Οι κωμωδίες που χαρίζουν γέλιο στις γιορτές

Αν ψάχνετε παραστάσεις για να περάσετε καλά τα Χριστούγεννα, τότε είστε στο σωστό μέρος. Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τις κωμικές παραστάσεις που αξίζει να δείτε αυτές τις γιορτινές ημέρες.

Όταν πέθανα © Πάνος Γιαννακόπουλος

Οι χριστουγεννιάτικες προτάσεις μας για άφθονο γέλιο δεν θα μπορούσαν παρά να ξεκινήσουν από τον κεντρικό θεατρικό οργανισμό της χώρας, το Εθνικό Θέατρο. Εκεί συναντάμε τον "Ιμπρεσάριο από τη Σμύρνη" του Γκολντόνι, όπου Ιωάννα Μαυρέα, Αγορίτσα Οικονόμου και Δάφνη Λαμπρόγιαννη γίνονται τρεις άφωνες αλλά άκρως ματαιόδοξες σοπράνο που μάχονται για τη θέση της πριμαντόνα. Συνειρμικά, συνεχίζουμε με το θέατρο Τέχνης, στο Υπόγειο του οποίου παίζεται το έργο "Δωδέκατη νύχτα ή ό,τι επιθυμείτε" του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, ο οποίος δίνει dark υφές σε μια παράσταση που "παίζει με τα φύλα", όπως ανέφερε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο "α". Πάλι στο Τέχνης, αλλά αυτή τη φορά στη Φρυνίχου, μπορείτε να παρακολουθήσετε και τα εμπνευσμένα από την comedia dell’ arte "Κατασκευασμένα συμφέροντα" σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού.

>> Διαβάστε εδώ την κριτική του "α" για τη "Δωδέκατη νύχτα".

Διαβάστε Επίσης

Ιμπρεσάριος από τη Σμύρνη
©Ελίνα Γιουνανλή
"Ο Ιμπρεσάριος από τη Σμύρνη"
Δωδέκατη Νύχτα
"Δωδέκατη νύχτα"

Προχωρώντας τώρα σε δύο θέατρα... "μικρά", συναντούμε τα "Μαθήματα κωμωδίας" του Θοδωρή Αθερίδη στο Μικρό Παλλάς (ο οποίος παρουσιάζει στην ίδια σκηνή και το ιδιαίτερο stand-up "OΚ boomer" με τη Φαίδρα Δρούκα και τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο ως μουσικό επί σκηνής) ενώ στο Μικρό Χορν η Λυδία Φωτοπούλου και η Καίτη Κωνσταντίνου συναποτελούν το ανατρεπτικό δίδυμο του "Συνέβη στο Monterey". Ένα δίδυμο, ο Τόλης Παπαδημητρίου και ο Αντώνης Στάμου, σκορπά το γέλιο και στην παράσταση "Μαύρη σαμπούκα", που συνεχίζεται ακάθεκτη στο Πόλη, πράγμα που συμβαίνει και στο "Sexy laundry", με το δίδυμο Σπύρος Παπαδόπουλος-Ρένια Λουιζίδου να υποδύεται ένα ζευγάρι που προσπαθεί να αναθερμάνει τη σχέση του με ένα εγχειρίδιο του "Σεξ για αρχάριους" ανά χείρας (Κάππα).

Μαθήματα κωμωδίας 2023
"Μαθήματα κωμωδίας"
Συνέβη στο Monterey
Γιώργος Καλφαμανώλης©
"Συνέβη στο Monterey"
Sexy Laundry
Πάνος Γιαννακόπουλος©
"Sexy laundry"

>> Κι αν δεν μπορείτε να αποφασίσετε, ιδού 4 λόγοι για να δείτε το "Sexy laundry".

