Μαγικά Χριστούγεννα σε 15+1 cozy ξενοδοχεία και ξενώνες στην Ελλάδα

Χριστούγεννα στην Ελλάδα; Είτε σκέφτεστε να πάρετε τα βουνά, να εξερευνήσετε αστικά τοπία ή να αφεθείτε στην χειμερινή χάρη των νησιών, οι γιορτές θέλουν τις εξορμήσεις τους και τα πιο ξεχωριστά ξενοδοχεία και ξενώνες.

Rouista_Tzoumerka_Resort

Παρεΐστικοι ξενώνες σε γραφικά χωριά, γοητευτικά boutique hotels με προσωπικότητα, κομψά ξενοδοχεία με urban vibe, νησιώτικα πολυτελή καταφύγια συνθέτουν ένα εορταστικό σκηνικό εξίσου λαμπερό με τις μέρες των Χριστουγέννων. Κάνουμε focus, λοιπόν, σε ξενοδοχεία και ξενώνες σε δημοφιλείς και αγαπημένους προορισμούς της Ελλάδας και αναδεικνύουμε τα δυνατά τους σημεία. Πάντοτε με γιορτινή διάθεση!

Selestina Boutique Hotel
Selestina Boutique Hotel

Στην αγκαλιά των βουνών

Όσο η ενδοχώρα φοράει για τα καλά τα χειμωνιάτικά της, τα ορεινά τοπόσημα διεκδικούν την καρδιά μας… με διαφορά υψομέτρου. Ξεκινώντας από πολύ ψηλά στον γεμάτο φυσικές εναλλαγές κόσμο του Καρπενησίου, τα έλατα – όχι μονάχα τα στολισμένα- κυριαρχούν και βάζουν τη δική τους πινελιά στην χειμερινή ατμόσφαιρα. Κρυμμένο δίπλα σε ένα δάσος με άγριες καστανιές το "Kastanea House and bar" (22370 21210) στο γραφικό χωριό Άγιος Νικόλαος, σε κοντινή απόσταση από το Καρπενήσι δεν είναι ένα συνηθισμένο σαλέ, αφού συνδυάζει μοντέρνα αισθητική, με την άνεση ενός ξενοδοχείου 5 αστέρων, την ιδιαιτερότητα ενός boutique hotel και τη ζεστασιά ενός cozy ξενώνα. Aπό το εκσυγχρονισμένο mountain chic μπαρ με το δεσποτικό τζάκι μέχρι τις 7 σύγχρονου design σουίτες, εδώ όλα "φωνάζουν" ορεσίβια θαλπωρή. 

Kastanea House and bar
Kastanea House and bar

Επιμένοντας ευρυτανικά, κατηφορίζουμε στο κέντρο του Καρπενησίου και στο "Selestina boutique hotel" (22370 89008) ένα από τα πιο χαλαρωτικά καταλύματα της περιοχής. Προικισμένο με μια ανεμπόδιστη θέα στις κεραμοσκεπές που μπλέκονται ανάμεσα στα έλατα, αποτελεί ιδανική αφετηρία για βόλτες στην πόλη αλλά και για εξορμήσεις στα γύρω γραφικά χωριά. Πέρα από τα προσεγμένα δωμάτια, το πιο cozy σημείο συνάντησης δεν είναι άλλο από το καθιστικό με το ενεργειακό τζάκι και την luxury cottage ατμόσφαιρα.

Τα Τζουμέρκα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους, πάλλευκα και μυσταγωγικά, επομένως σημειώνουμε στο GPS το παραδοσιακό χωριό Βουργαρέλι. Μεταξύ ουρανού και ηπειρώτικης γης, σε υψόμετρο 800 μέτρων βρίσκεται μία από τις πιο ποιοτικές επιλογές διαμονής το "Rouista Tzoumerka Resort" (26850 22200) συνδυάζοντας την απόλυτη φινέτσα με το παραδοσιακό ύφος σε διαφορετικούς τύπους δωματίων για κάθε είδος επισκέπτη, είτε είναι ζευγάρι, οικογένεια ή παρέα φίλων. Παράλληλα υπόσχεται παραμυθένιες γιορτές με γαστρονομικές εκπλήξεις στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, το "Bostani", όπου οι farm to table πρακτικές αρθρώνουν μια πολύ ευρηματική προσέγγιση.

Μπελλαίικο
Ξενώνας Μπελλαίικο

Το δικό του fan club ανάμεσα στους λάτρεις της ορεινής Αρκαδίας έχει ο απροσποίητα οικείος ξενώνας "Μπελλαίικο" (2795081286) με το τζάκι στον οντά του παραδοσιακού αυτού στεμνιτσιώτικου σπιτιού να καίει ασταμάτητα την περίοδο των γιορτών. Ψυχή του ξενώνα, η Νένα Γκριντζιά, που ανήμερα των Χριστουγέννων θα τρατάρει σπιτικές λιχουδιές σε οικογενειακή ατμόσφαιρα. 

