5 low budget νησιά εκτός ραντάρ

Value for money προορισμοί που συνδυάζουν γραφικότητα, καλό φαγητό, υπέροχες παραλίες και την πολυπόθητη - ειδικά για φέτος - ησυχία!

5 low budget νησιά εκτός ραντάρ

Ψάχνετε καλοκαιρινό προορισμό, αλλά θέλετε να κρατήσετε το budget σας χαμηλά; Σας προτείνουμε πέντε νησιά, που προσφέρουν απλόχερα εμπειρίες και συνδυάζουν γραφικότητα, καλό φαγητό και υπέροχες παραλίες.

Κύθνος: Κυκλάδες σε απόσταση αναπνοής

5 low budget νησιά εκτός ραντάρ - εικόνα 1
Η διάσημη παραλία της Κολώνας

Μόλις δύο ώρες από το λιμάνι του Λαυρίου, αν και τελευταία δεν λείπουν οι πιο upmarket αφίξεις στο ξενοδοχείο και γαστρονομικό τοπίο, προσφέρεται για χαμηλών τόνων διακοπές σε κυκλαδίτικο τοπίο. Παρότι τα ενοικιαζόμενα δωμάτια στο λιμάνι της, τον Μέριχα, επιδεικνύουν ένα κάπως "στριμωγμένο" τουριστικό προφίλ, η πραγματικότητα του νησιού είναι διαφορετική. Must επιλογές φαγητού και ποτού οι ψαρομεζέδες και τα ρακόμελα στη Ξερολιθιά, ενώ δεν θα μετανιώσετε μια βόλτα με κυκλαδίτικο χρώμα στη γραφική Χώρα, με τα ασπρισμένα σοκάκια, τις ολάνθιστες πλατείες, αυλές και παλιές εκκλησίες, αλλά και στην ατμοσφαιρική Δρυοπίδα. Για βουτιές χαλάρωσης επιλέξτε τις ιαματικές πηγές των Λουτρών, που ξεχωρίζουν λόγω της θερμοκρασίας του νερού, που παραμένει σταθερή στους 52°C καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Περισσότερα για τη Κύθνο και αξιολογημένες προτάσεις φαγητού από τον AlphaGuide εδώ.

Νίσυρος: Λιτή γοητεία για σοφιστικέ ταξιδιώτες

5 low budget νησιά εκτός ραντάρ - εικόνα 2

Λίγο η αύρα του ηφαιστείου, λίγο οι "ζόρικες" παραλίες, λίγο τα ψαγμένα χωριά και οι προτάσεις για εναλλακτικές δραστηριότητες, προσελκύουν ταξιδιώτες έτοιμους για ενδιαφέρουσες εξορμήσεις, γι’ αυτό και πρέπει να ξεκινήσετε με μια ημερησία εκδρομή-βουτιά στη μισοφαγωμένη νησίδα-λατομείο, Γυαλί. Βοτσαλωτές πλατείες, ανθισμένες βοκαμβίλιες και ασβεστωμένα σπίτια σας προκαλούν να τα εξερευνήσετε, με το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα από τα τείχη του Παλαιόκαστρου ή έστω από την Ιερά Μονή της Παναγίας της Σπηλιανής να κλέβει την παράσταση. Οι λάτρεις του camping προτιμούν την Παχιά Άμμο, που είναι και η καλύτερη παραλία του νησιού.

Περισσότερα για τη Νίσυρο και αξιολογημένες προτάσεις φαγητού από τον AlphaGuide εδώ.

Κάλυμνος: Η low profile Δωδεκαννήσια

5 low budget νησιά εκτός ραντάρ - εικόνα 3

Με παραλίες για όλα τα γούστα, αλλά μικρή ξενοδοχειακή υποδομή, το νησί αποτελεί ιδανικό χαλαρό και low budget προορισμό. Το ορεινό τοπίο και οι αναρριχητικές διαδρομές είναι ιδανικές για τους λάτρεις των σπορ. Η αμφιθεατρικά χτισμένη πρωτεύουσα Πόθια, με την εκκλησία του Αγίου Σάββα στο αριστερό της άκρο και το εκκλησάκι της Ανάστασης στο δεξιό, θα είναι το ορμητήριό σας, ωστόσο θα λατρέψετε μια ημερήσια εξόρμηση στα κοντινά νησάκια Τέλενδο και Ψέριμο. Πριν φύγετε, περπατήστε στα γραφικά στενορύμια της και παρατηρήστε τα μοναδικής αρχιτεκτονικής κτήρια, που εξιστορούν αλλοτινές ιστορίες για τους Ιταλούς κατακτητές.

Περισσότερα για τη Κάλυμνο και αξιολογημένες προτάσεις φαγητού από τον AlphaGuide εδώ.

Λέρος: Το νησί που ήρθε και θα μείνει

5 low budget νησιά εκτός ραντάρ - εικόνα 4
Ανεβείτε στο επιβλητικό κάστρο του Παντελίου με αυτοκίνητό ή με τα πόδια!

Καταπράσινη φύση, αυθεντικά low budget ταβερνάκια, αρχοντικά στο Λακκί και στην Αγία Μαρίνα είναι μερικοί λόγοι, που ανεβάζουν τη Λέρο, αθόρυβα προσελκύοντας κυρίως ψαγμένους ξένους επισκέπτες και όσους αναζητούν κάτι διαφορετικό. Οι προτάσεις διαμονής της είναι λίγες, αλλά ιδιαίτερες με αρκετές επιλογές ψαροφαγίας και μερικά εστιατόρια με ιταλικό χρώμα να συνθέτουν το τοπίο των προσφερόμενων υπηρεσιών. Απογευματινό ουζάκι με παστό κολιό στο γραφικό Πατέλι, η βοτσαλωτή παραλία Μπλεφούτι, τα αυθεντικά πανηγύρια και το ηλιοβασίλεμα στο κάστρο προβάλλουν με τον καλύτερο τρόπο τις ομορφιές του νησιού, που είναι ανέγγιχτο από τον μαζικό τουρισμό και που μπορείτε εύκολα να το ανακαλύψετε αν έχετε αυτοκίνητο.

Περισσότερα για τη Λέρο και αξιολογημένες προτάσεις φαγητού από τον AlphaGuide εδώ.

Λήμνος: Η φυσιολατρική έκπληξη

5 low budget νησιά εκτός ραντάρ - εικόνα 5

Το γοητευτικό σεληνιακό της τοπίο και οι πολυάριθμες και μεγάλες αμμουδερές παραλίες την βάζουν στην ατζέντα των διακοπών μας, με τη διαμονή εκεί να περιλαμβάνει και μια σειρά από ενδιαφέροντα αξιοθέατα, όπως ο αρχαιολογικός χώρος της Πολιόχνης και το απολιθωμένο δάσος στην περιοχή του Μούδρου. Η Λήμνος, παράλληλα, διαθέτει καλές ξενοδοχειακές μονάδες -σε συμφέρουσες τιμές- με ιδανικό σημείο διαμονής, τη Μύρινα, με τα νεοκλασικά αρχοντικά στη σκιά του φράγκικου κάστρου. Ταβέρνες με αυθεντικό φαγητό, μέρη για ωραίες βόλτες και καλές θάλασσες συντελούν στη δημιουργία ενός ιδανικού προορισμού, με πανέμορφες παραλίες, συγκεντρωμένες στο νότιο τμήμα του νησιού.

Περισσότερα για τη Λήμνο και αξιολογημένες προτάσεις φαγητού από τον AlphaGuide εδώ.

Αναδημοσίευση από το αρχείο του Αθηνόραμα Travel.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.