22 ιδέες για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη της πιο αγαπημένης εποχής του χρόνου και ιδού μια χρήσιμη shortlist με επιλεγμένα ξενοδοχεία για τις μικρές και τις μεγάλες εξορμήσεις μας.

22 ιδέες για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη της πιο αγαπημένης εποχής του χρόνου και ιδού μια χρήσιμη shortlist με επιλεγμένα ξενοδοχεία για τις μικρές και τις μεγάλες εξορμήσεις μας.

Η ώρα των νησιών

22 ιδέες για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος - εικόνα 1
«Mandraki Village», Σκιάθος

Ας ξεκινήσουμε από την καταπράσινη Σκιάθο. Απλωμένο μέσα σε λουλουδιασμένους κήπους σε απόσταση αναπνοής από το προστατευόμενο πευκοδάσος των Κουκουναριών, το κομψό Mandraki Village υποδέχεται τους αναγνώστες του «α» που θα το επιλέξουν για του Αγίου Πνεύματος, με ένα πακέτο 3 διανυκτερεύσεων στα € 360 και επιπλέον 10% έκπτωση στο «Elias Restaurant», το οποίο διακρίθηκε με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας στους φετινούς Χρυσούς Σκούφους (2427049301).

Η ωραιότερη θέα του νησιού στις πανέμορφες Κουκουναριές και η διαρκής ανανέωση είναι τα δυνατά χαρτιά του πολυτελούς The Skiathos Palace Hotel. Μέχρι 30/6, οι τιμές στο πλέον ιστορικό ξενοδοχείο της Σκιάθου ξεκινάνε από € 60 κατ’άτομο ανά ημέρα για διαμονή σε δίκλινο classic δωμάτιο με θέα θάλασσα (2427049700).

22 ιδέες για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος - εικόνα 2
«AKS Chroma Paros», Πάρος

Προς Κυκλάδες μεριά και πιο συγκεκριμένα στην Πάρο, το AKS Chroma Paros προσφέρει εύκολη πρόσβαση στο γραφικό και άκρως δημοφιλές λιμανάκι της Νάουσας. Πέρα από τα δωμάτια με αιγαιοπελαγίτικη διακόσμηση, υπάρχουν μπανγκαλόου εξοπλισμένα σαν εξοχικά για όσους αποζητούν την αυτονομία (2284055207, από € 73).

22 ιδέες για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος - εικόνα 3
«Kensho Boutique Hotel & Suites», Μύκονος

Στη Μύκονο, ολοκαίνουργια άφιξη με γαστρονομικό ενδιαφέρον είναι το Kensho Boutique Hotel & Suites στον Ορνό. Design κομμάτια από κορυφαίους σχεδιαστές και οίκους του εξωτερικού κοσμούν τα πολυτελή δωμάτια του, ο γνωστός σεφ Γιώργος Στυλιανουδάκης επιμελείται το μενού του εστιατορίου πλάι στην υπέροχη πισίνα, ενώ οι τιμές ξεκινάνε από € 350 ανά ημέρα σε Deluxe Room με εξωτερικό τζακούζι, και υποδοχή με ένα μπουκάλι σαμπάνια, φρούτα και σοκολατάκια (2289078788).

Το Archipelagos σε μια πλαγιά πάνω από το Καλό Λιβάδι, προτάσσει την φιλοξενία με προσωπικό χαρακτήρα, την χαλάρωση γύρω από την κεντρική πισίνα και τις γαστρονομικές απολαύσεις στον καινούργιο χώρο που δημιούργησε φέτος, ανοικτό και σε εξωτερικούς επισκέπτες (2289072012, πακέτο 3 διανυκτερεύσεων στα € 510).

To Grace Mykonos υψώνεται αμφιθεατρικά σε απόσταση λίγων βημάτων από την παραλία του Αγίου Στεφάνου, προς την οποία κοιτάζουν όλα τα δωμάτια, σε λιτό και συνάμα πολυτελές κυκλαδίτικο ύφος, αλλά και ο πανέμορφος χώρος της πισίνας και του εστιατορίου (2289020000, από € 335).

22 ιδέες για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος - εικόνα 4
«West East Suites», Σαντορίνη

Στο αδελφό Grace Santorini στο Ημεροβίγλι της Σαντορίνης, η ριζική φετινή ανακαίνιση επεκτάθηκε και στον χώρο του εστιατορίου που πλέον ονομάζεται «Santoro». Τα δωμάτια διαθέτουν πλέον μέχρι in room bar με cocktail kit, ενώ μέρος της signature εμπειρίας αποτελούν και οι δις ημερισίως συνεδρίες γιόγκα (2286021300, από € 650).

