Cash

14

Το δημοφιλές στέκι των βορείων προαστίων επέστρεψε ριζικά αλλαγμένο, με νέο ανοιχτόκαρδο ντεκόρ και τον ταλαντούχο Αλέξη Αποστολόπουλο επικεφαλής της japanese fusion κουζίνας του.

cash1

Tηλ:

Τιμές:

€65 - €80

Αν έχετε ακόμα στο νου σας το "Cash" τυλιγμένο στην ατμόσφαιρα μιας noir ιαπωνικής πολυτέλειας που το χαρακτήριζε μέχρι πρόσφατα, έχει έρθει ο καιρός να αναθεωρήσετε. Λίγο πριν τις γιορτές, το δημοφιλές εστιατόριο και μπαρ που στεγάζεται σε ένα από τα ομορφότερα αρχοντικά του Κεφαλαρίου, επέστρεψε ανανεωμένο, κρατώντας από τα παλιά μονάχα τον φουλ του κατακόκκινου βελούδου χώρο της υποδοχής, και βεβαίως την χαρισματική αυλή για το καλοκαίρι. Μέσα, ο χώρος είναι πολύ πιο ανάλαφρος σε σχέση με το παρελθόν, καθώς οι τοίχοι επενδύθηκαν με λουλουδάτες ταπετσαρίες σε διάφορες αποχρώσεις και η εν γένει σκούρα εικόνα έχει δώσει τη θέση της σε μια εντελώς καινούργια και διαφορετική, βασισμένη στους τόνους του κρεμ και του λευκού. 

Τα μικρά και μεγάλα τραπέζια στρώνονται σε διάφορους σχηματισμούς δημιουργώντας γωνιές στη σάλα, και αγκαλιάζονται ως επί το πλείστον από αναπαυτικές ανοιχτόχρωμες καρέκλες και ορισμένες πολυθρόνες σε ρουμπινί βελούδο, που χρειάζεται να διαχυθούν καλύτερα ή να μπουν περισσότερες στον χώρο γιατί σε ορισμένα σημεία του δείχνει ουδέτερος. Η μπάρα βρίσκεται στο γνώριμο, κομβικό πόστο της, και όμορφα φωτισμένη συμμετέχει στη δράση, ενώ τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου το "Cash" παραμένει πιστό στην αγάπη του για φαγητό μετά μουσικής, και η εμπειρία ενισχύεται με ζωντανό τραγούδι και κατόπιν electro house beats από DJ. 

cash2

Τις υπόλοιπες ημέρες η φάση είναι πιο ήρεμη, αν κρίνω από το βροχερό βράδυ καθημερινής που επισκέπτομαι το εστιατόριο κι έχω τριγύρω μου λίγες, καλοβαλμένες παρέες που απολαμβάνουν το ποτό και το φαγητό τους. Τα ηνία της γεύσης κρατά ο Αλέξης Αποστολόπουλος, ο οποίος έχει γαλουχηθεί μαγειρικά στις κουζίνες του "Cash" και αναλαμβάνοντας πλέον ρόλο πρωταγωνιστή, κρατά την πυξίδα στραμμένη κατά Ιαπωνία μεριά, χωρίς να λείπουν ορισμένα δάνεια από διάφορες χώρες της Ασίας. Τα πιάτα του είναι περιποιημένα και καλοφτιαγμένα, το χέρι του επιδέξιο, οι οξύτητες και οι εντάσεις ζυγισμένες και στρογγυλές. Το καταλαβαίνεις ήδη από τα ταρτάρ του, που παρά το γεγονός ότι είναι πιο λεπτοκομμένα από το σύνηθες, σου επιτρέπουν να γευτείς τόσο τον πρωταγωνιστή τους (λαβράκι και μοσχάρι) όσο και τα κοντιμέντα τους σε ένα απολαυστικό σύνολο. 

Το prawn dog είναι ένα αλλιώτικο hot dog με αέρινο ψωμάκι bao, που αγκαλιάζει χρυσόξανθη, τραγανή γαρίδα και βρίσκει ένταση στην πικάντικη μαγιονέζα που το συνοδεύει. Εξίσου καλοφτιαγμένα τα dim sum με υγρό, τρυφερό ζυμάρι που κλείνει μέσα του πολύ νόστιμη γέμιση γαρίδας κι έχει για bonus μια παχύρευστη, πικάντικη σος σε στιλ gravy με σιρόπι ταμάρινδου και miso. Τη θέση τους στα ορεκτικά διεκδικούν ακόμα τα μίνι μπέργκερ sliders για τον ωραίο, χυμώδη κιμά τους και με το ψωμάκι τους λιγότερο φρυγανισμένο θα την κέρδιζαν ασυζητητί. Από την ενότητα με τα σουβλάκια skewers διάλεξα εκείνα με μοσχάρι και σος sweet soy, όμως η συνομιλία τους με τη φωτιά φαίνεται πως κράτησε λίγο παραπάνω κι έτσι ήρθαν στο τραπέζι έχοντας χάσει κομμάτι της υγρασίας τους. 

