Τελευταίες παραστάσεις για τις "Πόρνες στα Βούρλα"

Η μουσικοθεατρική παράσταση - κεράκι μνήμης για κάποιες προσφυγοπούλες του 1922- ολοκληρώνει τον κύκλο της στις 29 Ιανουαρίου.

Πόρνες στα Βούρλα - Κάτι να μείνει από μένα

Η μουσικοθεατρική παράσταση "Πόρνες στα Βούρλα ή Κάτι να μείνει από μένα" - κεράκι μνήμης για κάποιες προσφυγοπούλες του 1922- βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Τέτης Σώλου ολοκληρώνει τον κύκλο της στο Θέατρο "Αγγέλων Βήμα" στις 29 Ιανουαρίου. Το κείμενο επιμελήθηκε η Τέτη Σώλου που επίσης αφηγείται, ενώ τη θεατρική διασκευή και το στήσιμο της παράστασης υπογράφει η Μαργαρίτα Δαλαμάγκα-Καλογήρου. Στη σκηνή παίζουν και τραγουδούν η Κατερίνα Σκορδαλάκη, η Αμαλία Αυγουστάκη και η Ρουμπίνη Χονδρουδάκη. Η Υβόνη Σιέμου παίζει πιάνο επί σκηνής, έχει κάνει τις ενορχηστρώσεις, ενώ έχει επιλέξει και τα τραγούδια.

Διαβάστε Επίσης

Πρόκειται για ένα χρονικό "μετά μουσικής", αφιερωμένο με τρυφερότητα στη μνήμη των κοριτσιών που πέρασαν από το "τεράστιο δημόσιο μπορντέλο στη Δραπετσώνα που έφτιαξε ο Δήμος του Πειραιά και λειτούργησε υπό την προστασία του κράτους και την περιφρούρηση της αστυνομίας" από το 1873 που θεμελιώθηκε, μέχρι την τελική κατεδάφισή του εκατό χρόνια μετά, επί δικτατορίας των συνταγματαρχών. Σκιές, μουσικές και φωνές, όπως του Μάρκου, του Τούντα, του Δελιά, του Καρίπη, του Παπάζογλου, της Εσκενάζη επενδύουν την παράσταση που κάτι από όλα αυτά τα γεγονότα επιχειρεί να επαναφέρει στη συλλογική μνήμη.

Προπώληση μέσω viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Πόρνες στα Βούρλα - Κάτι να μείνει από μένα

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 90 '

Ένα χρονικό αφιερωμένο στις εργαζόμενες του δημόσιου πορνείου Δραπετσώνας, που κατασκεύασε ο Δήμος Πειραιά το 1873, βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο της Τέτης Σώλου.

Αγγέλων Βήμα

Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Και λέγε λέγε": Νέες φωτογραφίες από την επικείμενη παράσταση της Λένας Κιτσοπούλου

Το νέο έργο της αιρετικής δημιουργού αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τον προσεχή Μάιο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/03/2024

Ο "Άτλας" του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη εφευρίσκει τον κοσμογονικό μύθο της μοναξιάς

Το έργο, που παρουσιάζεται στο PalmTree-MCA, ερευνά τις ψυχές τριών πλασμάτων που είναι χαμένα στην αιώνια λήθη και ταυτόχρονα γνωρίζουν τον πυρήνα και τη σκέψη όλου του σύμπαντος.

Θέατρο Στοά: Παράσταση υπέρ των συγγενών των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Θανάση Παπαγεωργίου, για την παράσταση "Το επάγγελμα της μητρός μου".

"Fame The Musical": Μιλήσαμε με τους συντελεστές του αγαπημένου μιούζικαλ που παίζεται στο Christmas Theater

Το "α" μίλησε με τους πρωταγωνιστές και τους δημιουργούς της λαμπερής ελληνο-βρετανικής παραγωγής, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μαλισσόβα, που παρουσιάζεται για λίγες παραστάσεις στην Αθήνα.

"Το σώμα της γυναίκας ως πεδίο μάχης": Το έργο του Ματέι Βισνιέκ για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Η βία του πολέμου, το πώς εγγράφεται στην ανθρώπινη συνείδηση αλλά και το θαύμα της ζωής από την άλλη πλευρά απασχολούν τον σύγχρονο Ρουμάνο συγγραφέα του "Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα".

Μίρκα Παπακωνσταντίνου: "Στο θέατρο μια χρυσή κλωστή σε ενώνει με τον θεατή"

Η αγαπημένη ηθοποιός μιλά στο "α" σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης με αφορμή το ανέβασμα της θρυλικής μουσικής κωμωδίας "Έκτο πάτωμα", σε σκηνοθεσία του Γιώργου Βάλαρη, στο θέατρο Παλλάς.

Ο Γιώργος Αρμένης επιστρέφει στο θεατρικό σανίδι

Ο σπουδαίος ηθοποιός σκηνοθετεί και ερμηνεύει ένα νέο ελληνικό έργο σε πρώτη παρουσίαση.