Στην αρχή του δρόμου από το Ημεροβίγλι προς την Οία, το καινούργιο West East Suites ξεχωρίζει χάρη στον ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του, καθώς αποτελείται από δύο δίδυμα κτίρια, το ένα με ανατολικό και το άλλο με δυτικό προσανατολισμό, και πολύ καλόγουστα δωμάτια, το καθένα με δική του διακοσμητική προσωπικότητα. Στο εστιατόριο πλάι στην πισίνα με την υπέροχη θέα, ο σεφ Στράτος Χαϊταρίδης προτείνει δημιουργικά ελληνικά και μεσογειακά πιάτα με fusion διαθέσεις (2286036279, από € 499).

Στις θάλασσες της Πελοποννήσου

22 ιδέες για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος - εικόνα 5
«Olympia Golden Beach Resort & Spa», Κυλλήνη

Μια θαυμάσια λύση για οικογενειακές διακοπές πολύ κοντά στην Αθήνα, το Alkyon Resort Hotel & Spa στο Βραχάτι μας υποδέχεται του Αγίου Πνεύματος με ένα όπως πάντα πλουσιοπάροχο πακέτο το οποίο περιλαμβάνει από πλήρη διατροφή με ποτά κατά την διάρκεια των γευμάτων μέχρι βραδινή διασκέδαση με μουσική και τραγούδι και πρωινή και απογευματινή παιδική απασχόληση σε τιμές από € 80 κατ’άτομο για 2 διανυκτερεύσεις (2741052010).

Αν αναζητάτε τον συνδυασμό της boutique ατμόσφαιρας με τις πολυάριθμες παροχές, το Olympia Golden Beach Resort & Spa στην Κυλλήνη είναι μια ιδανική επιλογή. Αναπτύσσεται μέσα σε όμορφους κήπους με επίκεντρο την εντυπωσιακή κεντρική πισίνα, και ήρεμη, χαλαρή ατμόσφαιρα. Οι σουίτες και τα μπανγκαλόου –με μοιραζόμενες πισίνες– ξεχωρίζουν για την ποιότητα της κατασκευής και του εξοπλισμού τους (2623095999, από € 178).

Στο Πόρτο Χέλι, με ολοκαίνουργιο πρόσωπο επέστρεψε φέτος το AKS Hinitsa Bay πάνω στον γαλήνιο κόλπο της Χηνίτσας. Οι οικογένειες βρίσκουν εδώ τον παράδεισό τους, με φιλική ατμόσφαιρα και πολυάριθμες παροχές, από τα γήπεδα και τους καταπράσινους κήπους μέχρι την καθημερινή φροντίδα από παιδαγωγούς στο mini club και τα διαφορετικά εστιατόρια (2754057401, από € 104). Στο αδελφό AKS Porto Heli καταμεσής του κόλπου του Πόρτο Χέλι οι τιμές ξεκινάνε από € 96 (2754098000).

22 ιδέες για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος - εικόνα 6
«Κυρίμαι», Μάνη

Από τις πιο ιδιαίτερα ξενοδοχεία της Μάνης, το Κυρίμαι στο Γερολιμένα ξεχωρίζει χάρη στην αύρα ιστορίας που αναδίδουν οι χώροι και τα δωμάτια του – πρόκειται για ένα ολόκληρο σύμπλεγμα μανιάτικων κτιρίων του 1870. Στο πανέμορφο εστιατόριο του, με θέα στο Κάβο Γκρόσο, την κουζίνα επιμελείται η Σταυριανή Ζερβακάκου (2733054288, πακέτο 3 διανυκτερεύσεων από € 330).

Αν θέλετε να απολαύσετε την μοναδική ατμόσφαιρα της Μονεμβασιάς με όλα τα κομφόρ και σπάνιες ανέσεις για τα δεδομένα της καστροπολιτείας, η καλύτερη επιλογή είναι οι 3 σουίτες του συγκροτήματος Moni Emvasis σε ένα αναπαλαιωμένο μεσαιωνικό οίκημα πάνω στο κεντρικό στενό (2732062122, πακέτο 2 διανυκτερεύσεων από € 334).

