Η Σταυριανή Ζερβακάκου αναφωνεί "Oh! Dio"

Η ταλαντούχα Μανιάτισσα σεφ επιστρέφει στην Αθήνα για να επιμεληθεί την κουζίνα του νέου γευστικού spot της Φωτεινής Παντζιά («By the Glass») και να σερβίρει φρέσκια ελληνικότητα με εποχικό στίγμα στον πεζόδρομο της Αδριανού, ενώ στα σκαριά έχει και δεύτερο project.

Σταυριανή Ζερβακάκου

Διπλή επιστροφή ετοιμάζει η σεφ Σταυριανή Ζερβακάκου στο γευστικό τερέν της πόλης, έχοντας μόλις αναλάβει την επιμέλεια της κουζίνας του γοητευτικού "Oh! Dio": το νέο wine bar – restaurant που μας σύστησαν η Φωτεινή Παντζιά του "By the Glass" και ο Άγγελος Δαμουλιάνος του botilia.gr πριν από μερικές εβδομάδες, στον πεζόδρομο της Αδριανού στο Θησείο. Με τη Μανιάτισσα σεφ να προστίθεται στην ομάδα, το "Oh! Dio" θα βρει το γευστικό του ιδίωμα στη φρέσκια, ανατρεπτική, αλλά και συγκινησιακή ελληνικότητα για την οποία ξεχωρίζουν οι μαγειρικές προτάσεις της Ζερβακάκου, που διατηρεί βέβαια ως βασική μαγειρική της έδρα την ολόδική της "Aspasia" στο Σταυρί της Μάνης.

Oh Dio στο Θησείο

Με την έλευσή της στο νέο spot του Θησείου, πάντως, ο μεγάλος φούρνος στο βάθος του "Oh! Dio" θα σκορπά μυρωδιές στην Αδριανού από νωρίς το πρωί, ετοιμάζοντας φρέσκες πίτες που θα αποτελέσουν την καρδιά του πρωινού και του brunch, οι προτάσεις των οποίων θα έχουν σαφή ελληνική ταυτότητα, με τυριά κι αλλαντικά μικρών παραγωγών, αλλά και λιχουδιές όπως οι τραβηχτές μανιάτικες πίτες σε αλμυρή και γλυκιά εκδοχή. Επιπλέον, το κυρίως μενού, που θα αρχίσει να ξετυλίγεται μετά τα μέσα του Νοεμβρίου, θα κινείται γύρω από τα συνήθη… ασυνήθιστα μοτίβα της σεφ, με πιάτα που τιμούν την εποχικότητα και την προσεκτικά διαλεγμένη πρώτη ύλη. Signature πιάτα όπως το ψάρι με ψωμί (το πρωτογνωρίσαμε στο "Annie Fine Cooking" ως "σάντουιτς" με βλίτα λαδολέμονο και λεπτές φέτες σύγκλινου), θα βρουν τη θέση τους εδώ, ενώ η comfort αβρότητα της ελληνικής παράδοσης θα μεταγράφεται σε συνθέσεις όπως ο φιδές σε ζωμό γαρίδας με λουκάνικο, αλλά και πειραγμένα λαδερά.

Διαβάστε Επίσης

Ο πεζόδρομος της Αδριανού δεν θα είναι, όμως, το μόνο σημείο όπου θα συναντούμε τις sui generis γεύσεις της ευρηματικής σεφ φέτος, αφού εκτός από το "Oh! Dio", η Σταυριανή Ζερβακάκου ετοιμάζει και δεύτερο, πολύ ενδιαφέρον αλλά μη ανακοινώσιμο ακόμη project, σε υψηλού πρεστίζ σημείο των Νοτίων Προαστίων, για το οποίο θα αποκαλύψουμε περισσότερα εν ευθέτω χρόνο.

Φυσικά, συνεχίζεται και η επιμέλεια της σεφ στις γεύσεις του "Σερσέ Λα Φαμ", στη σκιά της Μητρόπολης.

Περισσότερες πληροφορίες

Oh! Dio

Αδριανού 3, Θησείο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.