"Η Αυλή των θαυμάτων - Το μιούζικαλ" έρχεται στο Παλλάς τον Νοέμβριο

Η θεατρική παράσταση talk of the town της περσινής σεζόν με την υπογραφή του Χρήστου Σουγάρη και του Στέφανου Κορκολή, λόγω της μεγάλης ζήτησης επιστρέφει και μεταφέρεται στο Θέατρο Παλλάς για 10 μόνο παραστάσεις.

Η αυλή των θαυμάτων - Το μιούζικαλ Μιχάλης Γκούμας©

Ο βραβευμένος με "Κάρολος Κουν" σκηνοθέτης Χρήστος Σουγάρης επιστρέφει με την επιτυχημένη παράσταση "Η αυλή των θαυμάτων - Το μιούζικαλ" που είδαμε την άνοιξη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αυτή τη φορά στο Παλλάς, για 10 βραδιές από τις 10 έως τις 20 Νοεμβρίου. Η talk of the town παράσταση, σε δραματουργία της Μαρίσσας Τριανταφυλλίδου, εντάσσεται στο πλαίσιο του Έτους Ιάκωβου Καμπανέλλη με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή του. Την πρωτότυπη μουσική σύνθεση αυτού του σπουδαίου θεατρικού εγχειρήματος υπογράφει ο Στέφανος Κορκολής, ο οποίος παίζει πιάνο ζωντανά επί σκηνής. Την δεκαμελή ορχήστρα διευθύνει ο Αναστάσιος Συμεωνίδης.

Η αυλή των θαυμάτων - Το μιούζικαλ

Διαβάστε Επίσης

Στην all star μουσικοθεατρική εκδοχή του εμβληματικού έργου-ορόσημο του νεοελληνικού θεάτρου που  πολύ περισσότερο από μια μικρογραφία της δεκαετίας του 1950 αποτελεί ένα εκ βαθέων ψυχογράφημα του αυθεντικού ελληνικού πνεύματος της αθηναϊκής αυλής και της αέναης προσπάθειας του Έλληνα για την κατάκτηση της ευημερίας και της σιγουριάς, πρωταγωνιστούν οι Γιώργος Γάλλος, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Κατερίνα Παπουτσάκη, Ρούλα Πατεράκη, Μάνος Βακούσης, Μαρία Διακοπαναγιώτου και η διεθνής μέτζο σοπράνο Ειρήνη Καράγιαννη. Στο ρόλο της Καίτης η Φιλαρέτη Κομνηνού και στο ρόλο του Λάσκου ο Δημήτρης Πιατάς

Η αυλή των θαυμάτων - Το μιούζικαλ

Παίζουν επίσης οι Μαρίζα Τσάρη, Γιώργος Τσιαντούλας, Ηλέκτρα Σαρρή, Γιώργος Ντάβος, Χρήστος Τσούκας, Χρήστος Ζαμπάτης, Μαρία Σαββίδου, Αργυρώ Ανανιάδου.

Αυλή των θαυμάτων

Όπως διαβάζουμε στην κριτική του "α”: Η μουσική από την πλευρά της κάνει τη διαφορά. Βασισμένη σε τζαζ κυρίως ακούσματα φορτίζει την παράσταση με ιδιαίτερη δυναμική, την απομακρύνει από οποιαδήποτε υποψία ηθογραφίας, ενισχύει τα συναισθήματα και προσθέτει όγκο στα δρώμενα. Μερικά από τα τραγούδια του Γεράσιμου Ευαγγελάτου λειτουργούν ωραία, καθώς βοηθούν τη δραματουργία, αναπληρώνουν τη δική της βιασύνη και δίνουν βήμα στους ήρωες. Μακάρι και οι χορογραφίες του Φωκά Ευαγγελινού να ξέφευγαν από την πεπατημένη. Ωραίο το σκηνικό της Ελένης Μανωλοπούλου, συγκεντρώνει όλες τις κατοικίες σε ένα διώροφο κτίριο, όμως καθώς είναι στημένο μετωπικά προς τους θεατές είναι σαν να ορίζει και αυτό τη μετωπική σχέση των ηθοποιών με την πλατεία”.

Διαβάστε Επίσης

Προπώληση μέσω viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Η αυλή των θαυμάτων - Το μιούζικαλ

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 130 '

Η μουσικοθεατρική εκδοχή του εμβληματικού έργου-ορόσημο του μεταπολεμικού μας θεάτρου αποτελεί ένα εκ βαθέων ψυχογράφημα του Έλληνα της δεκαετίας του 1950.

Παλλάς

Βουκουρεστίου 5 (City Link)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

42 θεατρικές παραστάσεις που συνεχίζονται μετά το Πάσχα

Σημαντικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, η ελληνική δραματουργία σε πολλές διαφορετικές εκφάνσεις, ερευνητικό θέατρο, δικαστικό δράμα και μυστήριο, θέατρο έξω από το θέατρο και ιστορίες αληθινών προσώπων που ενέπνευσαν θεατρικά έργα. Όλα αυτά συμπεριλαμβάνονται στο σύνολο των θεατρικών παραστάσεων που συνεχίζονται μετά το Πάσχα, δίνοντάς μας μια ακόμα ευκαιρία για ανοιξιάτικες εξορμήσεις στη θεατρική Αθήνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
10/05/2024

"If I can not dance, I will not be a part of your revolution" δηλώνει η Μαρία Κολιοπούλου στο νέο της έργο

Στο νέο της χορογραφικό έργο μεγάλης κλίμακας, το ιδρυτικό μέλος της ομάδας Πρόσχημα συμπράττει με ερμηνεύτριες διαφορετικών ηλικιών και ικανοτήτων αναζητώντας την βαθιά απόλαυση της στιγμής.

"The last lunch" σερβίρει το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο στην Ελλάδα

Το Theatre of the No, μετά την επιτυχία της παράστασης "Περιμένοντας τον Γκοντό", παρουσιάζει τη μουσική κωμωδία του Γιόελ Γούλφχαρτ σε σκηνοθεσία του Μάνου Τσότρα.

"Ηλικία και διακρίσεις" είναι το νέο θέμα του κύκλου συζητήσεων του Εθνικού

Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας που πυροδοτεί τον διάλογο για φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα, έρχεται μία νέα συζήτηση με ελεύθερη είσοδο, όπου θα μιλήσουν μεταξύ άλλων η Μαριάννα Κάλμπαρη, η Αλίκη Αλεξανδράκη και ο Θέμης Πάνου.

To 3ο Φεστιβάλ σύγχρονου καλλιτεχνικού καμπαρέ έρχεται στο Red Jasper Cabaret Thatre

Το φεστιβάλ της καμπαρέ θεατρικής σκηνής της Κυψέλης είναι και πάλι εδώ για να προσφέρει στο κοινό δέκα ημέρες με παραστάσεις θεάτρου, χορού, cabaret acts, music performances, aerial acrobatics, drag performances και πολλά ακόμη.

Θέλω να σου κρατάω το χέρι

Οι σύγχρονες σχέσεις και οι ρόλοι των δύο φύλων μέσα σε αυτές απασχολούν το πρώτο θεατρικό έργο του Ιορδανίδη, που κινείται με άνεση στο είδος της δραμεντί και παρουσιάζεται σε ένα φυσικό όσο και προσωπικό ανέβασμα. | Powered by Uber

Η κασέτα

Ένα από τα σημαντικότερα έργα της Λούλας Αναγνωστάκη, και συνολικά της νεοελληνικής δραματουργίας, αποτυπώνει σχεδόν προφητικά, μέσα από μια οικογενειακή ιστορία, την Ελλάδα στο μεταίχμιο δύο εποχών. Ανεβαίνει από τον Μάνο Καρατζογιάννη σε μία προσεγμένη παράσταση με μερικές πολύ ωραίες ερμηνείες. | Powered by Uber