του εκκλησιαστικού οργάνου και τις περιφορές που δεν μοιάζουν με τίποτε που έχετε ξαναζήσει αλλού. Οι μουσικές των χορωδιών και των φιλαρμονικών δίνουν τον τόνο στο Πάσχα και στα άλλα Επτάνησα όπως την Κεφαλονιά και τη Λευκάδα, όπου δεν λείπουν κι άλλα τοπικά έθιμα όπως λιτανείες πάνω σε άλογα σε τοπικές μονές όπως του Αγίου Γεωργίου στο Μαραντοχώρι, ενώ το παραδοσιακό αρνάκι ή κατσικάκι που ψήνεται στο φούρνο έχει εδώ τη δική του νοστιμιά του. 

Corfu Imperial & Eva Palace: Πάσχα στην Κέρκυρα - εμπειρία ζωής

Grecotel Eva Palace Πάσχα 2024 Κέρκυρα

Πώς να περιγράψεις με λόγια τη μαγική ενέργεια του Πάσχα στην Κέρκυρα αν δεν ακούσεις τις μουσικές των Φιλαρμονικών να πλημμυρίζουν τα καντούνια της Παλιάς Πόλης, αν δεν βιώσεις το τελετουργικό σπάσιμο των μπότηδων, αν δεν ζήσεις τη μαγεία ενός Κερκυραϊκού χωριού ή δεν δοκιμάσεις τις πληθωρικές νοστιμιές της Λαμπρής  καθώς σε αποπλανούν τα αρώματα της ολάνθιστης ανοιξιάτικης φύσης του Ιονίου; Αν υπάρχει ένα τοπίο ικανό να συμπυκνώσει τη μαγεία της Κέρκυρας, το μοναδικό συνδυασμό πράσινου και γαλάζιου, αυτό είναι η ειδυλλιακή ιδιωτική χερσόνησος του Κομμένου και τα δύο πολυτελή resorts της Grecotel που φωλιάζουν εκεί σε υποβάλουν με τη λαμπρότητα της τοποθεσίας και την ηρεμία που αποπνέει με την πρώτη επαφή.

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στα Corfu Imperial & Eva Palace εδώ

"Kerkyra Blue Hotel N' Spa", Κέρκυρα: Ζήστε την εμπειρία του πιο διάσημου Πάσχα απολαμβάνοντας το νέο πρόσωπο του πεντάστερου premium all inclusive hotel

Kerkyra Blue Hotel N' Spa Πάσχα Κέρκυρα

Δεν υπάρχει πιο φημισμένος προορισμός για Πάσχα στην Ελλάδα από την Κέρκυρα, και δικαίως. Με τα μοναδικά της έθιμα, το ξεχωριστό τελετουργικό και τις φιλαρμονικές να απογειώνουν την κατάνυξη και την εορταστική ατμόσφαιρα με τις μελωδίες τους στους γραφικούς δρόμους και τις επιβλητικές πλατείες της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας, αν δεν έχετε ζήσει το Πάσχα στην Κέρκυρα σίγουρα είναι μια once in a lifetime εμπειρία τόσο για ζευγάρια όσο και για οικογένειες με παιδιά. Με τους εορτασμούς να ξεκινούν από την Κυριακή των Βαΐων, με την περιφορά των λειψάνων του Αγίου Σπυρίδωνα τιμώντας το θαύμα το που λέγεται ότι έσωσε το νησί από το λιμό, ως την πανηγυρική "Πρώτη Ανάσταση" το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου με το σπάσιμο των μπότηδων στην πλατεία της Σπιανάδας, καθ' όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας λαμβάνει χώρα ένα μοναδικό τελετουργικό.

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "Kerkyra Blue Hotel N' Spa" εδώ

Ζούμε το Κερκυραϊκό Πάσχα όπως του αξίζει στα ξενοδοχεία της Mar-Bella Collection

Mar-Bella Collection Πάσχα 2024 Κέρκυρα

Όποιος έχει ζήσει το Κερκυραϊκό Πάσχα, έχει βουρκώσει με τις φιλαρμονικές να παίζουν τα πένθιμα εμβατήρια συνοδεύοντας τους Επιτάφιους στο Λιστόν ενώ όλη η πόλη έχει βαφτεί στο μοβ φως, έχει ακολουθήσει την τελετουργική λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνα κι έχει ξαναγεννηθεί το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου μετά το σπάσιμο των μπότηδων στη Σπιανάδα ακούγοντας χαρούμενες μάρτσιες γνωρίζει ότι δεν έχει τυχαία τη φήμη του ωραιότερου και πιο τελετουργικού στην Ελλάδα. Αν μας ρωτούσατε που θα θέλαμε να ξυπνήσουμε για να ζήσουμε τη μοναδική ατμόσφαιρα της Παλιάς Πόλης απολαμβάνοντας ταυτόχρονα και την ιδιωτικότητά μας, χαζεύοντας το γαλάζιο του Ιονίου δοκιμάζοντας γαστρονομικά πιάτα, κάνοντας γιόγκα  με θέα και αφήνοντας το ανοιξιάτικο αεράκι να μας μυήσει στα αρώματα της μοναδικής Κερκυραϊκής φύσης θα σας λέγαμε χωρίς δεύτερη σκέψη σε ένα από τα δύο ξενοδοχεία της Mar-Bella Collection στην ήρεμη νοτιοανατολική ακτή του νησιού και μόλις 30’ από το κέντρο της πόλης. Ποιο από τα δύο να διαλέξετε; Ακολουθήστε μας και βρείτε το δικό σας καλύτερο.

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στα ξενοδοχεία της Mar-Bella Collection εδώ

"Meliti Waterfront Suites", Κεφαλονιά: Οι πολυτελείς σουίτες της Σάμης για αξέχαστο οικογενειακό αλλά και ρομαντικό Πάσχα

Meliti Waterfront Suites Πάσχα 2024 Κεφαλονιά

Ακριβώς εκεί που τα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου συναντούν την ακτή του Καραβόμυλου, μόλις 2 λεπτά με το αυτοκίνητο ή 20 λεπτά με τα πόδια κατά μήκος της ακτής, από την πόλη της Σάμης, τα πολυτελή διαμερίσματα "Meliti Waterfront Suites"  αποτελούν την ιδανική επιλογή για τις ημέρες του Πάσχα στην Κεφαλονιά, τόσο για οικογένειες με παιδιά όσο και για ζευγάρια. Οι σύγχρονες πολυτελείς σουίτες χτισμένες μέσα σε έναν καταπράσινο χώρο, δίπλα από τη γαλήνη της θάλασσας και σε απόσταση αναπνοής από τη ζωντάνια της πόλης, προσφέρουν διαφορετικές επιλογές φιλοξενίας καλύπτοντας κάθε ανάγκη, χαρίζοντας παράλληλα όλα όσα μπορεί να προσφέρει η ανοιξιάτικη Κεφαλονιά.

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "Meliti Waterfront Suites" εδώ

"Τ’ Αλώνι", Λευκάδα: Πάσχα στο νησί, με τη νοστιμιά της παράδοσης στο πιάτο

Τ' Αλώνι Πάσχα 2024 Λευκάδα

Στην άκρη ενός καταπράσινου χωριού στη δυτική πλευρά της Λευκάδας, κρεμασμένο απ’ το βράχο που επιβλέπει ένα από τα πιο όμορφα κομμάτια του νησιού, το "Αλώνι" ξεκίνησε τη διαδρομή του θέλοντας να  περιποιηθεί γνωστούς και φίλους, όπως θα το έκανε ένας φιλόξενος οικοδεσπότης που έχει στο νου του να περάσουν καλά οι καλεσμένοι του. Έτσι συνεχίζει και σήμερα, που "Τ' Αλώνι" έχει εξελιχθεί σε σήμα - κατατεθέν του χωριού, και περιμένει να αγκαλιάσει με την αυθεντική φιλοξενία του όσους βρεθούν στο νησί για να βιώσουν το λευκαδίτικο Πάσχα.