Αστικό χαρμάνι

Μπορεί να φιγουράρει πολύ ψηλά στις city break προτιμήσεις μας γενικότερα, ωστόσο η Θεσσαλονίκη ιδίως τις ημέρες των γιορτών μας καλεί να ανακαλύψουμε από την αρχή την πιο festive της όψη. Φάρος της κλασικής αστικής ταυτότητας της πόλης, το ξενοδοχείο "On Residence" (231 440 4000) αποτελεί ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα που έφερε ξανά λάμψη στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Οι μοναδικής αισθητικής σουίτες και τα υψηλής τεχνολογίας δωμάτια είναι μόνο κάποια από τα στοιχεία που συνθέτουν την φινετσάτη εμπειρία διαμονής, ενώ την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς ένα εορταστικό υπερθέαμα γεύσεων συντελείται, συνοδευόμενο από τις μελωδίες ζωντανής jazz/swing μουσικής από τους Toot Sweet.

ON Residence
Ξενοδοχείο On Residence

Τα ρεβεγιόν έχουν τη λαμπρότητα που τους αξίζει στο "Domotel Xenia" (24210 92700) του Βόλου, συνοδεία ζωντανής μουσικής! Με το χαρακτηριστικά επιβλητικό του κτίριο μπροστά στη θάλασσα να μην χρειάζεται πολλές συστάσεις, θα ζήσετε χαρούμενες γιορτινές στιγμές σε ένα περιβάλλον διακριτικής πολυτέλειας με ανεμπόδιστη θέα στην πόλη του Βόλου ή στο Πήλιο. 

Hypnos Cozy Living
Hypnos Cozy Living
Hypnos Cozy Living

Ζωντανή μεγαλούπολη και γραφική καστροπολιτεία, η πόλη των Ιωαννίνων μας ταξιδεύει πίσω στους θρύλους του Αλή Πασά και της Κυρά-Φροσύνης, όσο ταυτόχρονα μας σαγηνεύει με την νεανικότητα της. Ένα βήμα από το ιστορικό ρολόι στην κεντρική πλατεία, συναντάμε το "Hotel Brettania" (2651 076300) στην ιδανική τοποθεσία για να ξεχάσετε εντελώς τις μετακινήσεις σας με αυτοκίνητο. Τα ζεστά και πολύ προσεγμένα δωμάτια συμπληρώνουν αρμονικά οι cosy κοινόχρηστοι χώροι και η boutique ύφους φιλοξενία. Στο ξενοδοχείο "Hypnos Cozy Living" (2651607530) οι τόνοι πέφτουν και η χαλάρωση ενισχύεται από την εμπειρία της διαμονής σε ένα από τα επτά μίνιμαλ δωμάτια σε γήινους χρωματισμούς. Μέσα στη καρδιά της παλιάς πόλης των Ιωαννίνων αυτό το καταφύγιο ηρεμίας και βαθιάς ξεκούρασης φέρνει τον επισκέπτη σε άμεση επαφή με την αύρα αποφόρτισης που εκπέμπει.

Hotel Brettania
Hotel Brettania

Μόλις δύο ώρες μακριά από την Αθήνα, το Ναύπλιο συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για σύντομες αποδράσεις. Κι αυτός δεν είναι ο μοναδικός λόγος να το επιλέξετε και για τις γιορτινές μέρες. Προορισμός από μόνο του, το "Origami Boutique Residences" (2752097917) υιοθετεί τη φιλοσοφία της βιωσιμότητας προτείνοντας ένα high-end καταφύγιο χαλάρωσης που βρίσκεται λίγο έξω από το κέντρο του Ναυπλίου. Πολυτελείς σουίτες και lofts αγκαλιάζουν τον μίνιμαλ σχεδιασμό, όπου το καλό γούστο συμβαδίζει με τη λειτουργικότητα, την ώρα που οι εξατομικευμένες εμπειρίες έρχονται να απογειώσουν τις ξεχωριστές φετινές γιορτές.

Origami Boutique Residencies
Origami Boutique Residences
Origami Boutique Residences

Αν πάλι ταξιδεύετε με την οικογένεια και αγαπάτε τη χαλάρωση, το "Corinthian Village" (2741054911) στο Βραχάτι είναι η κίνηση-ματ σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα. Όλα τα δωμάτια του ξενοδοχείου είναι πλήρως εξοπλισμένα και για χειμερινές αποδράσεις με όλες τις σύγχρονες παροχές. Απλωμένο σε 4 κτίρια φιλοξενεί διάφορους τύπους δωμάτιών όπως standard, comfort δωμάτια, μεζονέτες, και 4 ανεξάρτητες βίλες με ιδιωτική πισίνα και τζάκι που μπορούν να φιλοξενήσουν έως 8 άτομα, προφέροντας την πιο άνετη αλλά και εκλεπτυσμένη διαμονή.