Διαβάστε Επίσης

Εξίσου δυνατές επιλογές για τη χριστουγεννιάτικη έξοδό σας είναι και δύο νέες παραστάσεις που μόλις σήκωσαν αυλαία. Αρχικά έχουμε το "Όταν πέθανα" (φώτο εξωφύλλου), τη θεατρική επιστροφή του Λάκη Λαζόπουλου, ο οποίος πλαισιώνεται από την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και τον Διονύση Ατζαράκη για πρώτη φορά σε θεατρικό ρόλο ("Βέμπο"), αλλά και το "Εγώ, εγώ… κι εγώ" του Φλοριάν Ζελέρ, όπου πρωταγωνιστούν ο Φάνης Μουρατίδης και η Εβελίνα Παπούλια (Αλάμπρα). Παραμένοντας σε all-star θιάσους δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το "Unfriend" του Στίβεν Μόφατ, όπου πρωταγωνιστούν η Κατερίνα Διδασκάλου και η Βάσω Λασκαράκη (Νέος Ακάδημος), αλλά και τους… δολοφονικούς "Μπαμπάδες με ρούμι" των Ρέππα-Παπαθανασίου με Ευείδη, Λεκάκη, Σταυροπούλου, Βογιατζάκη, Κόκλα και Χατζηπαναγιώτη ("Αλίκη"). Εξίσου δολοφονικό είναι βέβαια και το "Σεσουάρ για δολοφόνους", η διαδραστική κωμωδία που σκηνοθετεί ο Νικορέστης Χανιωτάκης στο "Λαμπέτη" (όπου το "α" μίλησε με όλο το καστ), όπως και το "Μη σου τύχει!..." με τον Αιμίλιο Χειλάκη (Αθηνών).

>> Ποια ήταν η έμπνευση του Λάκη Λαζόπουλου για το "Όταν πέθανα"; Η απάντηση εδώ:

Διαβάστε Επίσης

>> Για ένα sneak peak από το "Εγώ, εγώ... κι εγώ", κλικ εδώ:

Διαβάστε Επίσης

Μπαμπάδες με ρούμι
"Μπαμπάδες με ρούμι"
Unfriend
©Patroklos Skafidas
"Unfriend"

Για όσους έχουν μουσικές διαθέσεις, ο "Τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού", η sold out πολυβραβευμένη παράσταση του Γιάννη Κακλέα, παίζεται για τρίτη χρονιά, με τον Πάνο Βλάχο να σαρώνει στον πρωταγωνιστικό ρόλο (Γκλόρια). Τη λίστα μας ολοκληρώνουν η κωμική ιστορία αγάπης "Χορεύοντας με τη θύελλα" με τους Ηλιοπούλου-Παπαματθαίου (Πειραιώς 131), το "Ο Σεργκέι είναι και πολύ βλάκας" του Ντμίτρι Ντανίλοφ (Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης"), το θεότρελο "Elizadeth" στο Vault και το "Σκοτσέζικο ντους" της Χρύσας Σπηλιώτη στο Πρόβα.

Τυχαίος θάνατος
'Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού'
"Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού"
Χορεύοντας με τη θύελλα
"Χορεύοντας με τη θύελλα"
Elizadeth
"Elizadeth"

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Σεργκέι είναι και πολύ βλάκας

  • Κοινωνικό

Ένας νεαρός προγραμματιστής λαμβάνει ξαφνικά ένα δέμα και η ζωή του μετατρέπεται σε μαύρη κωμωδία. Το δέμα το φέρνουν τρεις κούριερ, όμως, για κάποιο ανεξήγητο λόγο δεν το παραδίδουν αμέσως. Παραμένουν στο σπίτι του Σεργκέι, συζητάνε άσχετα πράγματα και στο ερώτημα πότε επιτέλους θα φύγουν η απάντηση είναι: «Αφού σας είπαμε, όταν σας πήραμε τηλέφωνο, ότι θα είμαστε στο σπίτι σας στην διάρκεια μιας ώρας. Και τώρα πρέπει να μείνουμε μαζί σας μια ώρα». Πώς αντιμετωπίζει κάνεις αυτή την κατάσταση; Ποιοι είναι αυτοί οι κούριερ και τι θέλουν; Τι είναι μέσα στο δέμα; Και γιατί ο Σεργκέι είναι «…και πολύ βλάκας»;

