Αλέξανδρος Αλεξάνδρου: Αυθεντική γεύση Λήμνου

Φιλόξενη άφιξη στο low profile νησί του Βορείου Αιγαίου, το Taste Lemnos προσφέρει βιωματικές εμπειρίες γνωριμίας με το νησί, τις γεύσεις και τους ανθρώπους του. Τις δράσεις του αλλά και τον τόπο του μας συστήνει ο Αλέξανδρος Αλεξάνδρου.

Αλέξανδρος Αλεξάνδρου: Αυθεντική γεύση Λήμνου

Φιλόξενη άφιξη στο low profile νησί του Βορείου Αιγαίου, το Taste Lemnos προσφέρει βιωματικές εμπειρίες γνωριμίας με το νησί, τις γεύσεις και τους ανθρώπους του. Τις δράσεις του αλλά και τον τόπο του μας συστήνει ο Αλέξανδρος Αλεξάνδρου.

Αλέξανδρος Αλεξάνδρου: Αυθεντική γεύση Λήμνου - εικόνα 1

«Το Taste Lemnos ξεκίνησε με σκοπό να συμβάλει στην πιο ποιοτική φιλοξενία στη Λήμνο μέσα από πακέτα βιωματικού τουρισμού, με κύριο άξονα τη γαστρονομία, σε συνδυασμό και με άλλες δραστηριότητες. Πιστεύω ότι το φαγητό παίζει καθοριστικό ρόλο ως κομμάτι του πολιτισμού κάθε τόπου. Θέλω ο επισκέπτης να έχει όχι απλώς εικόνες, αλλά βιώματα με τους ανθρώπους της Λήμνου. Να νιώσει σαν να τον φιλοξένησαν φίλοι».

Αλέξανδρος Αλεξάνδρου: Αυθεντική γεύση Λήμνου - εικόνα 2

«Φροντίζουμε κάθε επισκέπτης να βιώνει την κουλτούρα του νησιού με τους ανθρώπους του. Η Λήμνος φημίζεται για τα κρασιά της. Μαζί μας θα γνωρίσεις τους ανθρώπους που τα παράγουν και θα δοκιμάσεις εκείνα που προέρχονται από τις ποικιλίες Μοσχάτο Αλεξανδρείας και Λημνιό. Θα επισκεφθείς τον πρώτο παραγωγικό ελαιώνα του νησιού, το κτήμα Όλον, θα δοκιμάσεις το έξτρα παρθένο ελαιόλαδό του, όπως και αυθεντική φιλοξενία από τη Ρένα και τον Τάση Λασκαρίδη. Ξέρεις τι είναι η Λημνία Γη; Οι ερευνητές λένε ότι ήταν το πρώτο φάρμακο με σφραγίδα γνησιότητας.

Η παραδοσιακή κεραμίστρια Κωνσταντίνα Δεσποτέρη θα σε ταξιδέψει στα χνάρια του μύθου, θα σου εξηγήσει τι έκανε διάσημο στην αρχαιότητα τον πηλό της Λήμνου, ενώ μπορείς και να δημιουργήσεις το δικό σου κεραμικό στον τροχό. Επειδή όμως στην Ελλάδα οι καλύτερες αναμνήσεις μας γεννιούνται γύρω από ένα τραπέζι με καλή παρέα, φαγητό και ποτό, θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις ποιοτικό τσίπουρο στα λακαριά, στα οικιακά αποστακτήρια. Οι νοικοκυρές θα έχουν φροντίσει για ευφάνταστους μεζέδες που θα σε ταξιδέψουν στις τοπικές γεύσεις».

Αλέξανδρος Αλεξάνδρου: Αυθεντική γεύση Λήμνου - εικόνα 3

«Αξίζει να το ζήσεις στη Λήμνο: Να απολαύσεις τη γαλήνη και το μοναδικό φυσικό τοπίο στις αμμοθίνες: κοντά στην παραλία Γομάτι, πλάι στη θάλασσα, απλώνεται η μοναδική έρημος της Ευρώπης. Να βουτήξεις ένα πρωινό στα νερά του Κοκκινόβραχου, κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Πολιόχνης. Να δοκιμάσεις στις ταβέρνες ξεχωριστές γεύσεις με τοπικά προϊόντα: σαγανάκι με μελίχλωρο, άφκο (φάβα), τυρόπιτα και κολοκυθόπιτα, φρέσκα όστρακα και ψάρια.

Να περπατήσεις το απόγευμα στα γραφικά σοκάκια της Μύρινας, να ανηφορίσεις στο κάστρο, αλλά να φροντίσεις το ηλιοβασίλεμα να σε βρει στον Ρωμέικο Γιαλό. Να καθήσεις το απόβραδο για τσίπουρα στην πλατεία του χωριού Λύχνα, στο παραδοσιακό μεζεδοπωλείο “Έννοια πο’ χς”. Κάτω από τον πλάτανο, όσο κυλά η νύχτα, όλοι γίνονται μια παρέα».

Αλέξανδρος Αλεξάνδρου: Αυθεντική γεύση Λήμνου - εικόνα 4

«Πού θα κολυμπήσεις: Στις δύο αμμουδερές αγκαλιές στο Φαναράκι – κολυμπώντας ανάμεσά τους θα πας στη Σπηλιά της Φώκιας. Στην παραλία Σαράβαρη, κοντά στο ιερό των Καβείρων – αν την ανακαλύψεις, θα επιστρέφεις συνέχεια: παχιά άμμος, δροσερά νερά και μαμαδίστικες γεύσεις από το ουζερί-χύμα στο κύμα (κότσι στον ξυλόφουρνο, κουνέλι στιφάδο, σαλάτες). Ο Αϊ-Γιάννης Κάσπακας είναι ό,τι πρέπει αν θέλεις οικογενειακές διακοπές κι ένα δωμάτιο μπροστά στη θάλασσα. Δεν γίνεται, βέβαια, να μην περάσεις από το αγαπημένο των windsurfers Κέρος: 4 τέσσερα χιλιόμετρα αμμουδιάς και πολύ ρηχά νερά».

«Φεύγοντας μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου: φλωμάρια (χυλοπίτες), βενιζελικά (τα παραδοσιακά φοντάν με σοκολάτα και αμύγδαλο), τυρί καλαθάκι και μελίχλωρο».

Περισσότερα στο tastelemnos.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.