"Acan": Κάτι από Λατινική Αμερική στο Μοσχάτο

Ένα νέο εστιατόριο εμπνέεται από τον θεό των Μάγια και παρουσιάζει μία λάτιν πολυσυλλεκτική κουζίνα.

​​Εστιατόριο Acan στο Μοσχάτο

Σύμφωνα με το μύθο, ο Acan ήταν ένας θορυβώδης όσο και διασκεδαστικός θεός, που λάτρευαν οι Μάγια. Διόλου τυχαία, τον είχαν χρήσει θεό του κρασιού και της χαράς. Υπήρχε μάλιστα η πεποίθηση πως για να έρθουν πιο κοντά στο θεό, έπρεπε να πιουν μέχρι να μεθύσουν εντελώς. Κάτι σαν τον δικό τους Διόνυσο δηλαδή. Πολλές 'απεικονίσεις' τον φέρνουν να πίνει συνήθως μαζί με τον Cacoch, τον αντίστοιχο θεό της δημιουργικότητας.

> Διάβασε ακόμη: "Tanpopo": Ο Σωτήρης Κοντιζάς σερβίρει ράμεν

Πολύ πιο μακριά χωροταξικά και χρονικά από όλα τα παραπάνω, ο Acan δανείζει το όνομά του σε ένα φρέσκο εστιατόριο που άνοιξε πριν λίγο καιρό στο Μοσχάτο και είναι αφιερωμένο σε εκείνον και τις λατινοαμερικάνικες γεύσεις.

Εστιατόριο Acan Μοσχάτο 1

Εστιατόριο Acan Μοσχάτο 2

Σε μία σάλα με γήινη αισθητική και essence ζούγκλας, με minimal boho διάθεση, ο σεφ Δημήτρης Γεωργιάδης είναι εκείνος που υπογράφει ένα fusion μενού, με επιρροές από  το Περού, την Αργεντινή, τη Βραζιλία και το Μεξικό, με ιδιαίτερη έμφαση στα αργεντίνικα κρέατα (με 7 κοπές).

Εστιατόριο Acan Μοσχάτο 9

Εστιατόριο Acan Μοσχάτο 4

Εστιατόριο Acan Μοσχάτο 7

Empanadas, ceviche, tacos, tempura, chilli con carne, guacamole και λοιπά εδέσματα δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν όπως επίσης και το απαραίτητο γλυκό section που υπογράφει η Σαρλότ Χατζηδημητρίου.

> Διάβασε ακόμη: Πρώτη ματιά στο ολοκαίνουριο "Enkelt"

Η cocktail list ακολουθεί το ίδιο λατινοαμερικάνικο μοτίβο ενώ στο οινικό κομμάτι συναντά κανείς προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα.


Info

Αθανασίου Διάκου 24, Μοσχάτο
Τηλ. 212 1214626
Καθημερινά 13:00- 01:00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.