Δωδέκατη νύχτα ή ό,τι επιθυμείτε

Δωδέκατη νύχτα ή ό,τι επιθυμείτε

  • Διάρκεια: 90'
  • 3,5

Δύο δίδυμα αδέλφια, η Βιόλα και ο Σεμπάστιαν που μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό, μετά από ένα ναυάγιο βρίσκονται σ΄έναν άγνωστο τόπο χωρίς να ξέρει ο ένας την τύχη του άλλου. Η Βιόλα για λόγους επιβίωσης ντύνεται άντρας και τότε ξεκινούν τα μπερδέματα. Τα πρόσωπα του έργου, στην αναζήτηση του ερωτικού τους συντρόφου, μπερδεύονται περίτεχνα με τα είδωλα τους, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια ρευστή εικόνα ερωτικής ταυτότητας και να εμφανιστούν οι πολλαπλές, πολύμορφες σεξουαλικές ταυτότητές τους. Το πάθος, η εναλλαγή φύλων, η τρέλα, η ερωτική παρεξήγηση συγκρούονται με τον πουριτανισμό και την αυστηρή ηθική δομή μιας κοινωνίας μη ερωτικής.


Ερμηνεύουν: Αμ. Καβάλη, Ηλ. Μαυρομάτη, Κ. Μπιμπής, Κ. Γεωργόπουλος, Αλ. Σκουρλέτης, Αγγ. Τρομπούκη, Αλ. Ζουριδάκης, Πολ Ζαχαριάδης, Ελ. Παγκάλου, Π. Παπαϊωάννου. Σκην.: Ηλ. Δουλαδίρη, Γ. Κακλέας. Κοστ.: Ηλ. Δουλαδίρη. Μουσ.: Γρ. Ελευθερίου. Φωτ.: Στ. Κάλτσου.

Αναλυτική κριτική

Η underground αισθητική και ο σαιξπηρικός λυρισμός συνυπάρχουν στην πρόταση του Γιάννη Κακλέα πάνω σε μία από τις ωραιότερες κωμωδίες του ελισαβετιανού συγγραφέα. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική