Wild Poppies

14

Το πιο sexy μπαρ-ρεστοράν της σεζόν εξάπτει κορμιά και ουρανίσκους.

Wild Poppies © Λεωνίδας Τούμπανος

Tηλ:

Τιμές:

€35 - €45

Μπορείς να το πεις και το πιο sexy μπαρ-ρεστοράν που άνοιξε φέτος στην Αθήνα. Μιλάω κατ’ αρχάς για τη σκηνογραφία του, που δημιουργεί ένα πολυεπίπεδο αισθησιακό σύμπαν σαν σε πολυτελές club – restaurant κάπου προς Σιγκαπούρη, Σαγκάη ή Μπανγκόγκ. Το ζωηρό κατακόκκινο της παπαρούνας που δεσπόζει στους τοίχους εξάπτει το μάτι σ’ ένα κλασσάτο κοντράστ με σκούρο πετρόλ∙ εκεί μάλιστα που οι παπαρούνες από νέον βάζουν φωτιά στα κόκκινα, το ντεκόρ συναρπάζει και, όταν τα vibe ξεσηκώνουν τον κόσμο αργά το βράδυ, το "Wild Poppies" απογειώνεται. Μπορεί νωρίς ο DJ να εκπέμπει funk και house προσγειωμένα tempo σαν ρυθμική υπόκρουση δείπνου, αλλά αργά οι στροφορμές ξεσπούν και τα κορμιά και το mood του κόσμου ανταποκρίνονται στο ρυθμό. Η γεωμετρία του μαγαζιού αναπτύσσεται κατά μήκος, οπότε –παρότι τους πρώτους που έρχονται τους βάζουν στα τραπέζια της εισόδου προφανώς για να φαίνεται το μαγαζί πιο γεμάτο– τα καλύτερα τραπέζια για να έχεις άπλετη θέα σε όλο το χώρο και τη φάση είναι αυτά στο βάθος. Εκεί, σε μία από τις ωραίες βελούδινες λότζες και τις πολλών χρωμάτων χαμηλές πολυθρόνες θα χαζεύεις τις τοιχογραφίες με τα ιδεογράμματα, το ζωγραφισμένο σαν ακουαρέλα ταβάνι με τα θαλάσσια μοτίβα και το ελκυστικά φωτισμένο μπαρ στην είσοδο. Υπάρχει, όμως, κι ένα εμβληματικό μπαρ πίσω, δίκην κομμένης παγόδας, όμορφη κληρονομιά από το παρελθόν του χώρου ως "Far East". Σας προτείνω επίσης να νιώσετε το ανάποδο ζεν που εκπέμπουν οι τουαλέτες.

Wild Poppies
© Λεωνίδας Τούμπανος

Οι Γιώργος και Ανδρέας Πιτσιλής μετά της νεότερης γενιάς της οικογένειας, μαζί με τους επικεφαλής των "Poco a Poco" και το "Forte", έφτιαξαν μαγαζάρα και συμπλήρωσαν το ερεθιστικό σκηνικό με μια εξίσου exciting ασιατική κουζίνα. Την επιμελείται ο βραβευμένος παλιότερα στο "Nikkei" (Top Notch τα προηγούμενα χρόνια από τους Χρυσούς Σκούφους) Σπύρος Μαυροειδής, με πανασιατική συλλογή σπεσιαλιτέ που βάζουν κάτω από την ίδια στέγη Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και λίγο Περού. Από τις πρώτες μπουκιές το νιώθεις ότι οι γεύσεις εδώ έχουν άρωμα αυθεντικότητας και είναι εκφραστικές χωρίς να φοβούνται να κάψουν λίγο τη γλώσσα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι δύο σαλάτες. Η Thai με φασολάκια έχει μια πολυεπίπεδη καθαρότητα γεύσεων και τον τόνο δίνει ένα φωτεινό ντρέσινγκ με fish sauce, τσίλι και δροσιά δυόσμου, ενώ η πιο μεστή nam tok συνδυάζει τη ζουμερή νοστιμιά μοσχαρίσιου strip loin και μανιταριών, με τη σπιρτόζα αίσθηση φρέσκων κρεμμυδιών και την απαράμιλλη χαρακτηριστική δροσιά φύλλων shiso. Υπάρχει μια λαμπερή ελαφράδα με γευστική αύρα Ταϊλάνδης με λίγο Βιετνάμ σ’ αυτά τα πιάτα και στο ορεκτικό larb με χοιρινό κιμά, τσίλι και μοσχοβολιστό δυόσμο.