Τα κατασκευασμένα συμφέροντα

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Δύο αδίστακτοι απατεώνες εμφανίζονται από το πουθενά και συστήνονται σε μια ολόκληρη πόλη ως εξέχουσες προσωπικότητες. Σιγά σιγά, επινοούν για τους πάντες ένα πλήθος συμφερόντων και μοιράζουν υποσχέσεις για μεγάλα οφέλη σε όσους σταθούν δίπλα τους. Η απεγνωσμένη ελπίδα για μια πιο εύκολη ζωή μέσω της εγγύτητας με την εξουσία γίνεται το ιδανικό δόλωμα. Και κάπως έτσι πείθεται ολόκληρη η εκμαυλισμένη πόλη. Οι χαρακτήρες του έργου -δεκαέξι συνολικά, ερμηνευμένοι με φρενήρεις ρυθμούς από τις έξι ηθοποιούς- είναι βασισμένοι στην comedia dell’ arte, με το κείμενο συνολικά να προσεγγίζει τη φάρσα και να αποτελεί μία σάτιρα που στηλιτεύει τη δύναμη της εικόνας.

Μπαμπάδες με ρούμι

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Στην αιχμηρή σάτιρα που διακωμωδεί την ελληνική κοινωνία, πέντε πρόσωπα ετοιμάζουν ένα «γλυκό» σχέδιο αλληλοεξόντωσης για μια κληρονομιά. Η Ρόη, η Βέσκα, ο Παναγιώτης, η Τζένη, ο Χρήστος και η κυρία Βάσω είναι οι πρωταγωνιστές της μαύρης κωμωδίας που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1996. Τα τέσσερα εκατομμύρια που είχε κερδίσει στο τζόκερ ο μπαμπάς -που πλέον έχει φύγει από τον μάταιο τούτο κόσμο- αναζητούν τον κληρονόμο τους. Δύο γιοί, δύο νύφες, μία γειτόνισσα φωτεινός παντογνώστης και μία εφιαλτική νοσοκόμα μιλάνε, μαλώνουν, δολοπλοκούν, καταστρώνοντας ένα σχέδιο για να κερδίσουν την κληρονομιά. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να σερβίρουν «Μπαμπάδες με ρούμι» με λίγο δηλητήριο.

Όταν πέθανα

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Ένας άνθρωπος πεθαίνει και ξαφνικά βρίσκεται όρθιος στο νεκροταφείο καθώς ένα από τα νεύρα του δεν έχει πεθάνει και συμπαρασύρει και τα υπόλοιπα. Ανατινάζεται το σύμπαν του και έτσι στα τριήμερα του, τους περιμένει στο νεκροταφείο να συζητήσουν μαζί του όλοι οι συγγενείς και φίλοι. Τι έγινε κι αυτός πήδηξε από τον έκτο όροφο του ψυχιατρείου μαζί με το κούφωμα; Τι έχει να του πει ο κολλητός του; Η μάνα του; Η δεύτερη γυναίκα του; Η γκόμενα του; Η καθαρίστρια; Ο αδερφός του; Ο πεθαμένος ψυχίατρος και κυρίως, τι έχει να του αποκαλύψει η πρώτη του γυναίκα που έχει εγκαταλείψει τα εγκόσμια και ζει σε ένα μοναστήρι;

Σεσουάρ για δολοφόνους

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Το έργο εκτυλίσσεται στο κομμωτήριο «Studio Antony». Κάπου στην Αθήνα. Μία μέρα η ιδιοκτήτρια του κτιρίου, που ζει στον πάνω όροφο, βρίσκεται δολοφονημένη και οι υποψίες πέφτουν στους εργαζόμενους και τους πελάτες του κομμωτηρίου. Οι θεατές της παράστασης καλούνται να βρουν τον δολοφόνο, με αποτέλεσμα κάθε βράδυ το έργο να έχει διαφορετικό φινάλε. Είναι ο δολοφόνος ο Τόνυ o κομμωτής, η μεγαλοαστή κυρία Χατζηπατέρα, η ροζ τσιχλόφουσκα-βοηθός πιστολάκι Σόφη ή ο μυστηριώδης αντικέρ Λεωνίδας Πέτροβας; Θα μπορούσε να είναι ο καθένας από αυτούς, διότι ο αστυνόμος Σταύρος Σταυράκος θεωρεί ότι είναι όλοι ύποπτοι. Μαζί του και ο… πανέξυπνος βοηθός του ο Πανάγος.

