Η κυριακάτικη εξτραβαγκάντζα του 'Mercato' επιστρέφει

Το πιο πληθωρικό κυριακάτικο τραπέζι στην πόλη ever στρώνεται ξανά στην αθηναϊκή Ριβιέρα.

Το κυριακάτικο brunch στο Mercato του Four Seasons Astir Athens

Feast. Αν και η ελληνική γλώσσα διαθέτει εξαιρετικό πλούτο, δύσκολα θα μπορούσα να βρω -μία μόνο- πιο ταιριαστή λέξη για αυτό που από τον Νοέμβριο του 2022 μέχρι τον Απρίλιο του 2023 συνέβαινε στο εστιατόριο 'Mercato' του 'Four Seasons Athens'. Βλέπεις, το κυριακάτικο υβρίδιο του brunch/lunch που σέρβιραν οι Sergio Favata και Roberto Canata ήταν κάτι περισσότερο από μία πανδαισία γεύσεων (sic). Περισσότερο θύμιζε μία αληθινή γιορτή και ένα σχεδόν οργασμικό τελετουργικό για κάθε foodie ή οποιονδήποτε νιώθει τέτοιος. 

Κυριακάτικο τραπέζι at large

Σε μία από τις πιο διαχρονικές παραδόσεις των μεσογειακών τραπεζιών, οικογένειες και φίλοι συνηθίζουν να μαζεύονται κάθε Κυριακή, με απώτερο σκοπό να απολαύσουν πιάτα φτιαγμένα με αγάπη. Αυτό ακριβώς είχαν κατά νου οι προαναφερθέντες σεφ του 'Mercato'. Και από τη στιγμή που το έκαναν, τα έδωσαν όλα. Κυριολεκτικά.

Με ιταλικό στυλ, πληθωρικότητα και ίσως υπερβολή (με την καλή έννοια), έδωσαν μία νέα διάσταση στα κυριακάτικα μεσημέρια, προσφέροντας ένα tour εντός των χώρων του εστιατορίου στον 5ο όροφο του 'Nafsika', που από μία κομψή ιταλική τρατορία (βραβευμένη με Top Notch στους πρόσφατους Χρυσούς Σκούφους) μεταμορφωνόταν σε ένα απολαυστικό λούνα παρκ. 

Pranzo Della Domenica, κυριακάτικο τραπέζι στο Mercato του Four Seasons 3

Το ίδιο θα συνεχίσει να συμβαίνει και φέτος λοιπόν, αρχής γενομένης από την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, υπό επιμέλεια του επικεφαλής σεφ Sergio Favata, και της έμπειρης ομάδας του (των σεφ Gianmaria, Manuel και Μιχάλη). Το μεγαλοπρεπές Pranzo Della Domenica στρώνει και πάλι πλούσια τραπέζια για δύο slots (13:00 έως 15:00 και 15:30 έως 17:30) μέχρι τον Απρίλιο του 2024, ανοίγοντας στο κοινό τον τεράστιο διαδραστικό ιταλικό μπουφέ με τα εντυπωσιακά food stations. 

Pranzo Della Domenica, κυριακάτικο τραπέζι στο Mercato του Four Seasons 4

"Αυτό είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό γεύμα. Είναι μια χαρούμενη γιορτή που υμνεί την Ιταλία, τον πνευματώδη λαό της, τα ζωηρά χρώματα και τις πλούσιες γεύσεις της. Είναι ο φόρος τιμής μου στις διαχρονικές παραδόσεις της χώρας μου με μοντέρνες πινελιές, μια αληθινή απόδειξη για τις βαθιές ρίζες του Mercato στις ιταλικές αγορές" λέει χαρακτηριστικά ο Σικελός σεφ για να περιγράψει κάτι από την εμπειρία.

Pranzo Della Domenica, κυριακάτικο τραπέζι στο Mercato του Four Seasons 9

Ο επισκέπτης θα μπορεί μεταξύ άλλων να απολαύσει σε live station το θέαμα με τα διάσημα λαζάνια 100 στρώσεων του σεφ Favata που αποτελούνται από layers φρεσκοφτιαγμένων ζυμαρικών, πλούσιο μπολονέζ ραγού, κρεμώδη σάλτσα μπεσαμέλ και πλούσια μοτσαρέλα με ψιλοτριμμένη παρμεζάνα Reggiano και λίγο ελαιόλαδο.

Pranzo Della Domenica, κυριακάτικο τραπέζι στο Mercato του Four Seasons 7

Pranzo Della Domenica, κυριακάτικο τραπέζι στο Mercato του Four Seasons 11

Ο σεφ Gianmaria από την πλευρά του σερβίρει τα καλύτερα κρύα κομμάτια στη σαλουμερία του, με εκλεκτές επιλογές από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ιταλίας (από πανσέτα και φινοκιόνια μέχρι σαλσίτσια, σοπρεσάτα και σαλάμι), με highlight τη μεγαλοπρεπή μορταδέλα βάρους 60 κιλών με το χαρακτηριστικό άρωμα και την ελαφριά γεύση - που τιμάται σε συνδυασμό με τη signature φοκάτσια του 'Mercato'. 

Pranzo Della Domenica, κυριακάτικο τραπέζι στο Mercato του Four Seasons 3

Φέτος, οι προβολείς του brunch λάμπουν επίσης στο Crudo Di Pesce Bar. Η avant-garde ερμηνεία του σεφ Manuel για το ιταλικό ceviche, το fish carpaccio και μια άφθονη σειρά από θαλασσινά –συμπεριλαμβανομένων των Fine De Claire στρειδιών, αχιβάδων και των ζουμερά μαριναρισμένων μυδιών. Ο τελευταίος σταθμός για το brunch έρχεται με το Mercato Tiramisu Trolley, σερβιρισμένο απευθείας από το δίσκο. 

Διαβάστε Επίσης

Kατά τη διάρκεια του κυριακάτικου brunch, δοκιμάζεις μεταξύ άλλων αφθονία ιταλικά τυριά, ολόκληρο γουρουνόπουλο porchetta, φρέσκα ζυμαρικά που φτιάχνονται on the spot καθώς και πολλά άλλα μεσογειακά κρέατα, ψάρια και πουλερικά. 


Info

Από την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023 έως και τον Απρίλιο 2024.
Δύο slots: 13:00 έως 15:00 και 15:30 έως 17:30. 
Οι τιμές είναι €80/άτομο, με ειδική τιμή €40 για παιδιά κάτω των 12 ετών.
Kρατήσεις: Τηλ. 210 8901199.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Mercato

Ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

26/04/2024

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.