Μικροί και μεγάλοι γίνονται ένα στο φαντασμαγορικό "Slava's Snowshow"

Ένα μοναδικό διαδραστικό υπερθέαμα γεμάτο κλόουν, εκπλήξεις και παιχνιδιάρικη διάθεση έρχεται για λίγες μόνο παραστάσεις στο Θέατρο Παλλάς με την υπογραφή του Slava Polunin.

Slava Snowshow Aya Rufin©

"Υπερθέαμα που κόβει την ανάσα", "μοναδικό αριστούργημα της κωμωδίας", "ήδη κλασικό σόου που δεν πρέπει να χάσετε": όπως και αν έχει περιγραφεί από τα κορυφαία διεθνή μέσα, το "Slava's Snowshow" είναι μία οπτική και συναισθηματική εμπειρία για όλη την οικογένεια, που είναι σχεδόν αδύνατον να χωρέσει σε λόγια. Και πώς θα μπορούσε, άλλωστε, μέσα σε λίγες λέξεις να χωρέσει η δύναμη μίας μαγικής διαδραστικής παράστασης, που ενώνει όλους τους θεατές, χρησιμοποιώντας την αναζωογονητική και, πάνω απ' όλα, παιχνιδιάρικη και αστεία τέχνη των κλόουν

Slava Snowshow

Ο εμπνευστής τού "Slava's Snowshow"

Η δημιουργική ιδιοφυΐα πίσω από το "Slava's Snowshow", ο μάστερ της τέχνης των "αφελών" και των ονειροπόλων, δεν είναι άλλος από τον Ρώσο κλόουν Slava Polunin. Ο Slava Polunin γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μία μικρή πόλη της Σοβιετικής Ένωσης. Η οικογένειά του "δεν είχε καμία σχέση με την τέχνη ή τη βιομηχανία του θεάματος" όπως μας λέει ο ίδιος. Αντίθετα, πέρασε την παιδική του ηλικία απλά, παίζοντας στη φύση. Τότε ήταν που ξεκίνησε η μύηση του στον κόσμο της παντομίμας. "Όταν ήμουν παιδί, ερωτεύτηκα την τέχνη της παντομίμας, όταν είδα το "Χαμίνι" με τον Τσάρλι Τσάπλιν. Αμέσως, έφτιαξα ένα μπαστούνι και έκανα το περπάτημά του και όλοι οι φίλοι μου γελούσαν", αφηγείται, ενώ εξομολογείται ότι γεννήθηκε για να είναι κλόουν, χωρίς να ξέρει συνειδητά από την αρχή ότι θα γίνει το επάγγελμά του. 

Περιγράφοντας την πορεία του σημειώνει: "Απλά αγαπούσα αυτό που έκανα. Στην αρχή, ασχολιόμουν με την εκκεντρική παντομίμα, κάνοντας το κοινό να ξεκαρδίζεται, πλάι στο καλλιτεχνικό μου δίδυμο Alexander Skvortsov. Στις αρχές του '80, δημιούργησα τον δικό μου χαρακτήρα κλόουν, τον Slava (ή Assisyai) που μου επέτρεψε να μιλήσω με το κοινό όχι μόνο για τα αστεία, αλλά και τα στενάχωρα και τα τρυφερά. Πιστεύω, άλλωστε, ότι η τέχνη του κλόουν είναι ένα ευρύ είδος, που σε κάνει να βλέπεις τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο από τους άλλους".

"Αυτή η ανεπαίσθητη αλλεπίδραση ανάμεσα στον καλλιτέχνη και το κοινό του είναι που δημιουργεί τη μαγεία του θεάτρου"

Και, όσο για το "Snowshow"; "Δημιουργήθηκε το '90 και περιλαμβάνει όλα τα αγαπημένα μου στοιχεία. Κάθε χρόνο είναι και κάτι διαφορετικό γιατί προσφέρει μεγάλα περιθώρια για αυτοσχεδιασμό, ενώ πάντα εντάσσω και μικρές εκπλήξεις. Είναι ένα ταξίδι στην παιδική ηλικία, σε ένα κόσμο με φανταχτερά χρώματα και αληθινά αισθήματα, που σαγηνεύει, φυσικά, τα παιδιά, αλλά και συνδέει τους μεγάλους με το παιδί που κρύβουν μέσα τους. Η ιδιαιτερότητα αυτού του σόου, μάλιστα, είναι ότι δεν περιλαμβάνει λόγο, καθώς η οπτική εικόνα επιτρέπει την πιο πλούσια και φυσική έκφραση".