Grand Patelli
Ξενοδοχείο Grand Patelli

Σε τέμπο νησιώτικο και γιορτινό

Σίγουρο στοίχημα απόδρασης από την Αθήνα με θαλασσινή αλμύρα και εγγυημένη ξεγνοιασιά, θα είναι για πάντα τα νησιά μας κάθε εποχή του χρόνου. Πόσο μάλλον τις φετινές γιορτές όπου ο χειμώνας δεν έχει δείξει το πιο άγριο του πρόσωπο. Μια out of the box πρόταση για ρεβεγιόν προτείνει το lifestyle city hotel "Grand Patelli” (2254020205) στην ατμοσφαιρική Λήμνο. Σε ένα γοητευτικό νησί που όλο και περισσότερο λαμβάνει την αναγνώριση που του αξίζει θα απολαύσετε στιγμές διακριτικής πολυτέλειας ανακαλύπτοντας τις γαστρονομικές προτάσεις του σεφ Χρόνη Πούλιου καθώς και τις θεραπείες του Azalea spa.

Μπορεί να έχουν την τιμητική τους κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά οι Κυκλάδες είναι παντός καιρού! Η αρχοντική Άνδρος με τα πλούσια έθιμα μας προσκαλεί για νησιώτικα Χριστούγεννα στις ultra μινιμαλιστικές πετρόχτιστες βίλες του "ANDROck" (6932020101). Ένα ξενοδοχείο σχεδιασμένο για τη σύγχρονη εποχή, απλώνει την ατμοσφαιρική του εμπειρία διαμονής σε βίλες με αφαιρετικές γραμμές και branded παροχές που απολαμβάνουν υπερθεαματικές βίστες στο Αιγαίο. 

Androck Villas
Βίλες "Androck"

Απαλλαγμένη από τα πλήθη των παραθεριστών που την αλώνουν κάθε καλοκαίρι, η Κρήτη είναι έρωτας κάθε εποχή του χρόνου. Γιατί όχι λοιπόν χριστουγεννιάτικες διακοπές το διεθνώς βραβευμένο χωριό Αρχάνες μόλις 14 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου; Εκεί αναδύονται οι "Οινότροπες Boutique Suites" (6973400064 ) ως ένας χώρος διαμονής όπου η παραδοσιακή αρχιτεκτονική 150 χρόνων, ισορροπεί με τη luxury ατμόσφαιρα της σύγχρονης φιλοξενίας, υπό την μορφή έξι θεματικών σουιτών. 

The Chania Hotel
"The Chania Hotel"

Ιδανικό ορμητήριο για διακοπές στην πολυσχιδή Κρήτη με πολυτέλεια και προσωπική περιποίηση εγγυόνται οι βίλες μοναδικής ομορφιάς του Be on Holidays (beonholidays.gr) σε πέντε διαφορετικές περιοχές από τα Χανιά μέχρι τον Άγιο Νικόλαο. Μιλώντας για τα γοητευτικά Χανιά δεν γίνεται να μην αναφέρουμε το "The Chania Hotel" (2821090002) στην πλατείας "1866", που ζει μια δεύτερη νιότη απ’ όταν ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση του. Με οικoτουριστική φιλοσoφία, η παράδοση σμίγει αρμονικά με τον σεβασμό στο περιβάλλον αναδεικνύοντας τις ποιότητες ενός γεμάτου ομορφιά και πολιτιστική κληρονομιά προορισμού. 

Milia Mountain Retreat
Milia Mountain Retreat

Ο αγροτουρισμός στα καλύτερα του μοιράζει την πρόταση φιλοξενίας το σε υποψιασμένους ταξιδιώτες που αποζητούν την ουσιαστική σύνδεση με την φύση και την αποσυμπίεση. Ένας εγκαταλελειμμένος μεσαιωνικός οικισμός απέκτησε ξανά ζωή χάρη στο "Milia Mountain Retreat" (6945753743), ένα ιδαίτερο ξενώνα, με 14 δωμάτια που δεν έχουν τηλεοράσεις ή τηλέφωνα, ενώ μετά βίας έχουν ρεύμα: λειτουργούν μόνο πρίζες USB για φόρτιση κινητών, ενώ τα φώτα τους, όπως και τα φώτα ολόκληρου του οικισμού, τροφοδοτούνται από φωτοβολταϊκά πάνελ που πρακτικά μηδενίζουν το ενεργειακό αποτύπωμα του χωριού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.