Ένα εκπληκτικό μπαλκόνι με θέα στον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά, στην κοιλάδα του Ευρώτα και στον Ταΰγετο, οι Κατοικίες Μαζαράκη στα Πικουλιάνικα στεγάζονται σε πέτρινα κτίρια και κάθε μια έχει δικό της διακοσμητικό ύφος. Ο χώρος της πισίνας είναι μια όαση δροσιάς μέσα στο πράσινο (2731020414, πακέτο 3 διανυκτερεύσεων από € 230).

Ορεινά και μακρινά

22 ιδέες για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος - εικόνα 7
«Chroma Villas», Πήλιο

Ο αχτύπητος συνδυασμός βουνού και θάλασσας κάνει το Πήλιο προορισμό για κάθε εποχή. Λίγο έξω από τον Βόλο, το Valis Resort είναι μια μεγάλη μονάδα πάνω στον παραλιακό, με πολλούς –εσωτερικούς κι εξωτερικούς– κοινόχρηστους χώρους, άνετα στάνταρ δίκλινα και σουίτες, εστιατόρια και νέες παροχές για παιδιά, όπως το kids club και το play room (2428097260, πακέτο 2 διανυκτερεύσεων από € 259).

Νέα πρόταση διαμονής είναι οι Chroma Villas στη γραφική Κάτω Γατζέα. Σε απόσταση λίγων βημάτων από τη νοσταλγική περαντζάδα της παραλίας, το συγκρότημα αποτελείται από αυτόνομες βίλες που θα ενθουσιάσουν όσους αποζητούν την αυτονομία και την αίσθηση ενός εξοχικού στο Βουνό των Κενταύρων (2423022030, πακέτο 2 διανυκτερεύσεων από € 300 σε βίλα με πισίνα).

22 ιδέες για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος - εικόνα 8
«Eagles Palace», Χαλκιδική

Ένα πλούσιο πενθήμερο πακέτο προσφέρεται από το Agapitos Villas & Guesthouses στο Μούρεσι μέχρι τις 5/7. Το Exlpore pelion pack περιλαμβάνει 4 διανυκτερεύσεις, μια βραδιά γευσιγνωσίας, μια βραδιά οινογνωσίας και δύο δείπνα στο «El resto bar», βόλτα με κανό από την μαγευτική Νταμούχαρη αλλά και με άλογα στην Τσαγκαράδα σε τιμές από € 259 κατ’άτομο (2426031005).

Στην καρδιά της Τσαγκαράδας, το όνομα Αλέκα σημαίνει αφενός εκλεκτές πηλιορείτικες γεύσεις με ιστορία δεκαετιών στο εστιατόριο, αφετέρου γλυκός ύπνος στα περιποιημένα δωμάτια του ομώνυμου ξενώνα που βρίσκεται λίγα σκαλοπάτια πιο ψηλά (2426049380, πακέτο 2 διανυκτερεύσεων με ένα γεύμα στο εστιατόριο από € 195).

Την καλοκαιρινή δροσιά του Παρνασσού μπορείτε να απολαύσετε με μόλις € 30 ανά ημέρα, χάρη στην ιδιαίτερη προσφορά του οικογενειακού ξενώνα Το Μπαλκόνι της Αγόριανης δυο βήματα από την κεντρική πλατεία του χωριού. Το πρωινό σερβίρεται στο ισόγειο, που φιλοξενεί και ταβέρνα «Κυρ-Γιάννης», διάσημη για τα κρεατικά και τις άπαιχτες σπιτικές πίτες (2234061127).

Με τη λίμνη της Τριχωνίδας σε απόσταση αναπνοής, ένα ενδιαφέρον πακέτο προσφέρει το Marpessa στο κέντρο του Αγρινίου, με διαμονή τριών διανυκτερεύσεων, χρήση των εγκαταστάσεων του spa και ποδήλατα για βόλτες στην πόλη και τριγύρω, σε τιμές από € 240 (2641047500).

Αν η πυξίδα δείχνει πιο μακριά, προς την ανεπανάληπτη Χαλκιδική, το Eagles Palace στην Ουρανούπολη ξεχωρίζει τόσο για την αρχιτεκτονική και τις πολυτελείς εγκαταστάσεις του, όσο και την αμμουδιά του που είναι μια από τις ωραιότερες της περιοχής. Πανδαισία γεύσεων σε διαφορετικά εστιατόρια και πλήρες spa (2377031070, από € 225 με ημιδ.).

Οι τιμές εκτός πακέτου προσφοράς είναι ανά ημέρα και περιλαμβάνουν πρωινό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.