cash3

Το sushi παραμένει δυνατό χαρτί στο "Cash", με κόψιμο σωστό, ρύζι συνεκτικό και σερβίρισμα εντυπωσιακό σε μπολ γεμάτο πάγο. Αν δεν μείνετε στα κλασικά nigiri και sashimi, θα σας κατευθύνω προς τα signature ρολάκια Umi με γαρίδα και λαβράκι, και Salmon Fantasy με σολομό ταρτάρ και καψαλισμένο που προβάλλον ανάγλυφα τις γεύσεις τους, εν συγκρίσει λ.χ. με το Snowcrab, με ψίχα καβουριού και σος kabayaki, που είναι πιο γλυκερό και βαρύ. Το περιποιημένο pad Thai, πάλι, ποντάρει στην comfort φινέτσα, με λιτές al dente νούγιες, γευστικές γαρίδες κι ένα ασυνήθιστο πάντρεμα με καβουρδισμένα cashews, αυγό και tofu να κάνει τη διαφορά. Στο πλάι έχει λεμόνι και ζάχαρη προκειμένου να το φέρεις στα μέτρα σου, και στέκεται θαυμάσια και σαν κύριο πιάτο για όποιον το επιθυμεί. 

Εναλλακτικά, υπάρχει το δόκιμο fusion της βουτυράτης γλώσσας στη σχάρα με ponzu εσπεριδοειδών και ψιλοκομμένο shisho, που έρχεται πολύ τρυφερή και σε κερδίζει με την πλούσια αρωματική νοστιμιά της. Όπως επίσης και το black cod, που με το εξαιρετικό του ψήσιμο και το λιτό του μαρινάρισμα σε miso καταφέρνει να απομακρύνεται από τη βαριά γλύκα και το έντονο καραμέλωμα που ταλαιπωρεί συνήθως το συγκεκριμένο ψάρι. Έχει, μάλιστα, δίπλα του μια ενδιαφέρουσα σος με πράσινο μήλο που του χαρίζει επιπλέον ελαφράδα.

cash4

Το γλυκό φινάλε, φροντισμένο, είτε κινηθείτε προς το μεγάλο αφράτο choux γεμισμένο με εκφραστική κρέμα από yuzu, φράουλες και παγωτό ινδοκάρυδο είτε προς τη namelaka καλής πικρής σοκολάτας με καραμελωμένα φουντούκια, αλμυρή καραμέλα και παγωτό βανίλια. Η λίστα κρασιών σταχυολογεί χαρακτηριστικές δημοφιλείς επιλογές από τον ελληνικό και τον ξένο αμπελώνα, ενώ πολύ αξιόλογα είναι τα κοκτέιλ που δημιουργεί o bar manager Αντώνης Ζηρίλιος, κρίνοντας από το καινούργιο του Raspberry Sour με τις καλές οξύτητες και τις διακριτικές γλυκές νότες που συντροφεύει εύστοχα αρκετά από τα πιάτα της βραδιάς. Σημειώστε, τέλος, πως το "Cash" θα ανοίγει οσονούπω και τα μεσημέρια της Κυριακής, με έναν ειδικό κατάλογο για brunch και γευστικές επιλογές για όλη την οικογένεια. 

Η επίσκεψη του κριτικού στο εστιατόριο έγινε στις 15/2. 

CASH Δηλιγιάννη 54, Κεφαλάρι, 2121004772. Ωράριο λειτουργίας: Καθημ., βρ. Κλειστά Δευτ. & Κυρ. Τιμή: € 50-70 (το άτομο χωρίς ποτά και κουβέρ). Πρόσβαση ΑμεΑ: Όχι. Πάρκινγκ: Valet service.

Επεξήγηση βαθμολογίας

Κακό:

12/20 και κάτω

Αδιάφορο:

12,1/20 έως 12,4/20

Μέτριο:

12,5/20 - 12,9/20

Ενδιαφέρον:

13/20 έως 13,9/20

Καλό:

14/20 έως 14,9/20

Πολύ καλό:

15/20 έως 16,4/20

Εξαιρετικό:

16,5/20 έως 17,9/20

Άριστο:

18/20 έως 20/20

↑ Βέλος προς τα πάνω (π.χ. 13/20 ↑):

το εστιατόριο είναι καλύτερο από το βαθμό του, χωρίς να αγγίζει το επόμενο βαθμολογικό σκαλοπάτι.

Οι κριτικοί του «α» επισκέπτονται ανώνυµα τα εστιατόρια και όλα τα έξοδα καλύπτονται από το περιοδικό.

Περισσότερες πληροφορίες

Cash

Δηλιγιάννη 54, Κεφαλάρι
  • Ethnic κουζίνες

Read Next

MORE FROM

Εστιατόρια