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "Τ' Αλώνι" εδώ

Ήπειρος - Θεσσαλία - Σποράδες 

Πάσχα 2024 Ζαγόρι

Με τις μεγάλες μέρες του Μαίου να μας προσφέρουν μοναδικά ηλιοβασιλέματα βάφοντας ροζ τους επιβλητικούς ορεινούς όγκους της Γκαμήλας και ιστορικές εκκλησίες σε πετρόχτιστα χωριά στα Ζαγοροχώρια το Πάσχα του 2024 στην Ήπειρο έχει χρώμα φυσιολατρικό. Η εποχή είναι ιδανική για πεζοπορίες στα μονοπάτια και εκδρομές, όπως και στη Θεσσαλία, από τα γραφικά ξωκλήσια αλλά και τις παραλίες του Πηλίου ως τα χωριά της Αγιάς και την Καλαμπάκα με τα κατανυκτικά Μετέωρα στα ιστορικά μοναστήρια των οποίων η Μεγάλη Εβδομάδα αποκτά άλλη διάσταση. Στις Σποράδες, με επίκεντρο τη Σκιάθο, η κληρονομιά του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη δίνει κατανυκτικό χρώμα στις ακολουθίες των ημερών ενώ η φύση και η θάλασσα με τον μοναδικό συνδυασμό πράσινου και γαλάζιου βρίσκονται σε ιδανική αρμονία. 

"Aristi Mountain Resort & Villas", Ζαγόρι: Στο "Salvia", η τοπική παράδοση συναντά τη γαστρονομία του σήμερα

Πάσχα 2024 Ζαγόρι

Στο γραφικό σκηνικό που στήνεται στο Ζαγόρι και την Αρίστη, είναι η αρμονική σύμπλευση της φυσικής ομορφιάς του τοπίου με τη ντόπια παράδοση που καθιστούν ιδανικό προορισμό για κάθε εποχή του χρόνου το Aristi Mountain Resort & Villas. Όλοι οι χώροι των 9 πέτρινων κτιρίων και του θαυμάσιου υπαίθριου κήπου υπηρετούν πιστά και αδιάκοπα τη σιωπηλή πολυτέλεια της ελληνικής φιλοξενίας, την ίδια στιγμή που συμβαδίζουν με βιώσιμες πρακτικές του σήμερα. Στο Aristi Mountain Resort & Villas όμως είναι και η γαστρονομία ένα από τα βασικά σημεία του ενδιαφέροντος. Μία συνεχής επένδυση με γνώμονα την τοπική γευστική κουλτούρα και τις συνταγές που αγκαλιάζουν την ιστορία, την παράδοση και τα υλικά της ευρύτερης περιοχής.

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο Aristi Mountain Resort & Villas εδώ

"6 Κλειδιά", Πήλιο: Ρομαντικό Πάσχα σε ένα boutique "καρνάγιο" πάνω στη θάλασσα

6 κλειδιά Πάσχα Πήλιο

Με το Πάσχα να πέφτει φέτος Μάιο, η "νησιώτικη" φύση του παραλιακού Πηλίου ξεκλειδώνει όλη τη γοητεία της και μας βγάζει από το δίλημμα Πάσχα στην εξοχή ή στη θάλασσα. Ειδικά αν επιλέξουμε ως βάση διαμονής το ατμοσφαιρικό boutique ξενοδοχείο  και εστιατόριο "6 Κλειδιά", σε μια υπέροχη τοποθεσία πάνω στην καταγάλανη βοτσαλωτή παραλία Καλλιφτέρη της Αφήσσου με εύκολη πρόσβαση τόσο από την Αθήνα όσο και προς τα ομορφότερα χωριά του Πηλίου. Τα "6 Κλειδιά" δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις και η δημοφιλία τους μέσα στα χρόνια, τόσο ως ξενοδοχείο όσο και ως εστιατόριο, το αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο.

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στα "6 Κλειδιά" εδώ

"Ο Πλάτανος", Καλαμπάκα: Πάσχα κάτω απ’ το αιωνόβιο δέντρο

Πλάτανος Πάσχα 2024 Καλαμπάκα

Το εστιατόριο – προορισμός στη Μυκάνη του Θέμη Μπέλλου συνεχίζει να χαράζει νέα γευστικά μονοπάτια στη γειτονιά της Καλαμπάκας. Ο λόγος για τον "Πλάτανο", ένα εστιατόριο παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας. Αυτό το γευστικό φαβορί στη γειτονιά της Καλαμπάκας ανανεώνει το ύφος και τη δημιουργικότητα των άκρως ελληνικών πιάτων του, σερβίροντας ευρηματικές εκδοχές αγαπημένων συνταγών, χωρίς όμως ποτέ να γυρίζει την πλάτη στα περισσότερα από 40 χρόνια παρουσίας του στη γευστική σκηνή της περιοχής. Έτσι, οι μαμαδίστικες comfort συνταγές που αγαπήσαμε στον "Πλάτανο", περνούν από δημιουργικό φίλτρο που αναδεικνύει ακόμη περισσότερη νοστιμιά σε κάθε μπουκιά, ταιριάζοντας την εκλεκτή πρώτη ύλη με τολμηρές ιδέες και τεχνικές αιχμής.

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στον "Πλάτανο" εδώ

"Skiathos Palace Hotel", Σκιάθος: Συνεχίζει να γράφει ιστορία συνδυάζοντας πεντάστερη άνεση και μοναδική φύση για Πάσχα στις Σποράδες

Skiathos Palace Hotel Πάσχα 2024 Σκιάθος

Έχοντας συμπληρώσει πάνω από μισό αιώνα στην ξενοδοχειακή ιστορία της Ελλάδας, το πολυτελές ξενοδοχείο με τους υπέροχους κήπους και θέα τη βραβευμένη με γαλάζια σημαία μαγική παραλία των Κουκουναριών, μία από τις ομορφότερες της Ευρώπης, είναι από τις πρώτες σκέψεις που μας έρχεται για Πάσχα με φόντο πράσινο και γαλάζιο. Ειδικά φέτος που η Ανάσταση έχει μαγιάτικο χρώμα, η Σκιάθος παίζει ακόμη πιο δυνατά στην ατζέντα μας συνδυάζοντας το κοσμοπολίτικο περιβάλλον με τα κατανυκτικά έθιμα και την καλοκαιρινή φύση χωρίς τα πλήθη του Αυγούστου. Με το που φτάνεις στο "Skiathos Palace Hotel", στο ανακαινισμένο δωμάτιό σου και αντικρίζεις τη θέα στις Κουκουναριές, ξέρεις ότι βρίσκεσαι στο σωστό μέρος.

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "Skiathos Palace Hotel" εδώ

"Skiti Villas", Σκήτη Λάρισας: Ανακαλύψτε το άγνωστο μπαλκόνι στο Aιγαίο - ιδανική βάση για πράσινες Πασχαλινές εξορμήσεις

Skiti Villas Πάσχα 2024 Λάρισα

Αν αυτό το Πάσχα αναζητάτε μια πρόταση έξω από τα συνηθισμένα, δίπλα στη φύση και με σεβασμό στην προστασία της, με χαλαρούς ρυθμούς αλλά με όλες τις ανέσεις, που θα σας ξεκλειδώσει τις ομορφιές ενός άγνωστου στους πολλούς προορισμού που συνδυάζει βουνό και θάλασσα, καλωσήρθατε στο "Skiti Villas"! Σε απόσταση περιπάτου από το γραφικό χωριό της Σκήτης Αγιάς, αμφιθεατρικά χτισμένες πάνω σε μια καταπράσινη πλαγιά σε μικρή απόσταση από τη θάλασσα, ατενίζοντας το Αιγαίο και τις επιβλητικές κορυφογραμμές της Χαλκιδικής, μέσα σε κτήμα 3200 τ.μ., οι έξι ολοκαίνουργιες βίλες του συγκροτήματος εντυπωσιάζουν τόσο με την τοποθεσία και τον προσανατολισμό τους όσο και με τις ανέσεις και την αισθητική τους.    