Σκοτσέζικο ντους

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 100 '

Μια ξεκαρδιστική κοινωνική σάτιρα με φόντο τα κωμικά επακόλουθα της προετοιμασίας μιας παράστασης της «Λυσιστράτης» του Αριστοφάνη από έναν σκανδαλώδη θίασο. Ο μικρόκοσμος του θεάτρου μετατρέπεται σε έναν μεγεθυντικό φακό που εστιάζει στα «παρασκήνια» της σύγχρονης κοινωνίας και υψώνει έναν καθρέφτη για να κοιτάξουμε τους εαυτούς μας, μέσα από την δυναμική και ιδιοσυγκρασιακή γραφή της συγγραφέα. Οι ανθρώπινες σχέσεις, η αιώνια μάχη των φύλων, η δίψα για εξουσία, δόξα, δύναμη και πλούτο, το σεξ και η κολακεία ως μέσο επαγγελματικής ανέλιξης, όπως και η μάχη του μέτριου με το άριστο, είναι τα βασικά θέματα που διαπραγματεύεται το έργο.

Δωδέκατη νύχτα ή ό,τι επιθυμείτε

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Δύο δίδυμα αδέλφια, η Βιόλα και ο Σεμπάστιαν που μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό, μετά από ένα ναυάγιο βρίσκονται σ΄έναν άγνωστο τόπο χωρίς να ξέρει ο ένας την τύχη του άλλου. Η Βιόλα για λόγους επιβίωσης ντύνεται άντρας και τότε ξεκινούν τα μπερδέματα. Τα πρόσωπα του έργου, στην αναζήτηση του ερωτικού τους συντρόφου, μπερδεύονται περίτεχνα με τα είδωλα τους, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια ρευστή εικόνα ερωτικής ταυτότητας και να εμφανιστούν οι πολλαπλές, πολύμορφες σεξουαλικές ταυτότητές τους. Το πάθος, η εναλλαγή φύλων, η τρέλα, η ερωτική παρεξήγηση συγκρούονται με τον πουριτανισμό και την αυστηρή ηθική δομή μιας κοινωνίας μη ερωτικής.

Μη σου τύχει!...

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 105 '

Δυο ξένοι βρίσκονται σε δύο διπλανά δωμάτια ξενοδοχείου. Ο πρώτος, ένας απατημένος σύζυγος ο οποίος θέλει να αυτοκτονήσει και ο δεύτερος ένας επαγγελματίας δολοφόνος ο οποίος θέλει απλά να εκτελέσει… την δουλειά του. Μια οποιαδήποτε άλλη μέρα θα τα είχαν καταφέρει και οι δύο. Όχι όμως εκείνη. Γιατί τότε έμελλε όλα να τους πάνε στραβά με απρόβλεπτες συνέπειες. Αυτή είναι η υπόθεση της κλασικής γαλλικής μαύρης κωμωδίας (που έχει ανέβει δύο φορές από τον Κένεθ Μπράνα, ενώ έχει μεταφερθεί και στον κινηματογράφο), γραμμένη από τον συγγραφέα του «Δείπνου ηλιθίων», αλλά και της κινηματογραφικής μεταφοράς του έργου «Το κλουβί με τις τρελές».

