Τελευταίες παραστάσεις για το "Τσέρνομπιλ - Ένα Χρονικό του Μέλλοντος" στο Θέατρο Νέου Κόσμου

Τέσσερις παραστάσεις απομένουν για τη θεατρική μεταφορά του συγκλονιστικού και πολυμεταφρασμένου βιβλίου της Νομπελίστριας Σβετλάνας Αλεξίεβιτς που ανέβασε ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος με τους Στέλιο Μάινα, Μαρία Κατσιαδάκη, Γιάννη Λεάκο, Πηνελόπη Τσιλίκα και Δαυίδ Μαλτέζε.

Τσέρνομπιλ - Ένα χρονικό του μέλλοντος

Το "Τσέρνομπιλ - Ένα Χρονικό του Μέλλοντος”, η παράσταση σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου που παρουσιάζεται στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου Νέου Κόσμου, ολοκληρώνει τον κύκλο της την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου. Ο σκηνοθέτης που γιορτάζει φέτος 30 χρόνια στο θέατρο, βασίστηκε στο ομώνυμο συνταρακτικό και πολυμεταφρασμένο βιβλίο της Νομπελίστριας Σβετλάνας Αλεξίεβιτς με στόχο να στήσει μία παράσταση με πολιτικό πρόσημο, φέρνοντας στο προσκήνιο τη µεγαλύτερη τεχνολογική καταστροφή του 20ού αιώνα. Την 26η Απριλίου του 1986 µια σειρά εκρήξεις κατέστρεψαν τον αντιδραστήρα του τέταρτου ενεργειακού μπλοκ στον πυρηνικό σταθμό του Τσέρνοµπιλ.

Τσέρνομπιλ - Ένα χρονικό του μέλλοντος
Alex Kat

Δέκα χρόνια αργότερα η Ουκρανή συγγραφέας και δημοσιογράφος περιπλανήθηκε στην απαγορευμένη ζώνη –όχι χωρίς τίμημα και για τη δική της υγεία–, μίλησε µε δεκάδες ανθρώπους, έψαξε αρχεία εφημερίδων, ληξιαρχείων, νοσοκομείων. Εκατό από τις μαρτυρίες τις οποίες συγκέντρωσε αποτέλεσαν τον πυρήνα του βιβλίου-χρονικού για το Τσέρνομπιλ. Τα συναισθήματα των ανθρώπων που έζησαν από πολύ κοντά με τις επιπτώσεις της ανθρώπινης ύπαρξης πάνω στον πλανήτη, ήταν αυτό που ενδιέφερε την συγγραφέα και αυτό που ενδιαφέρει και την παράσταση του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Δεκαέξι από αυτές τις μαρτυρίες μεταφέρουν στη σκηνή με αλήθεια, χωρίς περιττές επιδείξεις, ο Στέλιος Μάινας, η Πηνελόπη Τσιλίκα, η Μαρία Κατσιαδάκη, ο Γιάννης Λεάκος και ο Δαυίδ Μαλτέζε. Και καταφέρνουν έτσι κάτι πολύτιμο· να φιλτράρουν αυτό το τόσο δυστοπικό πλην πραγματικό και βιωμένο κείμενο μέσα από το παρηγορητικό άγγιγμα της τέχνης, όπως διαβάζουμε στην κριτική του "α”.

Τσέρνομπιλ. Ένα χρονικό του μέλλοντος
Alex Kat

Τη δραματουργική επιμέλεια υπογράφει η Κοραλία Σωτηριάδου, το σκηνικό και το βίντεο ο Παντελής Μάκκας, τα κοστούμια η Βασιλική Σύρμα, τη μουσική ο Σταύρος Γασπαράτος και τους φωτισμούς ο Αλέκος Αναστασίου. Συμμετέχει μέσω βίντεο η Αρετή Σεϊνταρίδου.

Τσέρνομπιλ - Ένα χρονικό του μέλλοντος
Alex Kat

Προπώληση μέσω viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Τσέρνομπιλ - Ένα χρονικό του μέλλοντος

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 105 '

Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της νομπελίστριας συγγραφέα, η παράσταση μιλά για το ατύχημα στον πυρηνικό σταθµό του Τσέρνοµπιλ το 1986, εστιάζοντας στις ιστορίες των ανθρώπων του.

Θέατρο του Νέου Κόσμου

Αντισθένους 7 & Θαρύπου

Θέατρο του Νέου Κόσμου

Αντισθένους 7 & Θαρύπου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Σ’ εσάς που με ακούτε": Η επιτυχία του ΚΘΒΕ κατεβαίνει Αθήνα

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη έρχεται για λίγες παραστάσεις στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Η "Μαύρη σαμπούκα" γίνεται Grande και επιστρέφει για καλοκαίρι

Μετά από αμέτρητες "τελευταίες παραστάσεις" και 2 sold out περιοδείες, η κωμωδία με τους Τόλη Παπαδημητρίου και Αντώνη Στάμο έρχεται στο Άλσος για μία και μοναδική φορά.

"Βάτραχοι": Γιάννος Περλέγκας και Κι όμως κινείται συνδυάζουν Αριστοφάνη με escape room

Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ηθοποιό και ανεβάζει την αρχαία κωμωδία χρησιμοποιώντας τη σκηνική σύνθεση ενός ζωντανού δωματίου απόδρασης.

Ποια είναι η νέα παράσταση που έρχεται το Μάιο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου;

Ο Γιώργος Παύλου, απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματική Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ανεβάζει το πιο βιωματικό και ίσως και το ωριμότερο έργο του Χρήστου Βακαλόπουλου για μια γενιά που συνθηκολόγησε και μια Αθήνα που χάθηκε ανάμεσα στους συρμούς.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.