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "Skiti Villas" εδώ

Κρήτη: Οι προβολείς στην παράδοση  

Άγιος Νικόλαος Πάσχα 2024

Με προεξέχουσα την Ανάσταση στον Άγιο Νικόλαο, όπου οι πάντες συγκεντρώνονται γύρω από το σήμα κατατεθέν της πόλης, τη γραφική λίμνη Βουλισμένη, για να παρακολουθήσουν το κάψιμο του Ιούδα συνοδεία άπειρων πυροτεχνημάτων που κάνουν το γύρο του κόσμου, η Κρήτη δεν θα μπορούσε να μην γιορτάζει το Πάσχα του 2024 με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο. Βέβαια, από τα Χανιά και το Ρέθυμνο μέχρι την Ιεράπετρα, όλη η Κρήτη είναι γεμάτη πανέμορφα χωριά με ξεχωριστά τελετουργικά, ρακιές και αντικριστά αρνάκια να συνοδεύουν τα γλέντια και βέβαια μια ανεξάντλητη γκάμα εκδρομών για κάθε διάθεση. Κορυφαίοι αρχαιολογικοί χώροι, μοναδικά φαράγγια, αξέχαστες παραλίες μας περιμένουν να σχεδιάσουμε τις δικές μας περιηγήσεις και να απολαύσουμε μερικούς από τους πιο ιδιαίτερους προορισμούς της Ελλάδας χωρίς τα πλήθη του καλοκαιριού και με τον γλυκό καιρό της άνοιξης για σύμμαχό μας.  

"Miramare Resort & Spa" και "Ariadne Beach Adults Only", Άγιος Νικόλαος: Αυτό το Πάσχα στην Κρήτη θα σας μείνει αξέχαστο

Miramare Πάσχα Resort & Spa 2024 Άγιος Νικόλαος

Εντός κι εκτός πόλης ταυτόχρονα...μόλις 5 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο του Αγίου Νικολάου, μπροστά στην παραλία του Γαργαδώρου, με τα "γάργαρα" νερά, θα βρείτε δυο ξενοδοχεία, το ένα δίπλα στο άλλο, του ομίλου ΜΑΡΕ Α.Ε. Μια οικογενειακή επιχείρηση που σας υπόσχεται ότι οι διακοπές του Πάσχα, είναι οικογενειακή υπόθεση. Το Miramare Resort & Spa και το Ariadne Beach – Adults Only είναι έτοιμα να σας υποδεχτούν αυτό το Πάσχα και να σας δείξουν τι σημαίνει φιλοξενία στα μέρη μας.

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο Miramare Resort & Spa και το Ariadne Beach – Adults Only εδώ

"Minos Beach art hotel", Άγιος Νικόλαος: Η κρητική παράδοση συναντά τη design φιλοξενία στο ξενοδοχείο που επαναπροσδιορίζει την πολυτέλεια και την αυθεντικότητα

Minos Beach art hotel Πάσχα Άγιος Νικόλαος

Ξενοδοχείο συνώνυμο της art φιλοξενίας και μέλος των Design Hotels, το "Minos Beach art hotel",  απλώνεται σε μήκος 2,5 χιλιομέτρων ακτογραμμής μόλις λίγα λεπτά από τη πόλη του Αγίου Νικολάου προσφέροντας ένα μοναδικό περιβάλλον αισθητικής, χαλάρωσης, ξεγνοιασιάς και διασκέδασης. Η αγάπη του για την κρητική παράδοση, την ουσιαστική φιλοξενία και τη γαστρονομία εμπνέει και αυτό το Πάσχα την εξαιρετική ομάδα του ξενοδοχείου, που μας υποδέχεται με γνώση και φροντίδα και μας μυεί στις κρητικές παραδόσεις και τα έθιμα. Στα πολυτελή bungalows και τις βίλες του περιμένει όσους επιθυμούν να ζήσουν την πιο αυθεντική εκδοχή του Πάσχα σε ένα αξέχαστο περιβάλλον. 

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "Minos Beach art hotel" εδώ

"Minoa Palace Resort", Χανιά: Παράδοση, ευεξία και παραθαλάσσια πολυτέλεια με άρωμα Κρήτης

Minoa Palace Resort Πάσχα Χανιά

Απλωμένο σε μια προνομιακή τοποθεσία 35.000 τ.μ. στο δημοφιλές τουριστικό θέρετρο του Πλατανιά, και έχοντας πίσω του πάνω από 20 χρόνια στην αιχμή της φιλοξενίας, το "Minoa Palace Resort" εξακολουθεί να συναρπάζει τους επισκέπτες με το περιβάλλον, τη θέα στο Αιγαίο Πέλαγος και τα Λευκά Όρη, καθώς και τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και προσωποποιημένες υπηρεσίες που προσφέρει. Το Πάσχα στο "Minoa Palace Resort" γιορτάζεται μεγαλοπρεπώς με την Ανάσταση να λαμβάνει χώρα στις 22.30 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στο παρεκκλήσι του ξενοδοχείου, μέσα στους καταπράσινους κήπους. Αφού ανάψουμε τη λαμπάδα μας με το Άγιο Φως και ψάλουμε το Χριστός Ανέστη, το παραδοσιακό Αναστάσιμο δείπνο στην Αίθουσα Συνεδριάσεων "Αθηνά", σηματοδοτεί  με τον πιο νόστιμο τρόπο το τέλος της νηστείας της Σαρακοστής. 

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "Minoa Palace Resort" εδώ

Κυκλάδες: Νησιώτικο Πάσχα σε παραλλαγές του λευκού  

Πάρος Πάσχα 2024

Κοσμοπολίτικο, παραδοσιακό, θαλασσινό, το Πάσχα του 2024 στις Κυκλάδες δεν είναι βέβαια ένα αλλά έχει πολλές διαφορετικές όψεις όπως και τα νησιά του δημοφιλούς συμπλέγματος. Στους κοσμικούς δρόμους της Μυκόνου, παρόλο που μπορεί κανείς να ζήσει κατανυκτικές και άκρως παραδοσιακές στιγμές –για παράδειγμα, παρακολουθώντας τον Επιτάφιο ή κάνοντας Ανάσταση στο μικρό μοναστήρι του Παλαιόκαστρου στην Άνω Μερά–, η πλειοψηφία  δίνει το παρών για Επιτάφιο στο Ματογιάννι και Ανάσταση στη Μητρόπολη στην Αλευκάντρα. Στη Τζιά η κατανυκτική περιφορά στο Βουρκάρι και τα εντυπωσιακά βεγγαλικά με φινάλε το κάψιμο του Ιούδα στον κόλπο είναι στιγμές που μας μένουν αξέχαστες. Στην Πάρο ξεχωρίζει η αναπαράσταση της ζωής και των παθών του Κυρίου κατά τη διάρκεια της περιφοράς του Επιταφίου της Μάρπησσας που ζωντανεύουν με πολύ πειστικό τρόπο οι κάτοικοι του χωριού. Από τη συνάντηση των Επιταφίων στην πλατεία μπροστά από το Δημαρχείο της Σύρου, συνοδεία χορωδίας και φιλαρμονικής ή την πανηγυρική Ανάσταση στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Σωτήρος μέχρι τα σπάνια έθιμα της Κύθνου όπως αυτό της κούνιας τη Δευτέρα του Πάσχα στην Πιάτσα της Χώρας, όπου ένα ζευγάρι λικνίζεται σε μια διπλή κούνια στολισμένη με λουλούδια πριν ξεκινήσει το γλέντι, κι από τα φαναράκια του Πύργου της Σαντορίνης ως την  Τήνο και την είσοδο του Επιταφίου του Αγίου Νικολάου στη θάλασσα με αναμμένους πυρσούς, οι Κυκλάδες ξέρουν να γιορτάζουν το Πάσχα με το δικό τους ξεχωριστό χρώμα. 

