Η Σταυριανή Ζερβακάκου μας καλεί για τροφοσυλλογή στη Μέσα Μάνη

Aspasia Σταυριανή Ζερβακάκου Μάνη Λεωνίδας Τούμπανος

Τη δεύτερη, χειμωνιάτικη ταυτότητα του "Aspasia", του εστιατορίου της στο Σταυρί της Μάνης, ετοιμάζεται να ξεδιπλώσει το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Μαρτίου η μανιάτισσα σεφ Σταυριανή Ζερβακάκου, με τον πρώτο της περίπατος τροφυσυλλογής στα κρυφά μονοπάτια της πατρίδας της, για λίγους κι εκλεκτούς. Ανοιχτό για 9 συμμετέχοντες, το πρόγραμμα περιλαμβάνει περίπατο, χορτολόγισμα και μάζεμα όποιας λιχουδιάς έχει να προσφέρει η μανιάτικη γη, αφηγήσεις για την ιστορία του τόπου, κολατσιό σε κεντητά τραπεζομάντηλα, και χάζι στην αγριάδα του τόπου. Το βράδυ η παρέα θα μαζευτεί γύρω από το ατμοσφαιρικό τραπέζι του "Aspasia" για μυστικό δείπνο μέχρι αργά, κι η Κυριακή, μαζί με τον αποχαιρετισμό, θα περιλαμβάνει και τεμπέλικο, αργοπορημένο πρωινό.

Διαβάστε Επίσης

"Είναι σαν όνειρο για μένα", έλεγε η σεφ πριν από μερικούς μήνες, για τις τροφοπεζοπορίες της "Aspasia". "Τα μονοπάτια αυτά ήταν οι λεωφόροι της εποχής τους, που τις περπατούσαν οι γυναίκες φορτωμένες με τελάρα γεμάτα παλαμίδες στην πλάτη τους, από το Ταίναρο μέχρι τη Βάθεια και το Γερολιμένα, για να βγάλουν το βιός τους. Κι ότι η γαστρονομία της Μάνης είναι αυτή που είναι γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο: επειδή οι γυναίκες εκείνες από τη γαλατόπιτα τρώγαν μόνο τις γωνίες, για να αφήσουν το πιο γλυκό κομμάτι στα παιδιά και τους άντρες. Πράγματα που με συγκλονίζουν, αλλά και πράγματα τα οποία θέλω να ξορκίσω".

Aspasia Τροφοσυλλογή

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

To "NJV Athens Plaza" καλωσορίζει τον executive Chef Παναγιώτη Αναστασίου

Ο νέος Chef, με την μακρά μαγειρική του πορεία, έρχεται να ενσωματώσει την Ελληνική μαγειρική παράδοση και την μεσογειακή διατροφή στην διεθνή, δημιουργική, comfort κουζίνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/05/2024

Αστεράτο δείπνο στην ακροποταμιά του διαστήματος: Ο Rasmus Munk ετοιμάζει ένα μενού για την στρατόσφαιρα

Και όμως είναι γεγονός! Το 2025 6 γαστροναύτες θα απολαύσουν ένα μοναδικό conceptual δείπνο βλέποντας τον ήλιο να ανατέλλει πίσω από τη Γη από 30.000 μέτρα ύψος! Θα το μαγειρέψει ο πιο δημιουργικός σεφ σήμερα στον πλανήτη, ο Rasmus Munk του "Alchemist" στην Κοπεγχάγη. Η γαστρονομία θα πετάξει σε νέα οραματικά ύψη.

Στη γλυκιά στοά του "Dessert Wise"

Ένα καινούργιο εστιατόριο γλυκού μόλις πήρε θέση στην καρδιά της πόλης, "κρυμμένο" σε μια στοά της Ακαδημίας. Πήραμε μια πρώτη γεύση και αναμεταδίδουμε.

Το ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI φέρνει την επανάσταση στην απόλαυση του ελληνικού καφέ

Η αγαπημένη ελληνική συνήθεια μπαίνει σε νέα εποχή με το πάτημα ενός κουμπιού και άλλα πολλά οφέλη που προσφέρει το καινοτόμο ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI.

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.