Wild Poppies
© Λεωνίδας Τούμπανος
Σπύρος Μαυροειδής

Πηγαίνοντας προς Ιαπωνία, το καλοτυλιγμένο inside-out ρολό τόνου τέρπει και δημιουργεί εμπιστοσύνη με ωραία την ισορροπία στα υλικά του (μαγιονέζα με kizami wasabi, αβοκάντο, πίκλα jalapeño). Τα gyoza με γέμιση χοιρινού και μανιταριών shiitake πάντως δείχνουν με την ανεβασμένη φινέτσα τους το δυναμικό της κουζίνας να μαγειρεύει εκφραστικά και πειστικά και σε πιο fine και σε πιο comfort στιλ. Κάπου στο μέσο στέκονται τα διεθνούς επιπέδου κινέζικα spring rolls, με το χοντρό τραγανιστό τους φύλλο, τη διάχυτη νοστιμιά και το σούπερ αρωματικό προφίλ τους. Τα αφράτα κορεάτικα bao, πάλι, ντύνουν το τραγανό τους κοτόπουλο με αληθινά θεϊκή κάψα από λάχανο kimchi. Στα τρία κυρίως που ήρθαν στο τραπέζι, η αίσθηση ήταν σαφώς comfort. Στα Thai noodles με την ωραία υφή, οι γαρίδες δεν "έγραψαν" όπως έπρεπε. Αντιθέτως, το Thai πράσινο κάρι με μοσχάρι, πολύ ωραία μελωμένες μελιτζάνες και γάλα καρύδας, και το πολύ ζουμερό κοτόπουλο με κίτρινο κάρι, jalapeños, τσίλι και kimchi είναι σαφώς καλύτερα.

Wild Poppies
© Λεωνίδας Τούμπανος

Στα επιδόρπια τώρα, η πολύ σκληρή matcha tart θα μπορούσε να είναι σαφώς καλύτερη δεδομένων των υλικών που τη γεμίζουν (ανανάς, καρύδα, ναμελάκα). Το λιμπιστικό moelleux σοκολάτας, σερβιρισμένο με κρεμ ανγκλέζ, παγωτό φιστίκι και τουίγ κακάο προτιμήστε το. Στα υπ’ όψιν τα πολύ καλά signature cocktails του Μάριου Μαρμαρά, σαν το πολύ δροσερό Sakura (Kyoto gin και homemade sake vermouth) και το πιο σκληρό, φρουτώδες Mango Lassi (ρούμι, μάνγκο, clarified γιαούρτι, μέλι, μπαχαρικά).

Wild Poppies
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η επίσκεψη του κριτικού στο εστιατόριο έγινε στις 12/3.

WILD POPPIES Σταδίου 7 (εντός στοάς), Σύνταγμα, 2103233334. Ωράριο λειτουργίας: Καθημ. Βράδυ. Κλειστά Δευτ. Τιμή: € 35-45 (το άτομο χωρίς ποτά και κουβέρ). Πρόσβαση ΑμεΑ: Όχι. Πάρκινγκ: Στους γύρω δρόμους.

Επεξήγηση βαθμολογίας

Κακό:

12/20 και κάτω

Αδιάφορο:

12,1/20 έως 12,4/20

Μέτριο:

12,5/20 - 12,9/20

Ενδιαφέρον:

13/20 έως 13,9/20

Καλό:

14/20 έως 14,9/20

Πολύ καλό:

15/20 έως 16,4/20

Εξαιρετικό:

16,5/20 έως 17,9/20

Άριστο:

18/20 έως 20/20

↑ Βέλος προς τα πάνω (π.χ. 13/20 ↑):

το εστιατόριο είναι καλύτερο από το βαθμό του, χωρίς να αγγίζει το επόμενο βαθμολογικό σκαλοπάτι.

Οι κριτικοί του «α» επισκέπτονται ανώνυµα τα εστιατόρια και όλα τα έξοδα καλύπτονται από το περιοδικό.

Περισσότερες πληροφορίες

Wild Poppies

Σταδίου 7 (εντός στοάς), Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Read Next

MORE FROM

Εστιατόρια