Ελλάδα, Γιορτή- Γεύσεις/ Χριστούγεννα 2013: Τα πώς και τα γιατί ενός απολύτως ξεχωριστού Φεστιβάλ Γεύσης.

Με υψηλά standards τόσο στην επιλογή όσο και στον τρόπο παρουσίας εκθετών και προϊόντων το Φεστιβάλ «Ελλάδα, Γιορτή-Γεύσεις» (29/11-1/12, Helexpo Palace) γυρίζει σελίδα και αλλάζει το τοπίο στο χώρο των γευστικών εκδηλώσεων.

Ελλάδα, Γιορτή- Γεύσεις/ Χριστούγεννα 2013: Τα πώς και τα γιατί ενός απολύτως ξεχωριστού Φεστιβάλ Γεύσης.

Με υψηλά standards τόσο στην επιλογή όσο και στον τρόπο παρουσίας εκθετών και προϊόντων το Φεστιβάλ «Ελλάδα, Γιορτή-Γεύσεις» (29/11-1/12, Helexpo Palace) γυρίζει σελίδα και αλλάζει το τοπίο στο χώρο των γευστικών εκδηλώσεων. Διαμορφώνει μια νέα αντίληψη και γίνεται ένα μοναδικό εφαλτήριο για την αναγνώριση και την αποδοχή των ελληνικών ποιοτικών διατροφικών προϊόντων.

Ελλάδα, Γιορτή- Γεύσεις/ Χριστούγεννα 2013: Τα πώς και τα γιατί ενός απολύτως ξεχωριστού Φεστιβάλ Γεύσης. - εικόνα 1

Είναι γεγονός ότι αυτό το Φεστιβάλ δεν είναι μια συνηθισμένη έκθεση που στο ένα περίπτερο ο επισκέπτης θα συναντήσει ένα πραγματικά αξιόλογο προϊόν που θα τον γοητεύσει ενώ σε ένα γειτονικό περίπτερο θα ακολουθήσει ένα μέτριο ή αδιάφορο προϊόν κ.ο.κ. Εδώ είναι σίγουρο πως ο επισκέπτης θα έχει τη χαρά να ανακαλύψει προϊόντα που αντιπροσωπεύουν επάξια την αφρόκρεμα των μικρών Ελλήνων παραγωγών και που σίγουρα θα τον κερδίσουν με την ποιότητά τους. Το μυστικό αυτής της επιτυχημένης επιλογής προϊόντων και δημιουργών είναι απλό, προϋποθέτει γνώσεις και σκληρή δουλειά προετοιμασίας και στηρίζεται σε ένα τρίπτυχο: ποιότητα, πρωταγωνιστικός ρόλος στο προϊόν και focus στις νέες προσπάθειες. Ας δούμε όμως τι κρύβεται πίσω από αυτό το τρίπτυχο.

Ελλάδα, Γιορτή- Γεύσεις/ Χριστούγεννα 2013: Τα πώς και τα γιατί ενός απολύτως ξεχωριστού Φεστιβάλ Γεύσης. - εικόνα 2

Η ποιότητα
Δικαίωμα συμμετοχής στο Φεστιβάλ έχουν μόνο προϊόντα που έχουν αξιολογηθεί από την ομάδα των γευσιγνωστών του Αθηνοράματος· την πιο έμπειρη και έγκυρη ομάδα δοκιμαστών προϊόντων και φαγητού στην Ελλάδα, που κάνει αυτή τη δουλειά επί 30 συνεχή έτη. Το κάθε προϊόν λοιπόν δοκιμάζεται και αξιολογείται για να διαπιστωθεί αν το ποιοτικό του επίπεδο το κάνει άξιο λόγου για τον επισκέπτη του Φεστιβάλ. Τότε και μόνο τότε, βρίσκει το δρόμο του ο παραγωγός για το Φεστιβάλ. Γι΄ αυτό, σε όποιο περίπτερο κι αν σταθείτε, θα απολαύσετε κάτι που ποιοτικά είναι εγγυημένα υψηλού επιπέδου.

Πρωταγωνιστικός ρόλος στο προϊόν
Το Φεστιβάλ δίνει έμφαση και επικεντρώνει σαφώς στην αξία αυτού καθαυτού του προϊόντος. Ο στόχος είναι να προβληθεί η γεύση, το άρωμα, η υφή του, καθώς και το μεράκι, η γνώση κάθε παραγωγού που το δημιούργησε.. Δεν επιτρέπει πρακτικές που οδηγούν στην δημιουργία εντυπώσεων και επισκιάζουν την ποιότητα όπως τα μεγάλα περίπτερα και οι πολυτελείς διακοσμήσεις. Ο τρόπος που δομείται η έκθεση είναι τέτοιος, ώστε όλη η προσοχή των επισκεπτών να συγκεντρώνεται στα προϊόντα και στην ξεχωριστή ποιότητα καθενός.

