Νέοι ερμηνευτές συνομιλούν με τις «Ικέτιδες» στο λόφο των Νυμφών

Η παράσταση της καλλιτεχνικής ομάδας Musical Arts on Stage performers δίνουν μουσικοθεατρική υφή στο έργο του Αισχύλου σε μια ιδιαίτερη τοποθεσία στην Πνύκα.

Νέοι ερμηνευτές συνομιλούν με τις «Ικέτιδες» στο λόφο των Νυμφών

Τους γνωρίσαμε με το West Side Story το 2017, ακολούθησε το «Βαρή φορτίο η αγάπη» το 2018 και το «Παιδικό Δωμάτιο» το 2019. Ο λόγος για την καλλιτεχνική ομάδα Stage Young Performers της Musical Arts on Stage, γνωστοί ως M.A.S., που «Οι δυσχερείς συνθήκες και η αγωνία για την υγεία, μας μετατόπιζε συχνά από τη θέση των καλλιτεχνών-δημιουργών στη θέση των “Ικετιδών”. Νιώσαμε, λοιπόν, ικέτες και ικέτιδες, άτομα σε ανάγκη και ξένοι». Έτσι, γεννήθηκε η παράσταση «Ικέτιδες» του Αισχύλου σε μία μουσικοθεατρική εκδοχή που συνδυάζει τους κώδικες του μουσικού, του σωματικού και του ανθρωπολογικού θεάτρου με την παραδοσιακή φωνητική μουσική, τη σύγχρονη αρμονία και τους ηλεκτρακουστικούς ήχους της επί σκηνής άρπας.

Νέοι ερμηνευτές συνομιλούν με τις «Ικέτιδες» στο λόφο των Νυμφών - εικόνα 1

Σε μία ξεχωριστή τοποθεσία, το λόφο των Νυμφών στην Πνύκα, θα δώσουν στο σύνολο τρεις παραστάσεις κατά το τριήμερο 26, 27 και 28 Σεπτεμβρίου, υπό τη φιλοξενία του Κέντρου Επισκεπτών Αστεροσκοπείου Αθηνών. Η σκηνοθέτις Θάλεια Μαρί Παπαδοπούλου, η οποία έχει αναλάβει παράλληλα τη δραματουργική επεξεργασία (μαζί με τον Δημήτρη Ντάσκα), τη μουσική επιμέλεια (διασκευές) και την κινησιολογία, μας καλεί να δούμε και να ακούσουμε τη συνομιλία της καλλιτεχνικής της ομάδας με τις «Ικέτιδες», με τις έννοιες της ελευθερίας, της προσφυγιάς, των κοινωνικών ανισοτήτων, του ρατσισμού και της δημοκρατίας να λαμβάνουν εξέχουσα θέση. Στο τέλος της κάθε βραδιάς το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρατηρήσει τον ουρανό με το τηλεσκόπιο Δωρίδη στο λόφο της Πνύκας. Τη χορογραφία υπογράφει η σκηνοθέτις με την Ralitza Vladimirova, τις μουσικές συνθέσεις και την ζωντανή εκτέλεση της ηλεκτροακουστικής άρπας η Μαρία Χριστίνα Χάρπερ. Ερμηνεύουν οι Αγγελική Παντελεάκου, Πάνος Θεοδωρακόπουλος, Δημήτρης Νικολόπουλος, Ντέμη Παλατσίδη, Κατιάννα Γκαραβέλα, Τάσος Αγγελόπουλος.

Οι κρατήσεις και η προαγορά εισιτηρίων γίνεται τηλεφωνικώς στους αριθμούς 210 3490160, 210 3490055 και 6970885692, ή μέσω μηνύματος στη σελίδα της ομάδας στο Facebook.

Περισσότερες πληροφορίες

Ικέτιδες

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 75 '

Τα μέλη της νεανικής ομάδας, μπαίνοντας στη θέση των «Ικετιδών» του Αισχύλου, θέτουν ερωτήματα για την ελευθερία, τη δημοκρατία, τον ρατσισμό, το προσφυγικό και τις κοινωνικές ανισότητες σε μια παράσταση που συνδέει το χθες με το σήμερα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Βάτραχοι": Γιάννος Περλέγκας και Κι όμως κινείται συνδυάζουν Αριστοφάνη με escape room

Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ηθοποιό και ανεβάζει την αρχαία κωμωδία χρησιμοποιώντας τη σκηνική σύνθεση ενός ζωντανού δωματίου απόδρασης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Ποια είναι η νέα παράσταση που έρχεται το Μάιο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου;

Ο Γιώργος Παύλου, απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματική Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ανεβάζει το πιο βιωματικό και ίσως και το ωριμότερο έργο του Χρήστου Βακαλόπουλου για μια γενιά που συνθηκολόγησε και μια Αθήνα που χάθηκε ανάμεσα στους συρμούς.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber