Ψάχνεις αφορμή να δεις τη "Μαύρη σαμπούκα";

Ρωτήσαμε τον Τόλη Παπαδημητρίου, συγγραφέα και σκηνοθέτη της τρελής κωμωδίας, να μας δώσει τέσσερις λόγους για να δούμε την παράσταση και να τι μας είπε.

Μαύρη σαμπούκα Θοδωρής Χανιώτης©

Το σκηνικό δίδυμο Τόλης Παπαδημητρίου και Αντώνης Στάμος ζουν την πιο τρελή νύχτα της ζωής τους για έκτη χρονιά στη "Μαύρη σαμπούκα", σε κείμενο, σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια του πρώτου, στο θέατρο Πόλη. Ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος/διαλογογράφος που ξεχώρισε μέσα από τη δουλειά του σε αγαπημένες σειρές, όπως "Κάτι χωρισμένα παλικάρια" και "Μην αρχίζεις τη μουρμούρα" αλλά και την ταινία "Αιγαίο SOS", παραδίδει στη "Μαύρη σαμπούκα” μια κωμωδία με καταιγιστικό ρυθμό για τη φιλία, το λάθος timing και τα μεγάλα σουξέ. Όλα ξεκινούν από μια λάθος διάρρηξη. Ο Βλάσης Κουρούπας, ένας ταξιτζής από τις Κουκουβάουνες, μπερδεύει τους ορόφους και μπαίνει στο σπίτι του πάμπλουτου μουσικοσυνθέτη Διονύσιου Αβέρωφ με σκοπό να κλέψει. Τα πράγματα μπερδεύονται περισσότερο όταν κάνει εκεί την εμφάνισή του ο συνεργός του, ο Μήτσος. Αυτός, βέβαια, ήταν ο μοναδικός τρόπος για να τον Βλάση και το είδωλό του, τον δημιουργό του λαϊκού σουξέ "Μαύρη σαμπούκα" να συναντηθούν και να αναπτύξουν μια σχέση παράδοξα δυνατή. Το πώς σχετίζονται με την ιστορία το χάσταγκ #Pentheas, η Φουρέιρα και ο Αργυρός, τα απανωτά έκτακτα δελτία ειδήσεων, ο Τουίτι και τα αμέτρητα σφηνάκια, η απάντηση θα δοθεί επί σκηνής. Παίζουν επίσης οι Ανάργυρος Βαζαίος και Γραμματική Γκόρου. Η Λία Ασβεστά υπογράφει τα σκηνικά και η Κλαίρη Ζουμπεράκη τους φωτισμούς.

Μαύρη σαμπούκα
Θοδωρής Χανιώτης©

Διάβασε τους τέσσερις λόγους του Τόλη Παπαδημητρίου για να δεις τη "Μαύρη σαμπούκα" 

1. Θα γελάσεις με την ψυχή σου! Κι αν όχι μπορείς να πάρεις τα λεφτά σου πίσω.. (δεν νομίζω ότι γίνεται - μίλα με τον παραγωγό - εγώ απλά το λέω για τη φάση, κατάλαβες…).

2. Θα δεις δύο ταλαντούχους νέους κωμικούς που τα δίνουν όλα πάνω στη σκηνή και δεν αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω σε μια κωμωδία κωμωδία με καταιγιστικό ρυθμό, γι’ αυτό θα έρθεις να το ξαναδεις (true story). Είναι εθιστικό, πρόσεχε! 

3. Θα δεις να εκτυλίσσεται μπροστά σου μια ιστορία που μιλάει για τη φιλία, τη διαφορετικότητα, την Ελλάδα του 2022 και τον άνθρωπο. Θα ακούσεις ένα κείμενο - όχι που είναι δικό μου αλλά είναι πολύ καλό - που πίστεψέ με θα το θυμάσαι για καιρό. Όπως θα τραγουδάς και το τραγούδι μας, αφού πρώτα το χορέψεις από τη θέση σου, όσο μας βλέπεις να παρτάρουμε δίχως αύριο επί σκηνής!

4. Θα ξεχαστείς. Θα αφήσεις για λίγο στην άκρη ό, τι σε βασανίζει και θα παρασυρθείς - θέλοντας και μη - στη διασκέδαση. Κάτι σα μεθύσι, που λέμε. Άλλωστε ο τίτλος είναι "Μαύρη σαμπούκα". Τυχαία νομίζεις το ‘βγαλα έτσι;

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μαύρη σαμπούκα

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 100 '

Δύο εκ διαμέτρου αντίθετοι χαρακτήρες βρίσκονται αντιμέτωποι με την πιο τρελή νύχτα της ζωής τους σε μια κωμωδία με καταιγιστικό ρυθμό για τη φιλία, το λάθος timing και τα μεγάλα σουξέ. Όλα ξεκινούν από μια διάρρηξη που εξελίσσεται με αναπάντεχο τρόπο. Ο Βλάσης Κουρούπας, ένας ταξιτζής από τις Κουκουβάουνες, μπερδεύει τους ορόφους και μπαίνει στο σπίτι του πάμπλουτου μουσικοσυνθέτη Διονύσιου Αβέρωφ με σκοπό να κλέψει. Τα πράγματα μπερδεύονται ακόμη περισσότερο όταν κάνει εκεί την εμφάνισή του ο συνεργός του, ο Μήτσος. Αυτός, βέβαια, ήταν ο μοναδικός τρόπος για τον Βλάση και το είδωλό του, τον δημιουργό του λαϊκού σουξέ «Μαύρη σαμπούκα» να συναντηθούν και να αναπτύξουν μια σχέση παράδοξα δυνατή.

Πόλη Θέατρο

Φωκαίας 4 & Αριστοτέλους 87

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
24/04/2024

Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου: Ολοκληρώθηκε η σημαντική πρωτοβουλία της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Oι φοιτήτριες σκηνοθεσίας Γεωργία Διάκου, Αριάδνη Ζούπινα, Αλεξία Παραμύθα και Ειρήνη Σεβαστοπούλου, που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου στην Ελευσίνα, μιλούν στο "α".

Δήμος Αβδελιώδης: "Στο θέατρο πάμε πρωτίστως για να νιώσουμε"

Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης μιλά στο "α" με αφορμή την "Απολογία του Σωκράτη" που ανεβάζει στην αρχαία ελληνική γλώσσα (26-27/4) αλλά και το "Όνειρο στο κύμα / Έρως ήρως" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (29/4), που παρουσιάζονται στη νέα θεατρική σκηνή που φέρει το όνομά του στο ιστορικό Studio New Star Art Cinema.

"I am falling in love | Εκδοχές πάνω στη Δωδέκατη Νύχτα": Πειραγμένος Σαίξπηρ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από τον Γιώργο Βαλαή

Ο ανήσυχος δημιουργός αποσυναρμολογεί τη "Δωδέκατη νύχτα" του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στη Σκηνή Ωμέγα, εστιάζοντας στις σχέσεις των ηρώων και την ερωτική έλξη που δεν γνωρίζει πρότυπα.

Το "Αλ Τσαντίρι Νιουζ" σε μία και μοναδική παράσταση

Η καυστική, αλλά πάντα χαρούμενη και ξεκαρδιστική, σάτιρα του Λάκη Λαζόπουλου ζωντανά στο Christmas Theater!

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με το αριστούργημα του Μπέκετ

Ο καταξιωμένος διεθνώς Έλληνας σκηνοθέτης και το έργο σταθμός του 20ού αι για πρώτη φορά στη σκηνή της Στέγης σε μια μεγάλη συμπαραγωγή του Emillia Romagna Teatro.

Η Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου έρχεται ξανά στο Εθνικό Θέατρο

Τρεις παραγωγές από την Κύπρο "ταξιδεύουν" αυτόν τον Μάιο στην Αθήνα και τη σκηνή "Νίκος Κούρκουλος" του Εθνικού.