"Aigis Suites", Κέα: Το ευ ζην γίνεται πράξη στο σοφιστικέ boutique hotel της Τζιας που ζει το Πάσχα ολόψυχα

Aigis Suites Πάσχα 2024 Κέα

Οι ταξιδιώτες που αναζητούν το ιδιαίτερο και έχουν επισκεφτεί την Κέα γνωρίζουν σίγουρα το "Aigis Suites", το κομψό έργο τέχνης όπου η ενστάλλαξαν την ευ ζην φιλοσοφίατους, η Λίζα, ο Τάκης και η Άννας Ασπιώτη, μια οικογένειας που αγαπάει τα ταξίδια, την απλότητα και την αληθινή φιλοξενία. Σε ένα αμφιθεατρικό σημείο στο Βουρκάρι της Κέας, η θέα που κόβει την ανάσα, η αυθεντικότητα της τζιώτικης αρχιτεκτονικής και η πολυτέλεια της μοναδικότητας, ενέπνευσαν τον μεγάλο ζωγράφο Αλέκο Φασιανό να φιλοτεχνήσει το σήμα και να δώσει στο συγκρότημα το όνομα "Αιγίς" που δηλώνει την ιδιαίτερη φροντίδα, την ασφάλεια, τη θαλπωρή.

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "Aigis Suites" εδώ

"Andronikos Hotel", Μύκονος: Ατμοσφαιρικό Πάσχα με θέα στο Νησί των Ανέμων

Andronikos Hotel Πάσχα 2024 Μύκονος

Adults only, πολυτελές 4 αστέρων ξενοδοχείο με αέρα και εξυπηρέτηση 5 αστέρων, το artistically designed "Andronikos Hotel" δίνει μια φουτουριστική νότα στην κυκλαδίτικη αισθητική, συνδυάζοντας τον αιγαιοπελαγίτικο μινιμαλισμό με την καλλιτεχνική διάθεση. Η στυλάτη αισθητική και ο αέρας πολυτελείας δεν περιορίζονται στους χώρους και τα δωμάτια του ξενοδοχείου, αλλά διατρέχουν όλη την εμπειρία διαμονής. Το "Sky Bar", προικισμένο με μοναδική θέα και σαγηνευτικά ηλιοβασιλέματα, μαζί με το "Lady Finger", το fine dining εστιατόριο ελληνικής κουζίνας με την υπογραφή του πολυβραβευμένου σεφ Γκίκα Ξενάκη, θα σας ταξιδέψουν σε γαστρονομικά μονοπάτια της ελληνικής κουζίνας μέσα από μια εμπειρία αισθήσεων. Το εξωτικό Earth Spa παρέχει ένα μοναδικό περιβάλλον ιδανικό για πλήρη αναζωογόνηση.

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "Andronikos Hotel" εδώ

"Avant Mar", Πάρος | Πρόβα καλοκαιριού στο νέο πεντάστερο ξενοδοχείο- έκπληξη της Νάουσας

Avant Mar Πάσχα 2024 Πάρος

Σε ένα μοναδικό σημείο, φωλιασμένο στην παραλία Πιπέρι, με ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα και σε απόσταση μόλις 5 λεπτών περιπάτου από το κέντρο της κοσμοπολίτικης Νάουσας, το "Avant Mar" είναι το πεντάστερο ξενοδοχείο που έλειπε από την Πάρο και δεν άργησε να γίνει hot spot, φέρνοντας μαζί του, μεταξύ άλλων, και το φημισμένο εστιατόριο "Matsuhisa" του chef Nobu Matsuhisa. Φέτος το Πάσχα είναι η ιδανική εποχή για να απολαύσετε το "Avant Mar" και την Πάρο στα καλύτερά της, με τη θάλασσα να μας προκαλεί για τις πρώτες βουτιές, χαλαρές βόλτες στα όμορφα χωριά, όπως η παραδοσιακή Μάρπησσα που γιορτάζει με το μοναδικό έθιμο των "Παραστάσεων", και κοκτέιλ με θέα στο Αιγαίο. 

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "Avant Mar" εδώ

"Nōstos", Σέριφος: Το ξενοδοχείο του Harry και της Bianca δίνει νέο νόημα στην κυκλαδίτικη φιλοξενία

Nostos Πάσχα 2024 Σέριφος

"Πώς θα το κάναμε αυτό στο ξενοδοχείο μας;" αναρωτιόνταν ο Harry και η Bianca κάθε φορά που βίωναν κάτι εξαιρετικό κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. Το "Nōstos" είναι η δική τους απάντηση σε αυτό το ερώτημα και με το που φτάνεις στο απροσποίητα ξεχωριστό ξενοδοχείο τους στο Λιβάδι της Σερίφου γίνεσαι κοινωνός της φιλοσοφίας τους που συνοψίζεται στο μότο ότι όταν είσαι διακοπές πρέπει να κρατάς πάντα χώρο για το απρόσμενο. Ειδικά φέτος που το Πάσχα πέφτει αργά, το "Nōstos" μάς περιμένει για ένα ταξίδι εξερεύνησης που συμπλέει αρμονικά με την αυθεντική ταυτότητα του κρυμμένου διαμαντιού που ονομάζεται Σέριφος.

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο"Nōstos" εδώ

"Paros Agnanti Resort & Spa", Πάρος: Κυκλαδίτικο Πάσχα με τη διαχρονική γοητεία ενός ξενοδοχείου - αργαλειός συναισθημάτων που ανανεώνεται διαρκώς

Paros Agnanti Resort & Spa Πάσχα 2024 Πάρος

Το δίπτυχο "φιλοξενία-εξυπηρέτηση" στην άριστη και απροσποίητη έκφρασή του και η αρμονική σχέση ποιότητας-τιμής, αποτελούν την πεμπτουσία της φιλοσοφίας του "Paros Agnanti Resort & Spa", με αποτέλεσμα διεθνείς τουριστικοί φορείς να το έχουν κατατάξει μεταξύ των κορυφαίων ξενοδοχείων σε ποιότητα φιλοξενίας, δικαιολογώντας απόλυτα τα 5 αστέρια που το χαρακτηρίζουν. Ανανεώνοντας διαρκώς τις πολυτελείς εγκαταστάσεις του και επενδύοντας στο καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, η επιβράβευση που έρχεται από τους σταθερούς επισκέπτες είναι η μεγαλύτερη επιβεβαίωση της ιδιαιτερης δουλειάς που γίνεται στο "Paros Agnanti Resort & Spa".

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "Paros Agnanti Resort & Spa" εδώ

"Poem Gastro Bar", Σύρος: αξέχαστο brunch, αλλιώτικο comfort food, κοκτέιλ και all-day αλεγκρία στο νέο hot spot της Ερμούπολης

Poem Gastro Bar Πάσχα 2024 Σύρος

Είτε πρόκειται για τα περίφημα pancakes, για μια ιταλική πίτσα, για ένα burger κλασικό ή with a twist, αλλά και ένα έξυπνο πιάτο γεμάτο νοστιμιά που "πειράζει" τα κλασικά, όποιος έχει δοκιμάσει τις γεύσεις του "Poem Gastro Bar" συνοδεία ενός ψαγμένου κρασιού από τη μεγάλη λίστα ή κάποιο από τα ευφάνταστα signature cocktails απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τη θέα στο ατμοσφαιρικό σκηνικό της παραθαλάσσιας Ερμούπολης δεν απορεί για τη δημοφιλία του. Το μοντέρνο στήσιμο, η προσεγμένη κουζίνα, η σημασία που έχει δοθεί στη wine list, η δυνατή μπάρα και το καλά ενορχηστρωμένο σέρβις επιβεβαιώνουν ότι το όνειρο του έμπειρου επιχειρηματία της εστίας Κωνσταντίνου Νταούδη να δημιουργήσει ένα χώρο στο αγαπημένο του νησί έγινε πραγματικότητα με τον καλύτερο τρόπο. 

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "Poem Gastro Bar" εδώ

"Porto Klaras", Κύθνος: Γιορτάζουμε το Πάσχα με την ανεπιτήδευτη Κυκλαδική απλότητα που του ταιριάζει και άπλετη θέα στο Αιγαίο πέλαγος

Porto Klaras Πάσχα 2024 Κύθνος

Είτε επιλέξουμε οικογενειακές σουίτες, VIP στούντιο ή junior σουίτες, όλα τα δωμάτια του ξενοδοχείου "Porto Klaras" συνδυάζουν επιτυχημένα την πολυτέλεια και τις σωστές παροχές με την καλαισθησία που ορίζει η Κυκλαδική απλότητα και κομψότητα. Ιδανικά τοποθετημένο σε ένα υπερυψωμένο σημείο που προσφέρει μοναδική πανοραμική θέα στο Αιγαίο πέλαγος, την οποία μπορούμε όλοι να απολαύσουμε από το μπαλκόνι μας. Το έξυπνα σχεδιασμένο μοντέρνο κτίσμα, που συνδυάζει τη μινιμαλιστική αισθητική με την παραδοσιακή Κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, γίνεται το τέλειο παραθαλάσσιο κέλυφος για να φιλοξενήσει τόσο τις ρομαντικές όσο και τις οικογενειακές στιγμές μας. 