Slava Snowshow
Veronique Vial©

Η υπόθεση

Η ιστορία είναι κατανοητή από τον καθένα, καθώς αξιοποιεί την παντομίμα, την απόλυτα κατανοητή διεθνή γλώσσα. Ένας άνθρωπος, ο κίτρινος κλόουν Slava, απογοητευμένος από τη συμπεριφορά των άλλων ανθρώπων απoφασίζει να εγκαταλείψει την πόλη του και να γίνει αναχωρητής. Προορισμός τους είναι η γοητευτική φύση της Ανταρκτικής. Αν και αναμένει να είναι μακριά από όλους και όλα, συναντά κάτι απρόσμενο! Η Ανταρκτική δεν είναι μία έρημος, αλλά μία ήπειρος γεμάτη ζωή! Χιλιάδες πιγκουίνοι (πράσινοι κλόουν), παιχνιδιάρηδες, ζαβολιάρηδες, αστείοι, αδέξιοι και κυρίως άκρως κοινωνικοί, δεν αφήνουν τον Slava στην ησυχία του. Η επαφή είναι μοιραία και για τα δύο μέρη. Και οι δύο πλευρές μαθαίνουν νέα πράγματα, δανείζονται συνήθειες, μιμούνται συμπεριφορές, δημιουργώντας ένα άκρως "εκρηκτικό" μίγμα που θα... κατακλύσει ολόκληρο το θέατρο (από 5 έως 9/4).

Slava Snowshow
Aya Rufin©

5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το "Slava's Snowshow"!

  1. Οι πρωταγωνιστές που φέρνουν στη ζωή αυτό το σπάνιο θεατρικό θαύμα είναι καταξιωμένοι μαθητές του Slava Polunin, που μεταμορφώνονται σε "Πράσινους" και "Κίτρινους" κλόουν-πιγκουΐνους, που μοιάζουν βγαλμένοι από τον κόσμο των παραμυθιών και των ονείρων.
  2. Ετοιμαστείτε να ζήσετε μία αληθινή χιονοθύελλα! Κανείς δεν ξέρει από τι είναι φτιαγμένο αυτό το μαγικό χιόνι που θα στολίσει απαλά όλη την αίθουσα, όμως ένα είναι σίγουρο: η μαγεία του θα μας μεταφέρει κατευθείαν στις ωραιότερες αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας.
  3. Όλο το κοινό γίνεται ένα όταν απελευθερωθούν από τη σκηνή οι μεγάλες και μικρές πολύχρωμες μπάλες, που θα ξεχυθούν μαζί με κομφετί στην πλατεία, σκορπώντας γέλιο και διασκέδαση σε μικρούς και μεγάλους.
  4. Ένα μεγάλο πέπλο από ιστό αράχνης θα δουν οι θεατές του "Slava's Snowshow" να ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια τους και να καλύπτει φαντασμαγορικά τη σκηνή. Ένα πέπλο που θα κληθούν κι οι ίδιοι να... υφάνουν στη συνέχεια του σόου! 
  5. Σύμφωνα με την "Ακαδημία των Ανόητων", της καλλιτεχνικής ομάδας του Slava Polunin, 96.000 πολύχρωμες φούσκες παράγονται κάθε νύχτα για να διακοσμήσουν το υπέρλαμπρο σόου.

Slava Snowshow
Pascal Ito©

Το "Slava's Snowshow" σε αριθμούς

  • έχει παρουσιαστεί σε πάνω από 40 χώρες και 225 πόλεις 
  • έχει ανέβει για περισσότερες από 12.000 παραστάσεις
  • έχει λάβει 20 διεθνή βραβεία (μεταξύ αυτών και ένα βραβείο Ολίβιε)
  • έχει γίνει αξέχαστη εμπειρία του κοινού πάνω από 10.000.000 φορές στα 30 χρόνια ύπαρξής του!

Slava Snowshow
Veronique Vial©

Το κοινό είπε...

"Αυτό που κάνει ο Polunin είναι σαν κάτι από τα παιδικά μας χρόνια: υπάρχει καλοσύνη, αλλά και σκανδαλιά μέσα του, θαύματα που κόβουν την ανάσα και επικίνδυνα ρίσκα"
                                                                                                                                                Ι.Αverbakh, σκηνοθέτης κινηματογράφου

"Ο Polunin είναι κάτι περισσότερο από καλλιτέχνης: είναι ένα φαινόμενο. Έχω πάει στα σόου του κι έχω δει μεγάλους άντρες να κλαίνε από χαρά"
                                                                          Valentin Gaft, ηθοποιός

"Αυτός είναι ο μόνος λυρικός κλόουν που καταφέρνει να είναι ταυτόχρονα αστείος και έξυπνος, και γι' αυτό, ταυτόχρονα και θλιμμένος "
Andrei Khrzhanovsky, σκηνοθέτης κινηματογράφου
 

Για εισιτήρια, επισκεφθείτε με ένα κλικ εδώ το viva.gr
 

Περισσότερες πληροφορίες

Slava's Snowshow

  • Performance
  • Διάρκεια: 100 '

Το φαντασμαγορικό διαδραστικό πολυθέαμα με φόντο την Ανταρκτική και την κοινωνία των «κλόουν-πιγκουίνων» για όλη την οικογένεια με την υπογραφή του μεγαλύτερου εν ζωή μίμου Σλάβα Πολούνιν κλείνει 20 χρόνια.

Παλλάς

Βουκουρεστίου 5 (City Link)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.

Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα: Αυτές είναι οι τρεις παραστάσεις του που κατεβάζουν αυλαία

Μία φουτουριστική παράσταση αλλά και δύο έργα που απευθύνονται στους μικρούς θεατές ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στον χώρο την Κυριακή των Βαΐων.