Unfriend

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

«Πώς αντιδράς όταν μαθαίνεις ότι φιλοξενείς μια δολοφόνο και πώς θα τη ξεφορτωθείς ευγενικά;» αναρωτιέται η ομάδα γνωστών και αγαπημένων ηθοποιών που πρωταγωνιστεί στη μαύρη κωμωδία του 2020 για όλες τις ηλικίες, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από τον σπουδαιότερο σύγχρονο κωμικό συγγραφέα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, ο Πέτρος και η Ντέπι, ένα αγαπημένο «καθωσπρέπει» ζευγάρι, γνωρίζεται με την Έλσα, μια εκκεντρική, ιδιαιτέρως διαχυτική χήρα. Συμφωνούν από ευγένεια, να παραμείνουν σε επαφή στα social media. Λίγους μήνες αργότερα η Έλσα τους επισκέπτεται απρόσκλητη, ανακοινώνοντάς τους ότι θα μείνει μαζί τους μια ολόκληρη εβδομάδα. Όταν το ζευγάρι αποφασίζει να αναζητήσει κάποια στοιχεία στο διαδίκτυο για την ανεπιθύμητη φιλοξενούμενή τους, αφού δεν ξέρουν τίποτα για αυτή, ανακαλύπτουν ότι μπορεί να είναι μια στυγνή δολοφόνος!

Χορεύοντας με τη θύελλα

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Η παράσταση βασίζεται στο νέο έργο του πολυβραβευμένου θεατρικού συγγραφέα Πίτερ Κουίλτερ. Πρόκειται για μια κωμωδία με πρωταγωνιστές δύο αντίθετα πλάσματα που προσπαθούν να συνδεθούν σε έναν μοναχικό κόσμο όσο επικρατεί μία σφοδρή θύελλα. Κατά τη διάρκειά της είναι που εκείνη έρχεται από το διπλανό χωριό και χτυπά την πόρτα του σπιτιού εκείνου, ψάχνοντας λίγο ψωμί, ίσως λίγα αυγά και μαζί λίγη παρέα. Η θύελλα όμως φουντώνει και έτσι αναγκαστικά αποκλείονται μαζί. Μια συγκινητική και συχνά ξεκαρδιστική ιστορία συντροφικότητας, κρασιού, άφθονου γέλιου αλλά και δακρύων, χορού και… πίτσας.

Elizadeth

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 110 '

Για τις σχέσεις που διαμορφώνονται ανάμεσα στα μέλη του θιάσου μιας παράστασης και τη ματαιοδοξία που επικρατεί στον κόσμο του θεάματος μιλάει το καυστικό έργο που αποτελεί διασκευή των «Βασιλικών μετά τρούλου» του Χάρη Ρώμα. Δύο χρόνια μετά την έκρηξη της υγειονομικής κρίσης, ένας ηθοποιός καλείται να συγκεντρώσει μια ομάδα ανέργων συναδέλφων του, για να τους ανακοινώσει ότι θα ανεβάσουν τη «Μαρία Στιούαρτ» του Σίλερ. Μόνο που πρέπει να τους αποκαλύψει ότι το έργο, θα ανέβει υπό τη μορφή μιούζικαλ και μάλιστα «πειραγμένο», από μια ατάλαντη παρεμβατική συγγραφέα, που όλοι τους σιχαίνονται, η οποία βρήκε έναν φιλοβασιλικό σύλλογο να τους χρηματοδοτήσει. Θα καταφέρει άραγε να τους πείσει να συμμετέχουν και με ποιο τίμημα;

Sexy laundry

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Ένα ζευγάρι, ο Λάρι και η Άλις, προσπαθούν να σώσουν τη σχέση τους ύστερα από 25 χρόνια γάμου και τρία παιδιά, αντιμετωπίζοντας τους φόβους και τις ανασφάλειές τους και αναζητώντας νέους τρόπους για να την κρατήσουν ζωντανή, στην πρωτόπαιχτη ξεκαρδιστική, τρυφερή και βαθιά ανθρώπινη ιστορία της Καναδής συγγραφέα που αγγίζει τους θεατές όλων των ηλικιών. Στο δωμάτιο ενός πολυτελούς ξενοδοχείου με ένα εγχειρίδιο του σεξ για αρχάριους ανά χείρας και με οδηγό το χιούμορ και την ειλικρίνεια, προσπαθούν να βρουν τη χαμένη ερωτική επιθυμία και το πάθος που τους ένωσε, αποδεικνύοντας πως η δύναμη της αγάπης μπορεί να νικήσει τα πάντα.