Ελλάδα, Γιορτή- Γεύσεις/ Χριστούγεννα 2013: Τα πώς και τα γιατί ενός απολύτως ξεχωριστού Φεστιβάλ Γεύσης. - εικόνα 3

Focus στις νέες αξιόλογες προσπάθειες
Στο Φεστιβάλ συμμετέχει η αφρόκρεμα των νέων ποιοτικών Ελλήνων παραγωγών και προβάλλονται κατά κύριο λόγο νέα προϊόντα, έτσι ώστε το καταναλωτικό κοινό να τα ανακαλύψει και να τα εκτιμήσει. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην αγορά ισχυρά brands που διαθέτουν θαυμάσια προϊόντα. Αλλά αυτό που επιδιώκει η διοργάνωση του Φεστιβάλ, είναι να παρουσιάσει όχι μόνο κάτι που γνωρίζει ήδη ο καταναλωτής, αλλά κυρίως νέα ποιοτικά προϊόντα που πρέπει να ανακαλύψει ο καταναλωτής, να τα υιοθετήσει και με τον τρόπο αυτό να ενισχυθεί ο ποιοτικός προσανατολισμός και οι ανάλογες δυνατότητες επιλογής στο χώρο της διατροφής.

Ελλάδα, Γιορτή- Γεύσεις/ Χριστούγεννα 2013: Τα πώς και τα γιατί ενός απολύτως ξεχωριστού Φεστιβάλ Γεύσης. - εικόνα 4

Μια μεγάλη γιορτή απόλαυσης και «εκπαίδευσης»
Παράλληλα όμως, το Φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις Χριστούγεννα 2013» είναι μια μεγάλη γιορτή γεύσης στο πνεύμα των ημερών, αλλά και μια μαθητεία στο γευστικό πολιτισμό, με έντονο το στοιχείο της απόλαυσης αλλά και της «εκπαίδευσης»: εστιατόριο στην «πλατεία» του Φεστιβάλ όπου γνωστοί σεφ ετοιμάζουν τις δημιουργίες τους, ένα διάσημο ζαχαροπλαστείο με εξαιρετικά γλυκά, ένα πλούσιο wine bar και ένα ανατρεπτικό cocktail bar αποτελούν τη βάση της διασκέδασης.
Παράλληλα με αυτά, μαθήματα μαγειρικής, ζυμώματος και ζαχαροπλαστικής, σεμινάρια δοκιμής κρασιού και μπύρας, διάσημοι γευσιγνώστες, αγαπημένοι συγγραφείς μαγειρικών βιβλίων, γιορτινές αγορές delicatessen για το τραπέζι των γιορτών, ελεύθερες γευσιγνωσίες ποτών και της αφρόκρεμας των ελληνικών προϊόντων από 150 μικρούς παραγωγούς συμπληρώνουν την εικόνα υπηρετούν την «παιδεία» και την ανακάλυψη. Όλα, μιλούν για ποιοτική απόλαυση, καινούργιες παραγωγικές προσπάθειες, και μια τεράστια προσφορά στην αναβάθμιση της ελληνικής διατροφής με διαλεχτά προϊόντα από όλα της σημεία της χώρας. Όλα μαζί αποτελούν ένα δεύτερο εξίσου σημαντικό λόγο που κάνει το Φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή –Γεύσεις Χριστούγεννα 2013», απολύτως ξεχωριστό. Αξίζει λοιπόν τον κόπο να του αφιερώσετε λίγο από τον ελεύθερο χρόνο σας το Σαββατοκύριακο που έρχεται.

Περισσότερα για τις φετινές καινοτομίες του φεστιβάλ και τα όσα θα απολαύσουμε στα εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία και bar του εδώ >
Περισσότερα για τις παράλληλες εκδηλώσεις (μαθήματα, σεμινάρια κλπ.) εδώ
>
Περισσότερα για τα πιο περίεργα εργαστήρια στα οποία μπορείς να πάρεις μέρος εδώ
>
Φεστιβάλ: «Ελλάδα, Γιορτή-Γεύσεις/ Χριστούγεννα 2013» Helexpo Palace, Λεωφ. Κηφισίας 39, Μαρούσι
Παρ. 29/11: 4-9 μ.μ., Σάβ. 30/11 και Κυρ. 1/12: 10 π.μ.-9 μ.μ.


www.elladagiortigefseis.gr>

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.