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "Porto Klaras" εδώ

"Βαθυσθέα", Κύθνος: Έξι υπόσκαφες παραδοσιακές κατοικίες με θέα στο Αιγαίο μας καλούν για Πάσχα στις Κυκλάδες

Βαθυσθέα Πάσχα 2024 Κύθνος

Υπέροχες παραλίες, μια γραφική Χώρα και διαδρομές που κρύβουν ευχάριστες εκπλήξεις, τι καλύτερο να ζητήσουμε για το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα; Συμπυκνώνοντας την ομορφιά και την αυθεντικότητα των Κυκλάδων όπως παλιά, με ανάπτυξη εναρμονισμένη στο προφίλ ενός ήρεμου και απόλυτα γοητευτικού νησιού, η Κύθνος προσφέρει το ιδανικό περιβάλλον για ένα αξέχαστο νησιώτικο Πάσχα σε λιγότερο από 2 ώρες με το πλοίο. Βάση μας για να την απολαύσουμε είναι η "Βαθυσθέα", ένα ξεχωριστό συγκρότημα με 6 πετρόκτιστες παραδοσιακές κατοικίες υψηλής αισθητικής πλήρως εναρμονισμένες στο κυκλαδίτικο τοπίο. Όπως υπόσχεται το όνομά τους, εδώ η θέα είναι απέραντη με τον ουρανό να αγγίζει τη θάλασσα στο ομορφότερο κοντράστ των αποχρώσεων του μπλε. 

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στη "Βαθυσθέα" εδώ

Μακεδονία: έθιμα με ρίζες πίσω στο χρόνο και φύση στον υπερθετικό 

Καβάλα Πάσχα 2024

Αβγομαχίες, αλογοδρομίες, "Κούνιες" και φανοί για το κάψιμο του Ιούδα το Μεγάλο Σάββατο είναι μερικά από τα έθιμα που αναβιώνουν το Πάσχα στα χωριά της Μακεδονίας, από τη Χαλκιδική και την Καστορία ως τη Θάσο και την Καβάλα. Ποικίλα έθιμα, τα οποία στην πλειοψηφία τους έχουν τη ρίζα τους από την περίοδο της Τουρκοκρατίας και κάποιες φορές συνδέονται και με τον κύκλο της φύσης και την επίκληση στα θεία όπως το "Για βρεξ Απρίλη μ'" στα Καλύβια της Θάσου, όπου οι κάτοικοι χορεύουν για να βρέξει, αναβιώνουν στις εξοχές με τους πιστούς να συμμετέχουν ένθερμα φορώντας τις παραδοσιακές τους στολές. Την ίδια στιγμή στη Θεσσαλονίκη οι ιστορικές βυζαντινές εκκλησίες αλλά και μονές δίνουν το δικό τους χρώμα στο κατανυκτικό Πάσχα του 2024 - από την πομπή του Επιταφίου στην εκκλησία του Αγίου Μηνά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που ξεκινάει στις 5 το απόγευμα ως τη μεγαλόπρεπη Ανάσταση στην Ιερά Μονή Βλατάδων στην Άνω Πόλη. Φυσικά οι ανεξάντλητες επιλογές για εκδρομές από τα μοναδικά βουνά και δάση των εθνικών δρυμών ως τις παραλίες κάνουν το Πάσχα στη Μακεδονία ιδανική επιλογή για τους λάτρεις των on the roads.  

"Daios Bar Restaurant", Θεσσαλονίκη: Δημιουργικό Αναστάσιμο μενού με θέα στον Θερμαϊκό

Daios Hotel & Bar Restaurant Πάσχα Θεσσαλονίκη

Η Ανάσταση βρίσκει τη Θεσσαλονίκη σε κατανυκτική ατμόσφαιρα με τις ιστορικές βυζαντινές εκκλησίες να μας περιμένουν και όλους τους δρόμους να καταλήγουν στη φωτισμένη παραλία για το εορταστικό δείπνο. Στους τοπ προορισμούς στην ατζέντα μας δεν μπορεί να μην βρίσκεται το ατμοσφαιρικό εστιατόριο του ξενοδοχείου "Daios Bar Restaurant" που αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τους Θεσσαλονικείς, αλλά και για τους επισκέπτες της πόλης. Στο πλέον προνομιακό σημείο της Παραλίας της Θεσσαλονίκης με τη σοφιστικέ του αύρα, το "Daios Bar Restaurant" δεν έχει γίνει τυχαία hot spot αφού συνδυάζει άψογα την τοποθεσία με την άνεση, τη χαλαρότητα με τη φινέτσα και την εμπνευσμένη γαστρονομία που δεν λέει όχι στο  μοντέρνο comfort με το επαγγελματικό σέρβις. 

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "Daios Bar Restaurant" εδώ

"Eagles Resort" Χαλκιδική: Πάσχα με παραδοσιακό χρώμα και πολυτέλεια μες στη φύση

Eagles Resort Χαλκιδική Πάσχα 2024

Βραβευμένο, φιλόξενο, καταπράσινο, καινοτόμο, το "Eagles Palace" είναι ένα resort που έχει γράψει ιστορία στην Ελληνική φιλοξενία και πλέον μπαίνει στον δεύτερο αιώνα της ζωής του με τη φρεσκάδα και τη σιγουριά του πρωτοπόρου. Σε ένα από τα πιο μαγευτικά σημεία της Ουρανούπολης της Χαλκιδικής, φωλιασμένο μες στο πράσινο και σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον απλώνει τα πολυτελή δωμάτια, σουίτες και βίλες του μέσα σε υπέροχους κήπους που καταλήγουν στις καταγάλανες ακτές. Η νέα γενιά της ιστορικής οικογένειας Τορνιβούκα έχει ανανεώσει το προφίλ της φιλοξενίας, ενώ η γαστρονομία, η ευεξία και οι εξατομικευμένες ιδέες για δραστηριότητες, εμπειρίες και χαλάρωση με ιδιωτικότητα συνθέτουν ένα ασυναγώνιστο πακέτο που φέτος το Πάσχα παίρνει ακόμη πιο ξεχωριστό χρώμα.

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "Eagles Palace" εδώ

"Lucy Hotel" Καβάλα: Πολυτελές Πάσχα με μοντέρνο χρώμα αγναντεύοντας το Αιγαίο

Lucy Hotel Πάσχα 2024 Καβάλα

Συστήνοντας μας έναν προορισμό για Πάσχα πέρα από τα κλασικά, το "Lucy Hotel" βάζει στην ατζέντα μας την Καβάλα, μια πόλη-σταυροδρόμι πολιτισμών με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και φόντο το Αιγαίο. Το Πασχα εδώ έχει χρώμα κοσμοπολίτικο και παραδοσιακό ταυτόχρονα, με χωριά όπου αναβιώνουν άγνωστα έθιμα όπως οι αυγομαχίες (Μαζίδια) αλλά και μια πόλη με πλούσια ιστορική, βιομηχανική και οθωμανική κληρονομιά που της δίνει ξεχωριστό χρώμα και, βέβαια, πολύ ζωντανά στέκια για κάθε ώρα της ημέρας. Ορόσημο της πολης, το ξενοδοχείο "Lucy" κάνει αίσθηση από την πρώτη ματιά με την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και τη μοναδική τοποθεσία του στο άκρο μιας μικρή χερσονήσου, σαν παρατηρητήριο απ’ όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει την Καβάλα που απλώνεται αμφιθεατρικά προς το Αιγαίο πέλαγος.