Εγώ, εγώ... κι εγώ

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 100 '

Οι ανθρώπινες σχέσεις και το δίπολο αλήθεια - ψέμα περνούν μέσα από το κάτοπτρο του κορυφαίου συγγραφέα και συνθέτουν μια τρελή μαύρη κωμωδία. Ο Μισέλ, ένας ώριμος άντρας, φαινομενικά επιτυχημένος επαγγελματίας και οικογενειάρχης, συνειδητοποιεί μέσα από απανωτές κωμικές καταστάσεις και ανατροπές ότι η ζωή του δεν είναι τελικά τόσο τακτοποιημένη και “λαμπερή”, αντ’ αυτού είναι μια απάτη, αλλά και μια αυταπάτη. Με τη μοναδική του ικανότητα να αγγίζει τις ανθρώπινες σχέσεις και το θέμα της οικογένειας, ο Ζελέρ προσεγγίζει σε αυτό το έργο του τη σχέση γονέων - παιδιών, τη σχέση μας με το στάτους και τα υλικά αγαθά, καθώς και την έλλειψη επικοινωνίας που χαρακτηρίζει την εποχή μας, ζητήματα σοβαρά και οικεία σε όλους μας, με ένα τρόπο πιο ανάλαφρο, περνώντας όλα όσα θέλει να πει μέσα από τον μηχανισμό της κωμωδίας.

Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 100 '

Το έργο αφορμάται από την πραγματική δολοφονία του «αναρχικού σιδηροδρομικού» Τζουζέπε Πινέλι που διαπράχθηκε από την ιταλική αστυνομία. Με σατιρικό και ειρωνικό τρόπο, το έργο καταγγέλλει το τραγικό συμβάν, καυτηριάζει την κατάχρηση της εξουσίας και, αν και γράφτηκε πριν από χρόνια για να ασκήσει κριτική στη κυβερνητική διαφθορά, ο θεατής δεν θα δυσκολευτεί να βρει πολλές ομοιότητες με την Ελλάδα του σήμερα. Ταυτόχρονα, η παράσταση, που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 200.000 θεατές, διαθέτει εκρηκτική ενέργεια και ακολουθεί τα χνάρια ενός αρχετυπικού Γελωτοποιού, μίας φιγούρας διαχρονικής, αστείας και επικίνδυνης για κάθε εξουσία και κάθε στερεότυπο, συνδυάζοντας τα τραγούδια και τη ζωντανή μουσική με το καυστικό χιούμορ.

Μαθήματα κωμωδίας

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 100 '

Το ένατο κατά σειρά έργο του σκηνοθέτη και ηθοποιού, που εμπνέεται από τις μεθόδους εκπαίδευσης πάνω στην κωμωδία, αποτελεί ένα μάθημα γελοιοποίησης όλων όσα μας βασανίζουν. Πρόκειται για μια ξεκαρδιστική κωμωδία που διεισδύει στο χώρο της εκπαίδευσης των ηθοποιών που θέλουν να μάθουν πως να κάνουν κωμωδία. Οι αυτοσχεδιασμοί και οι ασκήσεις τους καθώς και η διαμόρφωση των σχέσεων μεταξύ τους, είναι ο κύριος άξονας της αφήγησης, μιας σημερινής ιστορίας, όπου οι ήρωές της αντιστέκονται με τον τρόπο που μπορεί ο καθένας στο ζοφερό τοπίο των καιρών μας.

