Σιθωνία

Πρόκειται για το μεσαίο πόδι της Χαλκιδικής με την έντονη φυσική ομορφιά: τα πεύκα συναντούν τις αμμουδιές, τα γραφικά ψαροχώρια ξεφυτρώνουν ανάμεσα σε ορμίσκους και γραφικά λιμανάκια και τα καταπράσινα λιβάδια περιστοιχίζονται από πυκνά δάση. Υπάρχουν πολλά γραφικά χωριά εδώ αλλά και αναπτυγμένες τουριστικές εγκαταστάσεις για όλα τα γούστα. Πιο κοσμοπολίτικα είναι ο Νέος Μαρμαράς, η Γερακινή και η Σάρτη, ενώ πιο μικρά και γραφικά είναι τα Ψακούδια, η Μεταμόρφωση, ο Παρθενώνας, το Πόρτο Κουφό, η Συκιά, η Βουρβουρού και ο Άγιος Νικόλαος.

Πότε να πάτε : Η καλύτερη εποχή είναι από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο.

Αυτά είναι τα ξενοδοχεία που ξεχωρίσαμε φέτος το καλοκαίρι

Από τη Μύκονο στη Σαντορίνη κι από εκεί στη Χαλκιδική και πάλι πίσω στην Αθήνα, ο Βαλσάμης Δουκάκης ξαναθυμάται τα νέα ξενοδοχεία και τις κλασικές αξίες που επισκέφτηκε φέτος το καλοκαίρι και αναδεικνύει τα δυνατά τους σημεία.

8 κάμπινγκ-εγγύηση!

Η Κική Βασσάλου κάνει focus σε μερικά από τα καλύτερα κάμπινγκ από τις Κυκλάδες ως τη Χαλκιδική.

22 ιδέες για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη της πιο αγαπημένης εποχής του χρόνου και ιδού μια χρήσιμη shortlist με επιλεγμένα ξενοδοχεία για τις μικρές και τις μεγάλες εξορμήσεις μας.

Tα καλύτερα κάμπινγκ

Είναι η πιο low budget και back to nature επιλογή διακοπών. Η Μαρία Κρύου επιλέγει μερικά από τα καλύτερα κάμπινγκ σε δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς.

Αποδράσεις

Από την αξιοσημείωτη συγκέντρωση τόσων μεγάλων σεφ σε απόσταση ...δυο ποδιών μέχρι την αξέχαστη γεύση μιας ντοματοσαλάτας με τουλουμοτύρι πάνω στο κύμα, η Χαλκιδική δικαίως αναδεικνύεται σε προορισμό για gourmet holidays. Καταγράφουμε τις καλύτερες γευστικές διευθύνσεις.

Summer road movie σε Πελοπόννησο και Χαλκιδική

Καλά τα νησιά, αλλά και η ηπειρωτική ακτογραμμή της Ελλάδας είναι παραπάνω από συναρπαστική. Για τους εραστές του on the road λοιπόν σχεδιάσαμε δύο συναρπαστικά ταξίδια: το γύρο της Πελοποννήσου και το γύρο της Χαλκιδικής. Κλασικά κι αγαπημένα δηλαδή.

ΚΑΜΠΙΝΓΚ

Απλά, οικονομικά, μέσα στη φύση, έξω από δωμάτια και άλλες τέτοιες "αστικές" συμβάσεις. Το κάμπιγκ αποτελεί τον πιο σύντομο δρόμο για διακοπές ελεύθερες και χαλαρές.