Τελευταίες παραστάσεις για τις "Πόρνες στα Βούρλα"

Η μουσικοθεατρική παράσταση - κεράκι μνήμης για κάποιες προσφυγοπούλες του 1922- ολοκληρώνει τον κύκλο της στις 29 Ιανουαρίου.

Πόρνες στα Βούρλα - Κάτι να μείνει από μένα

Η μουσικοθεατρική παράσταση "Πόρνες στα Βούρλα ή Κάτι να μείνει από μένα" - κεράκι μνήμης για κάποιες προσφυγοπούλες του 1922- βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Τέτης Σώλου ολοκληρώνει τον κύκλο της στο Θέατρο "Αγγέλων Βήμα" στις 29 Ιανουαρίου. Το κείμενο επιμελήθηκε η Τέτη Σώλου που επίσης αφηγείται, ενώ τη θεατρική διασκευή και το στήσιμο της παράστασης υπογράφει η Μαργαρίτα Δαλαμάγκα-Καλογήρου. Στη σκηνή παίζουν και τραγουδούν η Κατερίνα Σκορδαλάκη, η Αμαλία Αυγουστάκη και η Ρουμπίνη Χονδρουδάκη. Η Υβόνη Σιέμου παίζει πιάνο επί σκηνής, έχει κάνει τις ενορχηστρώσεις, ενώ έχει επιλέξει και τα τραγούδια.

Διαβάστε Επίσης

Πρόκειται για ένα χρονικό "μετά μουσικής", αφιερωμένο με τρυφερότητα στη μνήμη των κοριτσιών που πέρασαν από το "τεράστιο δημόσιο μπορντέλο στη Δραπετσώνα που έφτιαξε ο Δήμος του Πειραιά και λειτούργησε υπό την προστασία του κράτους και την περιφρούρηση της αστυνομίας" από το 1873 που θεμελιώθηκε, μέχρι την τελική κατεδάφισή του εκατό χρόνια μετά, επί δικτατορίας των συνταγματαρχών. Σκιές, μουσικές και φωνές, όπως του Μάρκου, του Τούντα, του Δελιά, του Καρίπη, του Παπάζογλου, της Εσκενάζη επενδύουν την παράσταση που κάτι από όλα αυτά τα γεγονότα επιχειρεί να επαναφέρει στη συλλογική μνήμη.

Προπώληση μέσω viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Πόρνες στα Βούρλα - Κάτι να μείνει από μένα

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 90 '

Ένα χρονικό αφιερωμένο στις εργαζόμενες του δημόσιου πορνείου Δραπετσώνας, που κατασκεύασε ο Δήμος Πειραιά το 1873, βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο της Τέτης Σώλου.

Αγγέλων Βήμα

Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο Ανδρέας Πασπάτης είναι "Σόλο" στην τοποθεσία Άβατον

Αφού μας εξήγησε πώς είναι να μένεις μόνος στο "Διαβάστηκε", ο τίτλος "Σόλο" ήταν ουσιαστικά αναμενόμενος για νέα του παράσταση.

Δύο θιασαρχίνες σε νέες παραστάσεις

Η Μαίρη Ραζή στο θέατρο Πρόβα και η Μαίρη Ιγγλέση στο θέατρο "Ελεύθερη έκφραση"

Ρεπορτάζ: Γόνιμο ή άγονο το περιβάλλον που διαμορφώνεται γύρω από το Προεδρικό Διάταγμα 85 για τους απόφοιτους δραματικών σπουδών;

Την ώρα που οι κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών είναι σε εξέλιξη, η κυβέρνηση κάνει τους δικούς της χειρισμούς για να λύσει ή να εξομαλύνει την κατάσταση γύρω από το Προεδρικό Διατάγμα 85/2022, το οποίο αναγνωρίζει στους αποφοίτους δραματικών σχολών προσόντα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι εύκολο να υπάρξει λύση και μάλιστα οριστική;

"Ποιος κρατάει το φανάρι": Πρωτότυπη θεατρική ξενάγηση στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Ανακαλύπτουμε ένα σπάνιο βιομηχανικό μνημείο και την ιστορία του με διαδραστικό και διασκεδαστικό τρόπο.

"Axis Mundi - Το τελευταίο δέντρο": Το πρώτο οικολογικό μήνυμα στην ιστορία της ανθρωπότητας

Μία περφόρμανς για τις ολέθριες συνέπειες της ανθρώπινης αλαζονείας και της από-ιεροποίησης της φύσης.

O Γιάννης Χουβαρδάς λύνει την "Παρεξήγηση"

Την "Παρεξήγηση" σκηνοθετεί ο Γιάννης Χουβαρδάς στη σκηνή του Θεάτρου Τέχνης και, υπό τους ήχους της μουσικής που ερμηνεύει ζωντανά επί σκηνής ο Blaine L. Reininger, δίνει στην απίθανη ιστορία του Αλμπέρ Καμί μια μυστηριώδη, σχεδόν μεταφυσική χροιά. Η Μαριάννα Κάλμπαρη μετέφρασε το έργο και πρωταγωνιστεί πλαισιωμένη από ένα πολλά υποσχόμενο καστ.