Μαύρη σαμπούκα

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 100 '

Δύο εκ διαμέτρου αντίθετοι χαρακτήρες βρίσκονται αντιμέτωποι με την πιο τρελή νύχτα της ζωής τους σε μια κωμωδία με καταιγιστικό ρυθμό για τη φιλία, το λάθος timing και τα μεγάλα σουξέ. Όλα ξεκινούν από μια διάρρηξη που εξελίσσεται με αναπάντεχο τρόπο. Ο Βλάσης Κουρούπας, ένας ταξιτζής από τις Κουκουβάουνες, μπερδεύει τους ορόφους και μπαίνει στο σπίτι του πάμπλουτου μουσικοσυνθέτη Διονύσιου Αβέρωφ με σκοπό να κλέψει. Τα πράγματα μπερδεύονται ακόμη περισσότερο όταν κάνει εκεί την εμφάνισή του ο συνεργός του, ο Μήτσος. Αυτός, βέβαια, ήταν ο μοναδικός τρόπος για τον Βλάση και το είδωλό του, τον δημιουργό του λαϊκού σουξέ «Μαύρη σαμπούκα» να συναντηθούν και να αναπτύξουν μια σχέση παράδοξα δυνατή.

Ο Ιμπρεσάριος από τη Σμύρνη

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 100 '

Ο πλούσιος έμπορος Αλή σκοπεύει να συστήσει την τέχνη της όπερας στη Σμύρνη και απευθύνεται σε δύο ατζέντηδες, προκειμένου να τον βοηθήσουν να οργανώσει τον θίασό του. Ο ίδιος, εξάλλου, έλκεται από τρεις σοπράνο, αλλά οι διαρκείς αψιμαχίες τους για το ποια θα είναι η πριμαντόνα του θιάσου και οι αλλοπρόσαλλες απαιτήσεις όλων των εμπλεκομένων, τον κάνουν να ξανασκεφτεί την απόφασή του. Η απλή αυτή υπόθεση τραβάει με τόλμη την κουίντα των παρασκηνίων και μας επιτρέπει να ρίξουμε μια ματιά στα ματαιόδοξα φερσίματα των καλλιτεχνών (και όχι μόνο), τα αλαζονικά ξεσπάσματά τους αλλά και στον ευάλωτο ρομαντισμό τους και την υπόσχεση μυθολογίας που τους κατατρύχει.

Συνέβη στο Monterey

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 75 '

Μια ηθοποιός χωρίς ρόλο και μια ανέραστη μανικιουρίστα, δυο παράφορες γυναίκες συναντιούνται στις τουαλέτες ενός πανάκριβου κοσμικού εστιατορίου. Αλήθεια, τι είναι αυτό που τους επιφυλάσσει αυτή η τυχαία συνάντηση και ανασύρουν αγγέλους για αυτοπροστασία; Απελπισμένες, αδικαίωτες, αστείες, οι δύο ηρωίδες πρόκειται να μας πουν την ιστορία τους, να ψηλαφίσουν παλιά τραύματα και καινούργιες επιθυμίες, να ξεκλειδώσουν ξεχασμένες αναμνήσεις και να ονειρευτούν αναγνωρίζοντας η μια στα γέλια αλλά και στα δάκρυα της άλλης, κάτι απ’ τον κρυφό τους εαυτό. Άραγε οι άγγελοι είναι μόνο για τους φοβισμένους; Κι ύστερα, τι; Ύστερα τις περιμένει ο δρόμος. Με καινούργιο, όμως, βήμα αυτή τη φορά.

OK boomer

  • Stand up Comedy

Ο Θοδωρής κι η Φαίδρα αγαπιούνται. Αυτό είναι αλήθεια, όχι μυθοπλασία. Αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνούν κιόλας. Δεν συμφωνούν. Σχεδόν σε τίποτα. Απορίας άξιο που αγαπιούνται κιόλας. Μιλούν για τον εαυτό τους. Τον πραγματικό εαυτό τους. Αυτό είναι αλήθεια, όχι μυθοπλασία! Μιλούν και για τους άλλους και κριτικάρουν τους πάντες και τα πάντα. Ένα ξεκαρδιστικό ξεκατινιάρικο ξεμπρόστιασμα που αν δεν γίνει, δεν κόβεις εισιτήρια. Καθόλη τη διάρκεια, τους παρακολουθεί ως άγρυπνος φρουρό (ή μάλλον ως μέγας… «κουτσομπόλης») ο Αλκιβιάδης, ενώ παίζει όλα τα μουσικά όργανα που έχουν ανακαλυφθεί, ζωντανά και μόνος του. Σαν να ήταν συμφωνική ορχήστρα. Καλά θα πάει αυτό…