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "Lucy Hotel" εδώ

"Miraggio Thermal Spa Resort", Χαλκιδική: Πασχαλινές διακοπές πολυτέλειας και ευεξίας

Miraggio Thermal Spa Resort Πάσχα 2024 Χαλκιδική

Μια από τις πιο παρθένες και γοητευτικές όψεις της Χαλκιδικής ξετυλίγει μόνο για τους επισκέπτες του το πολυτελές "Miraggio Thermal Spa Resort" στο Παλιούρι στην άκρη της χερσονήσου της Κασσάνδρας. Καθώς τα χρώματα της άνοιξης κατακλύζουν τη φύση και η προοπτική της ανανέωσης γεμίζει τον αέρα, το "Miraggio Thermal Spa Resort" προσφέρεται για την πλέον αναζωογονητική απόδραση την περίοδο του Πάσχα προσφέροντας ένα αρμονικό μείγμα πολυτέλειας, ζεστής φιλοξενίας, χαλάρωσης και ευεξίας σε πολυτελή δωμάτια και παγκόσμιας κλάσης εγκαταστάσεις spa.

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "Miraggio Thermal Spa Resort" εδώ.

"Πασατέμπος", Καστοριά: Tο χειροποίητο εστιατόριο που αναδεικνύει εύστοχα τις τοπικές γεύσεις

Πασατέμπος Πάσχα 2024 Καστοριά

Αγαπημένο στέκι για τους ντόπιους, το "Πασατέμπος", στον κεντρικό πεζόδρομο της Ερμού, σε μία από τις ομορφότερες γειτονιές της πόλης της Καστοριάς, είναι από εκείνα τα μαγαζιά όπου αμέσως καταλαβαίνεις ότι κάτι ιδιαίτερο συμβαίνει και αν βρεθείτε για Πάσχα στην ευρύτερη περιοχή όλο και κάποιος θα σας το συστήσει! Οι δύο σεφ, που ανήκουν και στην ιδιοκτησιακη ομάδα του εστιατορίου, αγαπούν τα τοπικά προϊόντα, στηρίζουν τους παραγωγούς της περιοχής, εμπνέονται από τα πιάτα της Μακεδονίας αλλά και από τις νέες τάσεις και τεχνικές, αγαπούν τον πειραματισμό και δεν φοβούνται τη δημιουργικότητα. Την ίδια στιγμή, η κουζίνα τους είναι comfort, πληθωρική και βαθιά νόστιμη, όπως ταιριάζει δηλαδή στο ίδιο το χειροποίητο αυτό εστιατόριο που έχει κερδίσει και τους ταξιδιώτες της πόλης. 

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στον "Πασατέμπο" εδώ.

"Pink Dot Café": Αυτό το Πάσχα το πιο πιο instagrammable μαγαζί της Θεσσαλονίκης είναι και πάλι viral!

Pink Dot Πάσχα 2024 Θεσσαλονίκη

Αν αυτό το Πάσχα ταξιδέψετε στη Θεσσαλονίκη αφήστε τον εαυτό σας να βυθιστεί στον παραμυθένιο κόσμο του "Pink Dot" και να απολαύσει την πιο ροζ εμπειρία. Ο ξεχωριστός all-day προορισμός της πόλης ξεκινώντας από τις πληθωρικές brunch λιχουδιές που έχουν γίνει θεσμός και συνεχίζοντας με tea for two, συναρπαστικές comfort γεύσεις - από mini burger και truffle pinsa μέχρι ραβιόλι σε σχήμα καρδιάς και βέβαια ονειρεμένα pancakes, cronuts (croissant + donuts!) και άλλους γλυκούς πειρασμούς αλλά και healthy επιλογές, ό,τι και να δοκιμάσετε εδώ σίγουρα θα σας κερδίσει με τη νόστιμη fun προσέγγιση σε ροζ φόντο! 

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "Pink Dot" εδώ.

Όμιλος Xenios Gate, Θάσος: βρες το ξενοδοχείο που σου ταιριάζει για αξέχαστο Πάσχα με φόντο πράσινο και γαλάζιο

Xenios Gate Πάσχα 2024 Θάσος

Με 4 διαφορετικά πολυτελή ξενοδοχεία και την ποιότητα και φιλοξενία μιας ξενοδοχειακής οικογένειας που έχει ταυτιστεί με την ποιοτική διαμονή στη Θάσο, ο όμιλος Xenios Gate προσφέρει μια μοναδική βεντάλια επιλογών στα πλέον προνομιακά πακέτα. Είτε αναζητάτε ένα πολυτελές οικογενειακό καταφύγιο είτε ένα boutique ξενοδοχείο για δύο είτε σας γοητεύει το μοντέρνο design και η ατμόσφαιρα των οικισμών είτε θέλετε να χαλαρώσετε πάνω στη θάλασσα, τα ξενοδοχεία του ομίλου Xenios Gate έχουν μια πρόταση ειδικά για σας. Διαμονή σε πολυτελή δωμάτια με όλες τις ανέσεις, πλούσιο πρωινό στα εστιατόρια των ξενοδοχείων, λαχταριστό δείπνο με νηστίσιμα και μη εδέσματα τη Μεγάλη Παρασκευή, Αναστάσιμο μπουφέ με παραδοσιακή μαγειρίτσα και πολλές λιχουδιές, και βέβαια, εορταστικό μεσημεριανό γεύμα την Κυριακή του Πάσχα με παραδοσιακά πιάτα δίνουν έξτρα γιορτινό χρώμα στα πασχαλινά πακέτα των τεσσάρων ξενοδοχείων.

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στα ξενοδοχεία του ομίλου Xenios Gate εδώ.

Πελοπόννησος: μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις

Μάνη Πάσχα 2024

Πώς να συνοψίσεις το Πάσχα στην Πελοπόννησο; Από τις ατελείωτες ακτές της Μεσσηνίας και της Ηλείας αλλά και την εξωτική Ελαφόνησο μέχρι τα ελατοδάση της Ορεινής Αρκαδίας, τους πύργους της Μάνης, τα ιστορικά Καλάβρυτα και την κοντινή έκπληξη του ατμοσφαιρικού Αίγιου, κάθε προορισμός έχει τη χάρη του και το 2024 που το Πάσχα πέφτει Μάιο αυτή η χάρη είναι διπλή! Ιστορικά μοναστήρια και εκκλησίες για κατανυκτικές λειτουργίες, καταπράσινα φαραγγια και καταρράκτες, αρχαιολογικοί χώροι παγκόσμιας αίγλης και υπέροχα κάστρα, πετρόχτιστα χωριά με τοπικές νοστιμιές και, βέβαια, υπέροχες παραλίες που μας περιμένουν να τα ξεχάσουμε όλα και να πάρουμε το βάπτισμα του καλοκαιριού μονοπωλούν τις μέρες και τις νύχτες μας και το μοναδικό δίλημμα που έχουμε κάθε πρωί είναι αν θα ξεχαστούμε στην ξαπλώστρα ή το μπαλκόνι μας αγναντεύοντας το Ιόνιο ή τον Κορινθιακό ή θα πάρουμε τους δρόμους και τα μονοπάτια.  

"Ammothines", Πετροχώρι Μεσσηνίας: Πάσχα με αύρα καλοκαιριού και τοπική νοστιμιά πάνω στην άμμο

Ammothines Πάσχα 2024 Πετροχώρι Μεσσηνίας

Ονειρεύεστε Πάσχα πάνω στη θάλασσα σε επαφή με τη φύση και μοντέρνα γαστρονομία με τοπικό πρόσημο; Αυτό το Πάσχα o Μαγιάτικος καιρός είναι με το μέρος μας και, μαντέψτε!, η υπέροχη παραλία με τις αμμοθίνες που έχουμε στο νου μας όταν σκεφτόμαστε καλοκαίρι δεν χρειάζεται πλοίο για να την προσεγγίσεις! Ο λόγος για το Πετροχώρι Μεσσηνίας, την εντυπωσιακή παραλία με τους αμμόλοφους που μας έχει συστήσει τα τελευταία χρόνια ο πολυχώρος "Ammothines" συνδυάζοντας καταλύματα σε μορφή σκηνής, πάνω σε ξύλινους πασσάλους και πλήρως εναρμονισμένα με το φυσικό τοπίο, με ξεχωριστές γευστικές προτάσεις, διασκέδαση και εμπειρίες. 

