Καλιφόρνια ντρίμιν 2, 20 χρόνια μετά

3

Σπιντάτη σκηνοθεσία και δυναμικές ερμηνείες στην πρωτοπαρουσιαζόμενη κωμωδία, που ακολουθεί τέσσερις σαραντάρηδες στην προσπάθειά τους να ζήσουν το όνειρο της καλής ζωής.

Καλιφόρνια Ντρίμιν 2

Ο Βασίλης Κατσικονούρης επιστρέφει στους τέσσερις, σαραντάρηδες πια, ήρωες του "Καλιφόρνια ντρίμιν" (2001) και γράφει μια κωμωδία που, αν και μοιάζει ρεαλιστική, καθώς μιλάει για σημερινούς ανθρώπους που επιβιώνουν στην Αθήνα της κρίσης, φλερτάρει κυρίως με την υπερβολή. Επιχειρεί, κάπως αμήχανα, να εντάξει και κάποιο κοινωνικό σχόλιο, όμως τελικά το έργο περνάει ως μια ατακαριστή κωμωδία πάνω στις προσπάθειες του Άρη, του Ντίνου και της Βουβούς να "ξαναπιάσουν την καλή", προκειμένου να βρουν την Κική στην Καλιφόρνια (τη μόνη από την παρέα που κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρό τους)· προσπάθειες που τους οδηγούν σε τραγελαφικές καταστάσεις, ενώ το φινάλε θα τους προσγειώσει στην πραγματικότητα, όχι όμως χωρίς μια μικρή αποζημίωση.

Καλιφόρνια Ντρίμιν 2

Η ξέφρενη σκηνοθεσία του Δημήτρη Μυλωνά προσδίδει υψηλούς ρυθμούς και ένταση στην παράσταση, που εκμεταλλεύεται τις κωμικές ευκαιρίες του κειμένου και χαρίζει γενναιόδωρο γέλιο. Μια πιο μετρημένη μεταχείριση της ιστορίας, η οποία πλατειάζει και τραβάει σε μάκρος, θα ευνοούσε το αποτέλεσμα: τώρα η παράσταση χτίζει πάνω στην υπερβολή του κειμένου και τη μεγεθύνει (χαρακτηριστική η έντονη απόδοση της Βουβούς) αντί να τη συγκρατεί. Υπάρχουν όμως στιγμές που αποζημιώνουν, κεφάτη, σπινταριστή σκηνοθεσία, όπως και η τρυφερότητα με την οποία συγγραφέας και σκηνοθέτης αντιμετωπίζουν τα πρόσωπα του έργου. Υπάρχουν, επίσης, τέσσερις ηθοποιοί που επιδίδονται με τρομερό πάθος στην ερμηνεία αυτών των –κάπως απίθανων, αν και οικείων– τύπων, χαρίζοντας απολαυστικές στιγμές: ο Γιάννης Στόλλας, ο Σταύρος Καραγιάννης, η Άννα Ελεφάντη και η Στέλλα Ράπτη.

Περισσότερες πληροφορίες

Καλιφόρνια ντρίμιν 2, 20 χρόνια μετά

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 120 '

Οι εικοσάρηδες που γνωρίσαμε στο πρώτο μέρος του έργου σαρανταρίζουν σε μια κοινωνία που βιώνει μια παρατεταμένη κρίση, αλλά δεν παύουν να ονειρεύονται.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Toxic": Η Νατάσα Παπαδάκη και ο Κώστας Φραγκολιάς σε ένα ψυχολογικό θρίλερ κεκλεισμένων των θυρών

Σε ένα αποστειρωμένο δωμάτιο, με τον κόσμο να καταρρέει έξω, η Νατάσα Παπαδάκη και ο Κώστας Φραγκολιάς ζωντανεύουν το ψυχολογικό θρίλερ του Γιώργου Αγγελίδη, όπου η οικειότητα μετατρέπεται σε επικίνδυνο παιχνίδι εξουσίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/12/2025

Η Γιασεμί Κηλαηδόνη ξανά συναντά την "Αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα"

Οι προσωπικές εμπειρίες δένονται μοναδικά με τα ιστορικά γεγονότα και μυθιστορηματικοί ήρωες συντονίζονται με τα μικρά και μεγάλα γεγονότα που συνέβησαν στη χώρα μας στην συγκινητική "Αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα" που παίζεται για 3η χρονιά στο Μεταξουργείο.

Επιφανείς παρουσίες στην εκδήλωση του "Επίλογου 2025"

Πλήθος προσωπικοτήτων από τον χώρο της πολιτικής, του πολιτισμού και των Τεχνών παρευρέθηκαν στην επίσημη παρουσίαση του "Επίλογου 2025", τιμώντας με την παρουσία τους μια εκδήλωση αφιερωμένη στη δημιουργία, την παράδοση και την προσφορά.

Έχουμε και στο χωριό μας ματινέ

Έχει μια αντισυμβατική ελευθερία η συνήθεια της θεατρικής και κινηματογραφικής matinée (μεσημεριανής παράστασης/προβολής) που αρχίζει να έχει εφαρμογή και στην Αθήνα.

Πρεμιέρες: Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε τις θεατρικές παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα από 11 έως 17/12 και ξεχωρίζουν.

Ο Καρυοθραύστης φέρνει τη μαγεία των Χριστουγέννων στο Ολύμπια

Το κατεξοχήν χριστουγεννιάτικο μπαλέτο, ο "Καρυοθραύστης" Τσαϊκόφσκι, ζωντανεύει για τις γιορτές στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας".

Τι συμβαίνει στην ολοζώντανη γειτονιά της Κυψέλης, Ντίνα Σταματοπούλου;

Μιλήσαμε με την Ντίνα Σταματοπούλου, καλλιτεχνική διευθύντρια του προγράμματος θεατρικών εργαστηρίων της σεζόν 2025-26, "Η καρδιά του Θεάτρου χτυπάει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης".