Θεατρικές πρεμιέρες: Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 20 έως 26/10 και ξεχωρίζουν.

Ο Θείος Βάνια Γκέλυ Καλαμπάκα

"Ο θείος Βάνιας"

Χρήστος Λούλης, Μανώλης Μαυροματάκης, Θεοδώρα Τζήμου, Ηρώ Μπέζου, Φιντέλ Ταλαμπούκας, Μαρία Φιλίνη, Αντώνης Αντωνόπουλος και η Ξένια Καλογεροπούλου. Με αυτό το πολύ δυνατό καστ ανεβάζει το έργο του Τσέχοφ ο Δημήτρης Καρατζάς. Αφορμή γι’ αυτό το ανέβασμα "γίνεται ένα τραπέζι, ένας υπαρξιακός τόπος όπου τα πρόσωπα καταναγκασμένα να συνυπάρχουν ή σα ριγμένα από πάντα εκεί καλούνται να αναμετρηθούν με τη ματαίωση, τις ψευδαισθήσεις και να αποπειραθούν να συμφιλιωθούν με τη ζωή" (Προσκήνιο, από 26/10).
 

Μια άλλη Θήβα
Πάτροκλος Σκαφίδας©

"Μια άλλη Θήβα"

Το θέμα της πατροκτονία φέρνει στο προσκήνιο το έργο του του Γαλλο-ουρουγουανού Σέρχιο Μπλάνκο που ανεβαίνει στο Θέατρο του Νέου Κόσμου (ΘτΝΚ) σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Η ιστορία ξεκινάει με την επίσκεψη ενός συγγραφέα – σκηνοθέτη στη φυλακή για να δει τον 21χρονο Μαρτίν, καταδικασμένο για πατροκτονία. Μέσα από τις συναντήσεις του με τον ισοβίτη, ο συγγραφέας θέλει να γράψει ένα έργο με επίκεντρο την πατροκτονία, το οποίο θα παρουσιαστεί στο θέατρο Σαν Μαρτίν του Μπουένος Αϊρες με ερμηνευτές τον ίδιο και τον πατροκτόνο. Ομως, το υπουργείο Δικαιοσύνης απαγορεύει στον Μαρτίν να παίξει στην παράσταση κι έτσι ο συγγραφέας βρίσκει, σε ακρόαση, τον Φεδερίκο, έναν νέο ηθοποιό για να ερμηνεύσει τον ρόλο του πατροκτόνου στο θέατρο.  Οι Θάνος Λέκκας και Δημήτρης Καπουράνης, αναπαριστούν τις συναντήσεις του συγγραφέα με τον φυλακισμένο, αλλά και με τον Φεδερίκο, που ο Μπλάνκο επιλέγει να ερμηνεύονται από τον ίδιο ηθοποιό (από 20/10).
 

Φιλουμένα Μαρτουράνο
Ελίνα Γιουνανλή©

"Φιλουμένα Μαρτουράνο"

Γυναίκα-σύμβολο της επιβίωσης και της αξιοπρέπειας είναι η ηρωίδα του Εντουάρντο ντε Φιλίππο, που πρωταγωνιστεί στο έργο. Γραμμένη στα 1946, η δραματική κωμωδία κατέχει προεξάρχουσα θέση στη δραματουργία του Ιταλού κωμωδιογράφου, ως ένα ιδιαίτερο δείγμα νεορεαλισμού. Στην παράσταση που σκηνοθετεί ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος η Μαρία Ναυπλιώτου ανέλαβε να ερμηνεύσει την πρώην ιερόδουλη Φιλουμένα που επιστρατεύει τη ναπολιτάνικη πονηριά της προκειμένου να αντλήσει από τον εραστή της χρήματα για να μεγαλώσει τα τρία παιδιά της. Τους υπόλοιπους ρόλους ερμηνεύουν οι: Μελέτης Ηλίας, Πηνελόπη Μαρκοπούλου, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Νεφέλη Μαϊστράλη, Ιωάννα Τζίκα, Βασίλης Ντάρμας, Βασίλης Μηλιώνης, Βαγγέλης Δαούσης (Δημήτρης Χορν, από 26/10).
 

Άσπρο Πάτο
Σταύρος Χαμπάκης©

"Άσπρο πάτο- Another round"

Το προαύλιο του σχολείου με στοιχεία "παιδικής χαράς" τσουλήθρα, τραμπάλα, κούνια , γύρω- γύρω, είναι ο σκηνικός χώρος που επέλεξε ο Θοδωρής Αθερίδης για τη θεατρική μεταφορά της βραβευμένης ταινίας "Druk - Another round" του Τόμας Βίντεμπεργκ, σε μετάφραση Αντώνη Γαλέου. Η επιλογή του αυτή εξυπηρετεί την ανάγνωση που κάνει έχοντας τη διάθεση να συνδέσει την απόφαση τεσσάρων φίλων να αλλάξουν τη ζωή τους πίνοντας, με την μάταιη προσπάθεια τους να ξαναγίνουν παιδιά. Παίζουν οι ηθοποιοί Νίκος Ορφανός, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Αλέξανδρος Μπαλαμώτης, Θάνος Γρίβας, Άιρα Αντομαϊτύτε (Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, από 26/10)

ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

"Τέλειοι Ξένοι"

Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος συν-σκηνοθετεί με τον Πέτρο Λαγούτη, ο οποίος επίσης πρωταγωνιστεί με τους Μυρτώ Αλικάκη, Ντάνη Γιαννακοπούλου, Δημήτρη Λιόλιο, Κατερίνα Μισιχρόνη, Δημήτρη Ξανθόπουλο, Γιώργο Χρανιώτη και τη Λυδία Σγουράκη στο ρόλο της μικρής κόρης, στο έξυπνο έργο του Πάολο Τζενοβέζε, που με περίτεχνο τρόπο αποκαλύπτει τα μυστικά των σχέσεων. Ποιος είναι αυτός; Eπτά φίλοι, τρία ζευγάρια και ένας "ελεύθερος", συναντιούνται για γεύμα στο σπίτι ενός εκ των ζευγαριών.  Αποφασίζουν να παίξουν ένα παιχνίδι. Αφήνουν όλοι τα κινητά τους στη μέση του τραπεζιού και μοιράζονται μεταξύ τους το περιεχόμενο από κάθε μήνυμα, email ή τηλέφωνο που λαμβάνουν. (Αθηνά, από 23/10).

ΜΠΕΝΤ
Μαριλένα Αναστασιάδου©

"Μπεντ"

Ένα σχόλιο για το παράλογο της εξουσίας με φόντο την ερωτική σχέση δύο αντρών σε ένα ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης έγραψε ο Μάρτιν Σέρμαν, και ο σκηνοθέτης Πέτρος Ζούλιας αποκαλύπτει την αξία του έργου σε μια εποχή απαξίωσης των αδύναμων. "Ακόμα και μέσα στην πιο σκοτεινή περίοδο, ο άνθρωπος αναζητά το φως, την ελπίδα. Ο άνθρωπος ερωτεύεται, αγαπά! Ένας ύμνος στην ανθρώπινη επαφή και στην ελευθερία είναι το "Μπεντ", υπογραμμίζει στο σημείωμα του. Παίζουν: Μέμος Μπεγνής, Ιωάννης Αθανασόπουλος, Μανώλης Θεοδωράκης, Γιάννης Σίντος, James Rodi, Χρήστος Ζαχαριάδης, Σπύρος Δούρος και ο Δημήτρης Καραμπέτσης στο ρόλο του θείου Φρέντυ (Χώρα, από 21/10).

Παιχνιδοποιός

"Παιχνιδοποιός"

Πρώτη φορά ανεβαίνει στη χώρα μας η νουβέλα του Γκάρντνερ ΜακΚέι για έναν "παιχνιδοποιό" (Γιώργης Παρταλίδης), ο οποίος κυνηγάει ανυποψίαστες γυναίκες και παίζει το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι με μια αστυνομική νευροψυχολόγο (Ραφίκα Σαουίς). Ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Κοέν ανοίγει την πόρτα ενός μυστήριου κόσμου, ακολουθώντας έναν αγωνιώδη ρυθμό σ’ αυτό το έργο που μιλά για την τρομερή δύναμή μας να συγχωρούμε και την ανάγκη μας να προχωρήσουμε (Μικρό Γκλόρια, από 22/10).

Τι είδε ο μπάτλερ

"Τι είδε ο μπάτλερ"

Ο προοδευτικός συγγραφέας του μεταπολεμικού αγγλικού θεάτρου, Τζο Όσμπορν, σαρκάζει την ταξική έπαρση, τη βλακεία και τη σεξουαλική ελευθεριότητα στην γεμάτη ανατροπές και γέλιο κωμωδία του. Σ ‘αυτή την παράσταση  ο πανικός είναι διάχυτος, καθώς η λονδρέζικη κοινωνία αποσυντίθεται μαζί με τους υποκριτικούς αναλυτές της. Σκηνοθετεί ο Αντώνης Λουδάρος, με πρωταγωνιστές τους Κώστα Αποστολάκη, Σπύρο Πούλη, Μαρία Φιλίππου, Αντώνη Καλομοιράκη, Μελίνα Σπετσιέρη, Σπύρος Κυριάκο (Άλμα, από 21/10).

ELIZADETH

"Elizadeth"

Θέατρο μέσα στο θέατρο στήνει ο σκηνοθέτης Δημήτρης Καρατζιάς, δέκα χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμα του έργου (διασκευή του "Βασιλικοί μετά τρούλου" του Χάρη Ρώμα). Στην κωμωδία, που είναι ταυτόχρονα ένα καυστικό σχόλιο για τις σχέσεις των συντελεστών μιας παράστασης, παίζουν οι: Χριστίνα Σαμπανίκου, Ορνέλα Λούτη, Στέλιος Ψαρουδάκης, Δήμητρα Κολλά, Σωτήρης Δούβρης, Κική Μαυρίδου, Παναγιώτης Δελαβίνιας, Εύη Τσάφου, Σωτήρης Μεντζέλος (Vault, από 22/10).

The weather In Europe
Karol Jarek©

"The Weather In Europe"

Ως "μια υπαρξιακή κωμωδία για το μέλλον" μας συστήνει ο Γιώργος Βαλαής τη νέα του παράσταση που τοποθετείται στην πύλη ενός αεροδρομίου. Εκεί βρίσκονται αποκλεισμένα έξι άτομα (Μάνος Βαβαδάκης, Ρωμανός Καλοκύρης, Μάγδα Καυκούλα, Άλκηστη Πολυχρόνη, Θοδωρής Πεντίδης, Χριστιάνα Τόκα) λόγω κλιματικής κρίσης. Ζώντας σε κατάσταση αναμονής, σκοτώνουν το χρόνο τους συζητώντας, διαφωνώντας και εκφράζοντας αγωνίες και φόβους για το μέλλον (Θησείον, από 26/10).

Cock
Κώστας Μούντριχας©

"Cock"

Το σύγχρονο έργο (2009) του Βρετανού Μάικ Μπάρτλετ ανεβάζει ο Γιάννης Διαμαντόπουλος, που εξετάζει με ανάλαφρη και σπιρτόζικη διάθεση το ζήτημα της σεξουαλικής ταυτότητας. Η υπόθεση αφορά στον κλονισμό της σχέσης ενός γκέι ζευγαριού, του Τζον και του M., όταν ο πρώτος θα γνωρίσει και θα ερωτευτεί αναπάντεχα μία γυναίκα, κάτι που θα οδηγήσει σε ένα τεταμένο ερωτικό τρίγωνο. Στην παράσταση του θεάτρου Μπρόντγουαιη παίζουν ο Νικόλας Μπράβος, ο Θάνος Κρομμύδας, η Αθηνά Ροδίτου και ο Στέλιος Κρητικός (από 21/10).

Περιοδεύων Θίασος
Karol Jarek

"Περιοδεύων θίασος"

Η μυθοπλασία συναντά το ντοκουμέντο σε μια σκοτεινή κωμωδία πάνω στις πολλαπλές περιπέτειες του Εθνικού Διχασμού και της Μικρασιατικής Καταστροφής. Η παράσταση της Ελεάννας Γεωργούλη έχει στοιχεία βαριετέ, διανθίζεται από πρωτότυπες μουσικές του Θάνου Κοσμίδη των Burger Project και οι Γεράσιμος Γεννατάς, Γιάννης Ασκάρογλου, Μάρια Φλωράτου, ακροβατώντας ανάμεσα στο κωμικό και το τραγικό, σκέφτονται δυνατά, τραγουδούν και αναζητούν απαντήσεις για τη ζωή και το θάνατο (Ελέρ, από 22/10).

No exit
Βασίλης Δημάς©

"No exit"

Το "Κεκλεισμένων των θυρών" του Ζαν Πολ Σάρτρ, έργο "δύσβατο" σκηνικά λόγω του φιλοσοφικού περιεχομένου του, έδωσε έμπνευση στη χορογράφο Αγγελική Τρομπούκη να δημιουργήσει το "No exit". Στο έργο του Γάλλου συγγραφέα, περιγράφεται ένα κυκλικό παιχνίδι, στο οποίο πρωταγωνιστούν τρία πρόσωπα, που αγαπιούνται, αλλά η αγάπη τους παραμένει δίχως ανταπόκριση και ανταπόδοση. Το "No exit" "επικεντρώνεται σε τρεις από τους σημαντικότερους άξονες της δραματουργίας του κειμένου (αυτούς του Χρόνου, του Χώρου και του Άλλου), οι οποίοι αποτελούν συνδετικό πέρασμα από το κείμενο στο σώμα". Χορεύουν οι: Λαμπρινή Γκόλια, Πλωτίνος Ηλιάδης, Εμμανουέλα Πεχυνάκη. Μουσική Σύνθεση και μουσικός επί σκηνής ο Ανδρέας Κουρέτας. Η παράσταση κάνει πρεμιέρα στο Μικρό Θέατρο Κεραμεικού, στις 22/10.

Διαβάστε Επίσης


 

Περισσότερες πληροφορίες

Μπεντ

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 100 '

Τον απαγορευμένο έρωτα δύο ανδρών σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης το 1936 πραγματεύεται το αριστουργηματικό έργο-ύμνος στην ελευθερία.

Φιλουμένα Μαρτουράνο

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 120 '

Λαμπρό δείγμα του ιταλικού νεορεαλισμού που συμπυκνώνει στις σελίδες της μια ολόκληρη εποχή, η Φιλουμένα αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα έργα του παγκόσμιου θεατρικού ρεπερτορίου που διαχρονικά συγκινεί το κοινό, ακόμα κι αν έχουν περάσει 77 χρόνια μετά το πρώτο της ανέβασμα στη Νάπολη (1946). Η Φιλουμένα Μαρτουράνο ξεκίνησε ως πόρνη και κατέληξε ερωμένη του πλούσιου εμπόρου Ντομένικο Σοριάνο. Τώρα, έπειτα από αρκετά χρόνια κοινού βίου, διεκδικεί τη θέση που της αξίζει. Ένα απρόσμενο μυστικό ανατρέπει τις ισορροπίες και αλλάζει τα δεδομένα, στο έργο που βάζει στο μικροσκόπιο τη γυναίκα, τις προβληματικές οικογενειακές και κοινωνικές δομές και τα στερεότυπα φέρνοντας αντιμέτωπους δύο κόσμους με όχημα τη σπουδαία γλώσσα του συγγραφέα.

Cock

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Το βραβευμένο με Ολίβιε τολμηρό έργο μιλά για τη σεξουαλική ταυτότητα μέσα από την κατάρρευση της σχέσης ενός γκέι ζευγαριού, όταν ο ένας από τους δύο ερωτεύεται μια γυναίκα.

Elizadeth

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 110 '

Για τις σχέσεις που διαμορφώνονται ανάμεσα στα μέλη του θιάσου μιας παράστασης και τη ματαιοδοξία που επικρατεί στον κόσμο του θεάματος μιλάει το καυστικό έργο που αποτελεί διασκευή των «Βασιλικών μετά τρούλου» του Χάρη Ρώμα. Δύο χρόνια μετά την έκρηξη της υγειονομικής κρίσης, ένας ηθοποιός καλείται να συγκεντρώσει μια ομάδα ανέργων συναδέλφων του, για να τους ανακοινώσει ότι θα ανεβάσουν τη «Μαρία Στιούαρτ» του Σίλερ. Μόνο που πρέπει να τους αποκαλύψει ότι το έργο, θα ανέβει υπό τη μορφή μιούζικαλ και μάλιστα «πειραγμένο», από μια ατάλαντη παρεμβατική συγγραφέα, που όλοι τους σιχαίνονται, η οποία βρήκε έναν φιλοβασιλικό σύλλογο να τους χρηματοδοτήσει. Θα καταφέρει άραγε να τους πείσει να συμμετέχουν και με ποιο τίμημα;

Περιοδεύων θίασος

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 90 '

Αυτή η σκοτεινή κωμωδία μάς μεταφέρει στη Σμύρνη, τον Σεπτέμβρη του 1922. Ένας Αμερικανός πολίτης ναυλώνει το πλοίο Mimosa που θα μεταφέρει δύο χιλιάδες Έλληνες της Μικράς Ασίας στον Πειραιά. Έχοντας μόλις γλιτώσει από τις φλόγες στην προκυμαία, τρεις θεατρίνοι, πάνω σε ένα κατάστρωμα κρατούν συντροφιά στο πλήθος μέχρι να φτάσει απέναντι. Η ταχυδακτυλουργός Νινέτ ειδικεύεται στις εξαφανίσεις πλήθους και στις γενοκτονίες. Ο Κωνσταντίνος είναι ένας πίθηκος/γελωτοποιός με το όνομα του βασιλιά, που χορεύει μπαλέτο και τραγουδά άριες. Ο νοσταλγικός Ακροβάτης θυμάται την εταίρα μάνα του και τον Τούρκο πατέρα του. Οι τρεις τους σκέφτονται δυνατά, παίζουν μουσική, χορεύουν, τραγουδούν και αναζητούν απαντήσεις για τη ζωή και τον θάνατο.

Ο θείος Βάνιας

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 120 '

Το βαθιά υπαρξιακό έργο εξελίσσεται γύρω από ένα τραπέζι όπου οι ήρωες αναμετριούνται με τη ματαίωση, τις ψευδαισθήσεις, την επίπονη αναζήτηση της ουτοπίας και τη συμφιλίωση με το αδιέξοδο.

Παιχνιδοποιός

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 65 '

Στο διάσημο ψυχολογικό θρίλερ μια αστυνομική νευροψυχολόγος έχει εμμονή με μια ανεξιχνίαστη υπόθεση ενός κατά συρροήν δολοφόνου που μετατρέπει τα θύματά του σε άβουλες μαριονέτες.

Μια άλλη Θήβα

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 105 '

Ένας συγγραφέας επισκέπτεται με ειδική άδεια στη φυλακή έναν 21χρονο, τον Μαρτίν, καταδικασμένο σε ισόβια για πατροκτονία. Ο συγγραφέας έχει σκοπό, μέσα από τις συναντήσεις του με τον ισοβίτη, να γράψει ένα έργο με επίκεντρο την πατροκτονία, που θα παρουσιαστεί στο θέατρο με ερμηνευτές τον ίδιο τον πατροκτόνο και τον συγγραφέα. Παρά την αρχική άδεια όμως, το Υπουργείο Δικαιοσύνης απαγορεύει στον Μαρτίν να παίξει στην παράσταση. Έτσι ο συγγραφέας βρίσκει έναν νέο ηθοποιό, τον Φεδερίκο, που θα ερμηνεύσει το ρόλο του πατροκτόνου στο θέατρο. Οι σχέσεις των προσώπων πρόκειται να σημαδέψουν τις ζωές τους και να δοκιμάσουν τις βεβαιότητές τους.

Άσπρο Πάτο / Another Round

  • Κοινωνικό

Στη θεατρική μεταφορά της ομώνυμης ταινίας του Τόμας Βίντερμπεργκ, που απέσπασε Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, τέσσερις κολλητοί αποφασίζουν να διατηρούν ένα επίπεδο μέθης καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, ακολουθώντας μια νέα στάση ζωής.

The weather In Europe

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 100 '

Έξι ήρωες σε κατάσταση αναμονής στο αεροδρόμιο βιώνουν μια συλλογική εφιαλτική κατάσταση εν μέσω κλιματικής, ενεργειακής, γεωπολιτικής και προσωπικής κρίσης.

Τι είδε ο μπάτλερ

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 100 '

Βρετανική κωμωδία και σάτιρα της υποκρισίας της αστικής τάξης συνάμα με φόντο μια ψυχιατρική κλινική και πρωταγωνιστή τον ιδιοκτήτη της.

