Η κυρία της νύχτας

3

Με μια εξαιρετική σκηνοθεσία από τη Φρόσω Λύτρα σφραγίζεται η παράσταση, που βασίζεται στο αστυνομικό μυθιστόρημα του 1962.

Η κυρία της νύχτας

Με μια εξαιρετική σκηνοθεσία από τη Φρόσω Λύτρα σφραγίζεται η παράσταση, που βασίζεται στο αστυνομικό μυθιστόρημα του 1962.

Από τον Σνίτσλερ και τον Ζιροντού μέχρι τον Πομερά και τον Μαρή, όλα τα έργα που επιλέγει η Φρόσω Λύτρα κρύβουν μια αγωνία για τον άνθρωπο και τη μοίρα του, καθώς οι πρωταγωνιστές τους καλούνται να υπερβούν τα όρια και να καθορίσουν οι ίδιοι την πορεία των πραγμάτων. Αυτήν τη φορά είναι πολύ εμφανής όμως η προσωπική εμπλοκή της με το κείμενο. Η Λύτρα μπήκε στον πυρήνα του έργου και κούρδισε μια διαυγή και λειτουργική παράσταση όπου, στο προσκήνιο ή στο παρασκήνιο, τα πρόσωπα του έργου κινούνται μαζί με τα συναισθήματα, τις διακυμάνσεις και τις περιπλοκές τους.

Η κυρία της νύχτας - εικόνα 1

Μια μοιραία γυναίκα την οποία ερμηνεύει –όχι με τη σαγήνη που θα περιμέναμε– η Λίνα Σακκά κινεί τα νήματα για να εισβάλουν στη νουάρ ατμόσφαιρα της σκηνής θραύσματα ζωής, αναμνήσεις που θα κλείσουν ανοιχτούς λογαριασμούς και θα αποκαλύψουν πληγές που δεν επουλώθηκαν. Με εξαίρεση τις ερμηνείες των Στάθη Ματζώρου, Αλέξανδρου Ρήγα και Αγησίλαου Αλεξίου, οι υπόλοιποι ηθοποιοί φαίνεται να μην έχουν βρει το ήθος αλλά και το βάρος του ρόλου τους. Δεν ισορρόπησαν στη ριψοκίνδυνη ισορροπία ανάμεσα στο «είναι» του ηθοποιού και το «φαίνεσθαι» του δραματικού προσώπου. Αντίθετα, σύμμαχοι στο σκηνοθετικό όραμα είναι η σκηνογραφία του Μανόλη Παντελιδάκη, οι μουσικές των Μιχάλη Νιβολιανίτη και Αλέξανδρου Χρηστάρα, τα κοστούμια του Νίκου Χαρλαύτη, οι φωτισμοί του Σάκη Μπιρμπίλη αλλά και η χορογραφία του Αλέξη Φουσέκη, που μεταφέρει μια βιωμένη σωματικότητα με την ερμηνεία του ίδιου και της παρτενέρ του, Αναστασίας Κελέση.

ΚΙΒΩΤΟΣ Πειραιώς 115, Γκάζι, 2103427426. Διάρκεια: 80΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Η κυρία της νύχτας

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 80 '

Νουάρ θεατρική μεταφορά του ανέκδοτου αστυνομικού μυθιστορήματος, με πρωταγωνίστρια μια μοιραία γυναίκα/εκδικήτρια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Θέατρο Στοά: Παράσταση υπέρ των συγγενών των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Θανάση Παπαγεωργίου, για την παράσταση "Το επάγγελμα της μητρός μου".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/03/2024

"Fame The Musical": Μιλήσαμε με τους συντελεστές του αγαπημένου μιούζικαλ που παίζεται στο Christmas Theater

Το "α" μίλησε με τους πρωταγωνιστές και τους δημιουργούς της λαμπερής ελληνο-βρετανικής παραγωγής, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μαλισσόβα, που παρουσιάζεται για λίγες παραστάσεις στην Αθήνα.

"Το σώμα της γυναίκας ως πεδίο μάχης": Το έργο του Ματέι Βισνιέκ για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Η βία του πολέμου, το πώς εγγράφεται στην ανθρώπινη συνείδηση αλλά και το θαύμα της ζωής από την άλλη πλευρά απασχολούν τον σύγχρονο Ρουμάνο συγγραφέα του "Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα".

Μίρκα Παπακωνσταντίνου: "Στο θέατρο μια χρυσή κλωστή σε ενώνει με τον θεατή"

Η αγαπημένη ηθοποιός μιλά στο "α" σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης με αφορμή το ανέβασμα της θρυλικής μουσικής κωμωδίας "Έκτο πάτωμα", σε σκηνοθεσία του Γιώργου Βάλαρη, στο θέατρο Παλλάς.

Ο Γιώργος Αρμένης επιστρέφει στο θεατρικό σανίδι

Ο σπουδαίος ηθοποιός σκηνοθετεί και ερμηνεύει ένα νέο ελληνικό έργο σε πρώτη παρουσίαση.

"Ο συνεργός": Προσφορά προπώλησης εισιτηρίων για την επανάληψη της επιτυχημένης παράστασης

Το θεατρικό έργο του ηθοποιού Γιώργου Χριστοδούλου με θέμα την έμφυλη βία επιστρέφει και πάλι σε δική του σκηνοθεσία και μόλις άνοιξε προσφορά προπώλησης για όλες τις παραστάσεις σε περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων.

Νέος κύκλος παραστάσεων για την "Pietà" της Μάρθας Μπουζιούρη

Η συγκλονιστική παράσταση ντοκουμέντο που στηρίχτηκε σε πραγματικές ιστορίες γυναικοκτονιών επιστρέφει σε νέα στέγη.