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στις "Ammothines" εδώ.

"Capari Suites", Ελαφόνησος | Ένα χαλαρωτικό καταφύγιο μας ξεκλειδώνει τον νησιώτικο παράδεισο της Πελοποννήσου

Capari Suites Πάσχα 2024 Ελαφόνησος

Ένας μακρινός παράδεισος που θα τον νιώσετε σαν στο σπίτι σας, καθώς προσφέρει μια μαγευτική παραθαλάσσια και ορεινή θέα, απομονωμένο από τα γύρω σπίτια, τα ξενοδοχεία και τους κεντρικούς δρόμους, το "Capari Suites" φτιάχνει το ιδανικό περιβάλλον επαφής με τη φύση που ταιριάζει στην παρθένα γοητεία της Ελαφονήσου. Το νησί που μπήκε στον "χάρτη" των ταξιδιών μας χάρη στη μοναδική παραλία του Σίμου με την πανδαισία χρωμάτων της, τα πεντακάθαρα νερά της, τους φυσικούς αμμόλοφους που ξεπερνούν τα 10μ. σε ύψος, τα απίστευτης ομορφιάς κρίνα της θάλασσας και το μοναδικό πάντρεμα γης και θάλασσας σε μια λωρίδα που φαντάζει ως μονοπάτι προς τον ουρανό. 

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "Capari Suites" εδώ.

"Callisto Suites", Μεσσηνία: Βρήκαμε το ιδανικό παραθαλάσσιο "εξοχικό" για Πάσχα στην ανερχόμενη Δυτική Πελοπόννησο

Callisto Suites Πάσχα 2024 Μεσσηνία

Μια ανάσα μακριά από το παραδοσιακό ψαροχώρι της Μαραθόπολης και μόλις 15 λεπτά οδήγησης μακριά από την κοσμοπολίτικη Γιάλοβα, το "Callisto Seaside Homes & Suites" αποτελεί ξεχωριστή επιλογή για ζευγάρια και οικογένειες που αναζητούν χαλάρωση δίπλα στη θάλασσα. Ιδανική για Πάσχα, με πανέμορφες παραλίες, ξεχωριστές ιδέες για αρχαιολογικές και φυσιολατρικές εξορμήσεις και παραδοσιακά έθιμα στα χωριά της περιοχής (από ιπποδρομίες έως επιτάφιο σε βάρκες και αερόστατα), η Μεσσηνία μπαίνει φέτος δυναμικά στο ραντάρ μας.

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "Callisto Seaside Homes & Suites" εδώ.

"Corinthian Village", Βραχάτι: Πασχαλινή εξόρμηση της στιγμής στην κορινθιακή ακτογραμμή

Corinthian Village Πάσχα 2024 Βραχάτι

Μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα, το Βραχάτι αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη και το φιλόξενο ξενοδοχείο "Corinthian Village" το μικρό μας "χωριό" χαλάρωσης προσφέρεται για να απολαύσουμε Πάσχα οικογενειακό ή ρομαντικό. Απλωμένο σε μια έκταση 3.000 τ.μ., σε 4 κτίρια με διάφορους τύπους δωματίων, το "Corinthian Village" προσφέρει την πλέον ευχάριστη και άνετη εμπειρία διαμονής. 'Άνετα δωμάτια και 4 ανεξάρτητες βίλες με ιδιωτική πισίνα, τζάκι και κήπο, που μπορούν να φιλοξενήσουν από 4 έως και 8 άτομα, μπορούν να γίνουν η βάση μας για οικογενειακές, παρεΐστικες ή και διακοπές ιδιωτικότητας με φόντο την γεμάτη εμπειρίες ακτογραμμή της Κορινθίας. 'Όμορφη επίπλωση, καταπράσινοι κήποι και όλες οι ανέσεις συνθέτουν ένα περιβάλλον φιλόξενο και οικείο που σε κάνει αμέσως να αισθανθείς άνετα, σαν στο εξοχικό σου.

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "Corinthian Village" εδώ.

"Kalypso Residence", Μεθώνη: βρες το δικό σου πολυτελές εξοχικό για το Πάσχα στις μίνιμαλ βίλες στην καρδιά του Μεσσηνιακού τοπίου

Kalypso Residence Πάσχα 2024 Μεθώνη
© Mariana Bisti

Σε μια από τις πιο προικισμένες περιοχές της Μεσσηνιακής ριβιέρας, σε έναν κατάφυτο ελαιώνα στους λόφους της Μεθώνης, το νέο πολυτελές συγκρότημα "Kalypso Residence" προσφέρει διαμονή με ιδιαίτερες ανέσεις και ξεχωριστή αρχιτεκτονική και διακοσμητική φροντίδα. Κι όλα αυτά με υπέροχη θέα στη γραφική πόλη της Μεθώνης, το ατμοσφαιρικό κάστρο του 13ου αιώνα, το νησί Σαπιέντζα και ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα στην Ελλάδα που κόβει την ανάσα. Η μοντέρνα αρχιτεκτονική που συνομιλεί με το ξεχωριστό φυσικό περιβάλλον επιτρέποντας την ανεμπόδιστη θέα, κάνει αίσθηση με το που φτάνεις στις βίλες, ενώ οι άνετοι χώροι, τα προσεγμένα έπιπλα, οι χαλαρωτικοί χρωματικοί τόνοι σε αρμονία με το τοπίο σε βάζουν αμέσως σε ζεν διάθεση. 

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "Kalypso Residence" εδώ.

"MANNA", Αρκαδία: Αυτό το Πάσχα χαρίστε στον εαυτό σας ένα αξέχαστο ταξίδι στο ομορφότερο νέο ξενοδοχείο της σεζόν

MANNA Πάσχα 2024 Αρκαδία

Οι έμπειροι περιηγητές της Ορεινής Αρκαδίας σίγουρα έχετε φωτογραφίσει στο παρελθόν το εμβληματικό  έρημο σανατόριο του μεσοπολέμου με φόντο ένα από τα πιο παρθένα δάση ελάτης σε υψόμετρο 1200 μ. στο δρόμο για το χωριό Μαγούλιανα. Δημιούργημα της Άννας Μελάς, αδερφής του Παύλου Μελά, η οποία αφιέρωσε τη ζωή και περιουσία της στη δημιουργία ενός σανατόριου για τους στρατιώτες των Βαλκανικών πολέμων και της Μικρασιατικής εκστρατείας, το 1929, πρόκειται ίσως για το μοναδικό κτίριο για του οποίου την κατασκευή έγιναν έρανοι σε 3 ηπείρους. Είναι ευχής έργον, λοιπόν, που το εξαιρετικό ιστορικά διατηρητέο ​​αυτό κτίριο που συνομιλούσε με τις αρχιτεκτονικές τάσεις της εποχής στην Κεντρική Ευρώπη είναι πάλι εδώ, μετά από την εγκατάλειψη για περισσότερες από οκτώ δεκαετίες. Το νέο "MANNA" είναι ένα υποδειγματικό ορεινό resort, με σεβασμό στην ιστορία του.

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "MANNA" εδώ.

"Natura Club & Spa", Καλό Νερό Κυπαρισσίας: Ξεχωριστή εμπειρία διαμονής για Πάσχα με θέα στο Ιόνιο

Natura Club & Spa Πάσχα 2024 Καλό Νερό Κυπαρισσίας

Όταν πριν είκοσι χρόνια, το 2004, η οικογένεια Τζαναβάρη πήρε τη μεγάλη απόφαση να αφήσει την Αθήνα και να αναζητήσει μια καλύτερη ποιότητα ζωής συμβιώνοντας με τη φύση, το σημείο που "φωλιάζει" σήμερα το "Natura Club & Spa" δεν επιλέχθηκε τυχαία. Φτάνοντας στην ξεχωριστή μονάδα που έχουν δημιουργήσει η τοποθεσία σε υποβάλει στους ρυθμούς της. Χτισμένο σε λόφο, ανάμεσα στους ελαιώνες και στο καταπράσινο δάσος, με το πλεονέκτημα όλα τα δωμάτια να αγναντεύουν τον Κυπαρισσιακό κόλπο, το "Natura Club & Spa" δικαιολογεί απόλυτα όσα υπόσχεται το όνομά του.

