Λήμνος

Νησί χαμηλών τόνων, ταυτισμένο για πολλούς με τη στρατιωτική θητεία, ανεβαίνει παρόλα αυτά τα τελευταία χρόνια συγκεντρώνοντας τους λάτρεις της ησυχίας, των παρθένων παραλιών και της αυθεντικότητας. Μεγάλα ατού οι πολυάριθμες, μεγάλες αμμουδερές παραλίες σε συνδυασμό με το γυμνό, αλλά γοητευτικό ηφαιστιογενές τοπίο. Την καλοκαιρινή ατζέντα συμπληρώνουν μια σειρά από ενδιαφέροντα αξιοθέατα, από αρχαιολογικούς χώρους μέχρι το απολιθωμένο δάσος του Μούδρου. Ιδανικό σημείο διαμονής η Μύρινα, με τα νεοκλασικά αρχοντικά στον Ρωμαίικο Γιαλό να δεσπόζουν στη σκιά του φράγκικου κάστρου (εκεί κατοικούν κάποια ελάφια, που φτάνουν συχνά μέχρι τις αυλές των σπιτιών). Οι κεντρικοί πεζόδρομοι σφύζουν από ζωή και τουριστικά μαγαζιά. Η Μύρινα μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για μια σειρά από μονοήμερες εκδρομές σε όλα τα σημεία του νησιού (θα χρειαστείτε οπωσδήποτε αυτοκίνητο). Στο νότιο τμήμα (κοντά στη Μύρινα) θα συναντήσετε μερικές από τις ομορφότερες παραλίες, όπως το Πλατύ, ο Άγιος Παύλος ή η ήρεμη αμμουδερή παραλία του Θάνου (πολύ κοντά βρίσκεται και το χτισμένο σε βράχο εκκλησάκι της Παναγιάς της Κακαβιώτισσας, αλλά χρειάζεται αρκετή ώρα πεζοπορία για να το προσεγγίσετε). Κινούμενοι ανατολικά, θα συναντήσετε τον Μούδρο (με το απολιθωμένο δάσος) και την Πολιόχνη (προϊστορικός οικισμός), στα βόρεια θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε το Καβείριο (κάντε μια βουτιά από τα μοναδικής ομορφιάς βράχια του στα πεντακάθαρα νερά) και την Ηφαιστεία, ενώ θα σας μαγέψει το τοπίο στις Αλυκές, μια τεράστια λευκή λίμνη που (δυστυχώς, το χειμώνα) συγκεντρώνει πλήθος φλαμίνγκο!

Πότε να πάτε : Είναι κυρίως καλοκαιρινός προορισμός. Ακόμη και τον Αύγουστο, πάντως, θα βρείτε ήσυχες γωνιές.

5 low budget νησιά εκτός ραντάρ

Value for money προορισμοί που συνδυάζουν γραφικότητα, καλό φαγητό, υπέροχες παραλίες και την πολυπόθητη - ειδικά για φέτος - ησυχία!

7 low cost νησιά

Αν θέλετε να κρατήσετε το budget σας χαμηλά, χωρίς να τσιγκουνευτείτε σε εμπειρίες, σας προτείνουμε επτά νησιά, τα οποία, παρόλο που οι μετοχές τους ανεβαίνουν συνεχώς τα τελευταία χρόνια, παραμένουν εξαιρετικά value for money προορισμοί και συνδυάζουν γραφικότητα, καλό φαγητό και ιδιαίτερες εμπειρίες.

Olympic Air

Από την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου η Olympic Air, η διάδοχη μορφή της ιστορικής Ολυμπιακής, αρχίζει να πετάει. Τα σχέδια για τη νέα εταιρεία ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρόεδρός της Ανδρέας Βγενόπουλος σε μια συνέντευξη Τύπου που τα είχε όλα – συμπεριλαμβανομένων και άφθονων σχολίων για τη σχέση του επιχειρηματικού κόσμου με την πολιτική στην Ελλάδα, τα οποία προκάλεσαν αίσθηση και αντιδράσεις...