Τέλειοι ξένοι

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 120 '

Στη γνωστή από τον κινηματογράφο ιστορία, επτά φίλοι, τρία ζευγάρια και ένας σινγκλ, συναντιούνται για δείπνο σε ένα σπίτι ένα βράδυ με έκλειψη Σελήνης, όπου παίζουν ένα παιχνίδι όπου όλοι αφήνουν τα κινητά τους εκτεθειμένα σε όλους και μοιράζονται μεταξύ τους το περιεχόμενο από κάθε μήνυμα, email ή τηλέφωνο που λαμβάνουν. Το επικίνδυνο αυτό παιχνίδι φέρνει τα πάνω κάτω στις μεταξύ τους σχέσεις στη γνωστή κοινωνική σάτιρα του Πάολο Τζενοβέζε, που παρουσίασε στο σινεμά το 2016 με πρωτότυπο τίτλο «Perfetti Sconosciuti». Η ιταλικής παραγωγής ταινία μπήκε στο βιβλίο Γκίνες το 2019, όντας το φιλμ με τα περισσότερα ριμέικ στην ιστορία του σινεμά (έχουν φτάσει τα 22 μέχρι σήμερα).

«Δημήτρης Χορν»

Αμερικής 10

Αθηνά

Δεριγνύ 10 & Πατησίων

Προσκήνιο

Καπνοκοπτηρίου 8 & Στουρνάρη, Πολυτεχνείο

Άλμα

Ακομινάτου 15-17 & Αγ. Κωνσταντίνου

Μπρόντγουαιη (Broadway)

Αγ. Μελετίου 61Α & Πατησίων
  • Συναυλίες

Χώρα

Αμοργού 20

Vault

Μελενίκου 26

Θέατρο του Νέου Κόσμου

Αντισθένους 7 & Θαρύπου

Θέατρο του Νέου Κόσμου

Αντισθένους 7 & Θαρύπου

Μικρό Γκλόρια

Ιπποκράτους 7

Ελέρ

Φρυνίχου 10

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

O Μάνος Καρατζογιάννης γράφει για την "Κασέτα" της Λούλας Αναγνωστάκη

Δείτε νέες φωτογραφίες και διαβάστε το κείμενο του σκηνοθέτη και ηθοποιού Μάνου Καρατζογιάννη για την παράσταση του αναρχικού έργου μίας από τις πιο σημαντικές και δυναμικές γυναικείες μορφές της νεοελληνικής δραματουργίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
26/04/2024

Η Πειραματική κερνά τα τελευταία "Μπατόν σαλέ"

Η δημοσιογράφος που συμμετείχε στην αποκάλυψη του σκανδάλου Predator είναι η τελευταία καλεσμένη των ζωντανών συνεντεύξεων σε ελαφριά ατμόσφαιρα τις οποίες συντονίζουν η Ευδοξία Ανδρουλιδάκη και η Μαρία Φιλίνη.

"Σ’ εσάς που με ακούτε": Η επιτυχία του ΚΘΒΕ κατεβαίνει Αθήνα

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη έρχεται για λίγες παραστάσεις στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου.

Η "Μαύρη σαμπούκα" γίνεται Grande και επιστρέφει για καλοκαίρι

Μετά από αμέτρητες "τελευταίες παραστάσεις" και 2 sold out περιοδείες, η κωμωδία με τους Τόλη Παπαδημητρίου και Αντώνη Στάμο έρχεται στο Άλσος για μία και μοναδική φορά.

"Βάτραχοι": Γιάννος Περλέγκας και Κι όμως κινείται συνδυάζουν Αριστοφάνη με escape room

Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ηθοποιό και ανεβάζει την αρχαία κωμωδία χρησιμοποιώντας τη σκηνική σύνθεση ενός ζωντανού δωματίου απόδρασης.

Ποια είναι η νέα παράσταση που έρχεται το Μάιο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου;

Ο Γιώργος Παύλου, απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματική Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ανεβάζει το πιο βιωματικό και ίσως και το ωριμότερο έργο του Χρήστου Βακαλόπουλου για μια γενιά που συνθηκολόγησε και μια Αθήνα που χάθηκε ανάμεσα στους συρμούς.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.