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "Natura Club & Spa" εδώ.

"Olympia Golden Beach Resort & Spa", Κυλλήνη: Γιατί το Πάσχα στο βραβευμένο ξενοδοχείο της Πελοποννήσου είναι εμπειρία

Olympia Golden Beach Resort & Spa Πάσχα 2024 Κυλλήνη

Οικογενειακό, φιλόξενο, πολυτελές, καινοτόμο, γευστικό, wellness, φιλικό στο περιβάλλον, το "Olympia Golden Beach Resort & Spa" στο Κάστρο Κυλλήνης είναι ένα resort που εξελίσσεται διαρκώς μες στα χρόνια. Το καλύτερο διαπιστευτήριο για την ποιότητά του είναι η σταθερή προτίμηση των επισκεπτών του και τα βραβεία που προσθέτει διαρκώς στο ενεργητικό του, με πιο πρόσφατα το Traveler Review Award 2024 από την Booking.com που ήρθε να προστεθεί σε διακρίσεις όπως αυτή του "Καλύτερου Οικογενειακού Ξενοδοχείου στην Ελλάδα" για το έτος 2023 στα Haute Grandeur Global Hotel Awards, Luxury Lifestyle 2023 Awards και Travellers Choice 2023. Μάλιστα, τη χρονιά που μας πέρασε ανακαινίστηκαν πλήρως τα μισά δωμάτια και σειρά έχουν τα superior bungalows και η βίλα.

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "Olympia Golden Beach Resort & Spa" εδώ.

Πέτρα & Φως, Μάνη: Πάσχα 4 αστέρων με θέα τον επιβλητικό Ταϋγετο

Πέτρα και Φως Πάσχα Μάνη

Η άνοιξη βρίσκει τη Μάνη στα καλύτερά της, με τα πετρόχτιστα χωριά και τους γυμνούς βράχους να γεμίζουν χρώματα από τα αγριολούλουδα, τη θάλασσα να μας καλεί για τις πρώτες βουτιές, τα μονοπάτια για πεζοπορίες σε αρχαίους τόπους και οι ιστορικές εκκλησίες για κατανυκτικές ακολουθίες. Σε ένα από τα πλέον προνομιακά "μπαλκόνια" της Μάνης, με πανοραμική θέα στον κόλπο του Οιτύλου και σε απόσταση αναπνοής από τη ζωηρή ατμόσφαιρα της Αρεόπολης αλλά και το μοναδικής ομορφιάς Λιμένι, το ξενοδοχείο "Πέτρα & Φως" έχει εδώ και χρόνια καθιερωθεί ως εγγυημένη πρόταση διαμονής για να "ξεκλειδώσετε" την ιδιαίτερη γοητεία του προορισμού. Με την επιβλητική ομορφιά της πέτρας και το άπλετο φως που υπόσχεται το όνομά του, το destination hotel συνδυάζει στα 23 δωμάτια και σουίτες του πολυτελή διαμονή και υψηλή αισθητική συνδυάζοντας την παράδοση με το μινιμαλισμό, και βέβαια αξέχαστη θέα. 

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο Πέτρα & Φως εδώ.

"Stomio Villague", Στόμιο Μεσσηνίας: ένα φιλόξενο "χωριό" καλοπέρασης για χαλαρό Πάσχα δίπλα στη θάλασσα

Stomio Villague Πάσχα 2024 Μεσσηνία

Η χαλαρότητα των παιδικών διακοπών πάνω στη θάλασσα που τόσο αποζητούμε μεγαλώνοντας γίνεται πράξη στη Μεσσηνιακή ακτογραμμή που "κρύβει" ακόμη γραφικούς προορισμούς και ατελείωτες παραλίες αλλά και φροντισμένες και προσιτές οικογενειακές μονάδες που μπορούν να γίνουν η βάση μας για να γνωρίσουμε την περιοχή. Μια ξεχωριστή τέτοια περίπτωση είναι το συγκρότημα "Stomio Villague" σε ένα από τα γραφικότερα παραθαλάσσια σημεία της Μεσσηνίας, το Στόμιο, γνωστό στους ντόπιους για την  όμορφη ομώνυμη παραλία, με κρυστάλλινα νερά και χοντρό βότσαλο. Φέτος που το Πάσχα πέφτει αργά η περιοχή είναι ιδανική για πρώτη γεύση καλοκαιριού, ενώ δεν λείπουν τα ξεχωριστά τοπικά έθιμα, από το διάσημο Σαϊτοπόλεμο στην Καλαμάτα και μικρότερες εκδοχές του σε άλλα σημεία της Μεσσηνίας μέχρι τα "Λελώνεια" με την ιππική παρέλαση τη Δευτέρα του Πάσχα στα γειτονικά Φιλιατρά. 

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "Stomio Villague" εδώ.

"Το Σπίτι της Μαριώς", Καλάβρυτα: Πάσχα με τις παραδοσιακές γεύσεις της Αχαϊκής γης και παράδοσης στο πιάτο

Το Σπίτι της Μαριώς Πάσχα 2024 Καλάβρυτα

Έχοντας ξεκινήσει το γαστρονομικό του ταξίδι  από το 2007 στα Βραχναίικα της Πάτρας και από το 2015 σε έναν όμορφο χώρο 4 χλμ. από τα Καλάβρυτα, στο μέσο της απόστασης της πόλης από το Μέγα Σπήλαιο, "Το Σπίτι της Μαριώς" δεν ανέβηκε μόνο υψόμετρο αλλά ανεβάζει διαρκώς τον πήχη στη γευστική του πρόταση. Η Μαρία Ανδριοπούλου και ο Γεώργιος Μανίκας αγαπούν τον τόπο και τα προϊόντα του και αυτό φαίνεται ήδη από την αναζήτηση των υλικών και το σεβασμό της εποχικότητας που φέρνει τα καλύτερα της Αχαϊκής γης στο τραπέζι μας. Μανιτάρια, σπαράγγια, άγρια χόρτα είτε αναδεικνύονται σε νόστιμα πιάτα, όπως πίτες και κριθαρότα, είτε μας κερδίζουν με την ατόφια απλότητά τους. Ειδικά οι πίτες είναι εδώ μεγάλο κεφάλαιο και δεν τις παραλείπουμε ποτέ! 

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "Σπίτι της Μαριώς" εδώ.

"11 Suites", Αίγιο: Mια νέα σύγχρονη εμπειρία φιλοξενίας μας υποδέχεται για Πάσχα στο "Μπαλκόνι του Κορινθιακού"

11 Suites Πάσχα 2024 Αίγιο

Μερικές φορές οι πιο ευχάριστες ταξιδιωτικές εκπληξεις βρίσκονται εκτός ραντάρ και τόσο κοντά μας, και όποιος έχει αποδράσει στην περίφημη παραλιακή ακτογραμμή της Αιγιάλειας και έχει εξερευνήσει τα ορεινά και την εξοχή της Αχαΐας το γνωρίζει καλά. Το νέο boutique hotel "11 Suites" που έφερε την smart luxury φιλοσοφία φιλοξενίας και την εξατομικευμένη εμπειρία στο κέντρο του Αιγίου είναι η καλύτερη βάση διαμονής για να ανακαλύψετε κι εσείς τις ομορφιές της πόλης και της γύρω περιοχής! Το Πάσχα στο Αίγιο και τις εξοχές της Αχαΐας το φετινό Μάιο μάς περιμένει με ιστορικά μοναστήρια που ακολουθούν κατανυκτικά το τελετουργικό, μοναδικές φυσιολατρικές εκπλήξεις, ιστορικά μνημεία, μουσειακούς και αρχιτεκτονικούς θησαυρούς, αρχαιολογικούς χώρους αλλά και σύγχρονους χώρους πολιτισμού και δελεαστικές παραλίες για την πρώτη βουτιά της σεζόν. 

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "11 Suites" εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.