Βέμπο

Καρόλου 18

Γκλόρια

Ιπποκράτους 7

Πόρτα

Λεωφ. Μεσογείων 59, Αμπελόκηποι

Τέχνης «Κάρολος Κουν»

Φρυνίχου 14, Πλάκα

Εθνικό Θέατρο

Αγ. Κωνσταντίνου 22-24

Vault

Μελενίκου 26

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Η κασέτα" θα παίζει για λίγο ακόμη στο Σταθμός

Το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη, το οποίο ανέβασε ο γνώστης του συγγραφικού της σύμπαντος Μάνος Καρατζογιάννης, μετρά τις τελευταίες εμφανίσεις του στο σανίδι.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/05/2024

Το "4 + ένα" στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά είναι μια σπουδή πάνω στα στοιχεία της φύσης (μας)

Το νέο έργο της Κυριακής Νασιούλα είναι μία συνάρτηση χορού και επιστήμης που θα επιτρέψει στα στοιχεία της φύσης να καταλάβουν την αίθουσα της Κεντρικής Σκηνής.

Λευτέρης Γιοβανίδης: "Με τους Τούρκους συναδέλφους μας θέλαμε να μιλήσουμε για τη δύναμη που έχει η τέχνη να ενώνει"

Διαβάστε τι μας είπε ο σκηνοθέτης του σημαντικού εγχειρήματος που φέρνει επί σκηνής Έλληνες και Τούρκους ηθοποιούς στη σπουδαία σαιξπηρική τραγωδία, "Ρωμαίος και Ιουλιέτα", που έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής (16-19/5) μετά από τις επιτυχημένες παραστάσεις της στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη.

Νεκταρία Γιαννουδάκη: "Η επικαιρότητα αποδεικνύει ότι η πατριαρχία ακόμα καλά κρατεί"

Στο νέο ανέβασμα του κλασικού έργου του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα "Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα" που υπογράφει σκηνοθετικά ο Αλέξανδρος Κοέν, η γνωστή ηθοποιός Νεκταρία Γιαννουδάκη που είδαμε πολύ πρόσφατα και στο "Da" με τον Γρηγόρη Βαλτινό, όπως και στις τηλεοπτικές "Ψυχοκόρες", υποδύεται το ρόλο της οικονόμου στο πλευρό της "Μπερνάρντα" Αιμιλίας Υψηλάντη.

Το "Farewell / Εν τόπω χλοερώ" είναι αφιερωμένο σε όσους δεν θα έρθουν αλλά έστειλαν καρτούλα αλλαγής

Η Βάσια Ατταριάν και η ομάδα Ντουθ επανέρχονται μετά το talk of the town "Nostalgia generation" και μοιράζονται μαζί μας αποκλειστικά ένα σημείωμα με εξαιρετικές αφιερώσεις.

Νέες φωτογραφίες από τη "Γραμμή του ορίζοντος" του Εθνικού

Ρίχνουμε μια ματιά στο σκηνικό σύμπαν της νέας και τελευταίας παράστασης που ετοιμάζει η Πειραματική για φέτος, η οποία παρουσιάζει στη σκηνή το εμβληματικό βιβλίο του Χρήστου Βακαλόπουλου.

"Η Θάλασσα κι ο Γέρος": Ένα νέο έργο με τον Τάσιο Νούσια, σε καλοκαιρινή περιοδεία

Ανακαλύψτε τους σταθμούς της νέας παράστασης που σκηνοθετεί η Μαρλέν Καμίνκσι και που βασίζεται στο αριστούργημα του Έρνεστ Χέμινγουεϊ "Ο γέρος και η θάλασσα".