"Το Σπίτι της Μαριώς", Καλάβρυτα: Πάσχα με τις παραδοσιακές γεύσεις της Αχαϊκής γης και παράδοσης στο πιάτο

Κοινό μυστικό των φαν των Καλαβρύτων, η φιλόξενη ταβέρνα "Το Σπίτι της Μαριώς" τιμά την ελληνική κουζίνα και τα εποχικά και τοπικά προϊόντα, με τις παραδοσιακές γεύσεις να συνυπάρχουν με δημιουργικές ιδέες.

Το Σπίτι της Μαριώς Πάσχα Καλάβρυτα

Έχοντας ξεκινήσει το γαστρονομικό του ταξίδι  από το 2007 στα Βραχναίικα της Πάτρας και από το 2015 σε έναν όμορφο χώρο 4 χλμ. από τα Καλάβρυτα, στο μέσο της απόστασης της πόλης από το Μέγα Σπήλαιο, "Το Σπίτι της Μαριώς" δεν ανέβηκε μόνο υψόμετρο αλλά ανεβάζει διαρκώς τον πήχη στη γευστική του πρόταση. 

Το Σπίτι της Μαριώς Πάσχα Καλάβρυτα

Η Μαρία Ανδριοπούλου και ο Γεώργιος Μανίκας αγαπούν τον τόπο και τα προϊόντα του και αυτό φαίνεται ήδη από την αναζήτηση των υλικών και το σεβασμό της εποχικότητας που φέρνει τα καλύτερα της Αχαϊκής γης στο τραπέζι μας. Μανιτάρια, σπαράγγια, άγρια χόρτα είτε αναδεικνύονται σε νόστιμα πιάτα, όπως πίτες και κριθαρότα, είτε μας κερδίζουν με την ατόφια απλότητά τους. Ειδικά οι πίτες είναι εδώ μεγάλο κεφάλαιο και δεν τις παραλείπουμε ποτέ! 

Το Σπίτι της Μαριώς Πάσχα Καλάβρυτα

Η Μαριώ φτιάχνει μόνη της τον τραχανά που χρησιμοποιεί σε διάφορες συνταγές, ενώ τιμούν τα προϊόντα που τους δίνουν οι παραγωγοί αλλά και το έδαφος της περιοχής – την φέτα, τα αμνοερίφια, τα μέλι, τα εξαιρετικά λαχανικά της εποχής. Μάλιστα, "Το Σπίτι της Μαριώς" συμμετέχει σε τοπικές προσπάθειες για την ανάδειξη του κρασιού και της τοπικής κουζίνας ως μέρος της ταξιδιωτικής εμπειρίας της περιοχής και οι τοπικοί οίνοι (αλλά και οι μπίρες) προτείνονται ως συνοδεία των πιάτων. 

Το Σπίτι της Μαριώς Πάσχα Καλάβρυτα

Το Σπίτι της Μαριώς Πάσχα Καλάβρυτα

Πάσχα ενόψει, το κατσικάκι λαδορίγανη που έχουμε δοκιμάσει εδώ μας έχει μείνει αξέχαστο, χωρίς να υπολείπονται και άλλα παραδοσιακά πιάτα όπως το κοτόπουλο με μπάμιες, το κουνέλι στιφάδο, το κοτόπουλο με χιλοπίτες και αγριογούρουνο με οξύμελο. Στο "Σπίτι της Μαριώς" η παράδοση συναντά τις νέες ιδέες τόσο στις προτάσεις όσο και στο σερβίρισμα των γεύσεων που έρχονται ωραία παρουσιασμένα δίνοντας bonus points στην όλη εμπειρία. Τραγανά, ελαφροτηγανισμένα τσιπς με πάπρικα και δημιουργικές σαλάτες συνοδεύουν τα ψητά όπως το κοντοσούβλι σε μια ταβέρνα όπου το κρέας έχει την τιμητική του, χωρίς να λείπουν οι νοστιμότατες χορτοφαγικές προτάσεις. 

Το Σπίτι της Μαριώς Πάσχα Καλάβρυτα

'Όσοι βρεθούμε για Πάσχα στα Καλάβρυτα και την ευρύτερη περιοχή της ορεινής αλλά και παραθαλάσσιας Αχαΐας, αναζητώντας τοπικά έθιμα, ιστορικές εκκλησίες και αμέτρητες φυσιολατρικές εμπειρίες δεν θα παραλείψουμε να κάνουμε μια, ή και παραπάνω, νόστιμες στάσεις στον όμορφο χώρο με την ανοιχτόκαρδη διάθεση και την πηγαία φιλοξενία στον δρόμο Καλαβρύτων - Διακοπτού. Ευχαριστώντας νοητά αλλά και κυριολεκτικά "Το Σπίτι της Μαριώς" και τους ανθρώπους του που συνεχίζουν να υπηρετούν με άποψη και μεράκι την ελληνική κουζίνα και τον γαστρονομικό τουρισμό. 

Το Σπίτι της Μαριώς Πάσχα Καλάβρυτα

Στάση Κερπινής, Καλάβρυτα, 2692022264, FB: to.spiti.tis.marios, IG: to-spiti-tis-marios-kalavryta

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.