"Minos Beach art hotel", Άγιος Νικόλαος: Η κρητική παράδοση συναντά τη design φιλοξενία στο ξενοδοχείο που επαναπροσδιορίζει την πολυτέλεια και την αυθεντικότητα

Με ένα πρόγραμμα πλούσιο σε δρώμενα με έντονες επιρροές από τις παραδόσεις της Κρήτης στους μοναδικούς χώρους του πάνω στο κύμα μας περιμένει το "Minos Beach art hotel".

Minos Beach art hotel Πάσχα Άγιος Νικόλαος

Ξενοδοχείο συνώνυμο της art φιλοξενίας και μέλος των Design Hotels, το "Minos Beach art hotel",  απλώνεται σε μήκος 2,5 χιλιομέτρων ακτογραμμής μόλις λίγα λεπτά από τη πόλη του Αγίου Νικολάου προσφέροντας ένα μοναδικό περιβάλλον αισθητικής, χαλάρωσης, ξεγνοιασιάς και διασκέδασης.

Η αγάπη του για την κρητική παράδοση, την ουσιαστική φιλοξενία και τη γαστρονομία εμπνέει και αυτό το Πάσχα την εξαιρετική ομάδα του ξενοδοχείου, που μας υποδέχεται με γνώση και φροντίδα και μας μυεί στις κρητικές παραδόσεις και τα έθιμα. Στα πολυτελή bungalows και τις βίλες του περιμένει όσους επιθυμούν να ζήσουν την πιο αυθεντική εκδοχή του Πάσχα σε ένα αξέχαστο περιβάλλον. 

Minos Beach art hotel Πάσχα Άγιος Νικόλαος

Τα 125 bungalows και οι βίλες με ιδιωτική πισίνα είναι διάσπαρτα ανάμεσα στους αρωματικούς κήπους τους ξενοδοχείου, τις δύο ιδιωτικές παραλίες και την πλούσια συλλογή σύγχρονης γλυπτικής του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη που συναντάς στο Sculpture Garden αλλά και στους υπόλοιπους χώρους του ξενοδοχείου. Στους εσωτερικούς χώρους κυριαρχεί η αρχιτεκτονική αρμονία με έντονα στοιχεία του μοντερνισμού που συνδυάζονται με τους απαλούς γήινους τόνους και τις φυσικές υφές ενώ συνυπάρχουν με τα κρητικά μοτίβα, δημιουργώντας ένα ήρεμο και γοητευτικό περιβάλλον.

Στο πλαίσιο των εορτασμών του Πάσχα, έχει σχεδιαστεί ένα πρόγραμμα πλούσιο σε δρώμενα με έντονες επιρροές από τις παραδόσεις της Κρήτης.  Ήδη από τη Μεγάλη Δευτέρα, στις 29 Απριλίου, σε κλίμα κατάνυξης ξεκινά μια σειρά δραστηριοτήτων όπως η παρασκευή χειροποίητων πιτών με κρητικό τυρί ("Καλτσούνια") από την Executive Chef, Πόπη Κουρκουτάκη. Ακολουθεί ο στολισμός του Επιταφίου του ξενοδοχείου με λουλούδια και στεφάνια συνεχίζοντας μια παράδοση 100 ετών. Τη Μεγάλη Παρασκευή μπορείτε να απολαύσετε νηστίσιμες επιλογές στο μπουφέ του ξενοδοχείου, και μετά να ακουλουθήσετε την περιφορά του Επιταφίου στην όμορφη πόλη του Αγίου Νικολάου μέσα σε κλίμα κατάνυξης.

Minos Beach art hotel Πάσχα Άγιος Νικόλαος

Το Μεγάλο Σάββατο, ακολουθώντας χρόνια παράδοσης, όλες οι εκκλησίες μαζεύονται γύρω από τη λίμνη για να τελέσουν την Ανάσταση και ακολουθεί μια συναρπαστική "παράσταση" πυροτεχνημάτων, σε έναν από τους πιο εντυπωσιακούς εορτασμούς σε όλη την Ελλάδα. Εικόνα μαγική που κάθε χρόνο κάνει τον γύρο του κόσμου!

Στο "Minos Beach art hotel" η Κυριακή του Πάσχα ξεκινάει από νωρίς το πρωί στο εστιατόριο Bacchus σε εορταστικό πνεύμα. Κρητικά εδέσματα, ορεκτικά και σαλάτες, από μελιτζάνες γιαχνί, χωριάτικη χορτόπιτα, σοφεγάδες, σαλάτα με απάκι μέχρι πασχαλινά γλυκά μας ανοίγουν την όρεξη. Στον εξωτερικό χώρο του εστιατορίου, η υπαίθρια ψησταριά πρωταγωνιστεί με αντικριστά σουβλιστά, κοκορέτσι, πανσέτες, άφθονο κρασί και, βέβαια, τσικουδιά που συνδέει τους πάντες γύρω από το τραπέζι. Τον ρυθμό στο γλέντι θα δώσει ένα τριμελές σχήμα μουσικών φέρνοντας την ζωντάνια της Κρήτης στο χώρο.

Minos Beach art hotel Πάσχα Άγιος Νικόλαος

Πέρα από τις γιορτές του ξενοδοχείου, οι επισκέπτες ενθαρρύνονται να κάνουν μια παύση και να εξερευνήσουν τις φυσικές ομορφιές του νησιού. Την άνοιξη, ο καιρός είναι ιδανικός για εκδρομές, με καταγάλανο ουρανό και ηλιόλουστες μέρες, ό,τι πρέπει για την εξερεύνηση του Δικταίου Σπηλαίου στο Οροπέδιο Λασιθίου ή για αναρρίχηση στα βουνά της Κρήτης. Επιπλέον, είναι η κατάλληλη στιγμή για μια επίσκεψη στο διάσημο Βάι, το προστατευμένο από την UNESCO φοινικόδασος που οδηγεί σε μια μεγάλη παραλία που παραμένει ήσυχη για λίγο καιρό ακόμα ή για εκδρομή στα γραφικά χωριά Κριτσά και Κρούστας, αλληλοεπιδρώντας με τους ντόπιους και ζώντας μια απόλυτα αυθεντική εμπειρία.

Αγ. Νικόλαος, Κρήτη, 2841022345
minosbeach.com, FB: Minos Beach, IG: @minosbeach_art_hotel

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.