Η θεατρική σειρά βιβλίων του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου εμπλουτίζεται

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου σε συνεργασία με τις εκδόσεις Νεφέλη κυκλοφορεί επτά νέα βιβλία θεατρικών έργων.

Η θεατρική σειρά βιβλίων του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου εμπλουτίζεται

Από τις 30 Ιουνίου κυκλοφορούν στα πωλητήρια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και τα βιβλιοπωλεία μια νέα σειρά θεατρικών βιβλίων: «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη (μετάφραση: Νίκος Α. Παναγιωτόπουλος, εισαγωγή – παραστασιογραφία: Άγις Μαρίνης), «Ιχνευταί» του Σοφοκλή (ελεύθερη έμμετρη μετάφραση: Εμμανουήλ Δαυίδ, εισαγωγή – επιμέλεια – σχόλια: Σταύρος Τσιτσιρίδης), «Oιδίποδας» της Maja Zade με αφετηρία το κλασικό έργο του Σοφοκλή (μετάφραση: Γιάννης Καλιφατίδης), «Το σπίτι με τα φίδια» του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη με αφετηρία τις Τραχίνιες (αγγλική μετάφραση Aliki Chapple), «Γάλα αίμα» της Αλεξάνδρας Κ* με αφετηρία τη Μήδεια (αγγλική μετάφραση Karen Emmerich), «Κρεουργία» του Γιάννη Μαυριτσάκη με αφετηρία τις Βάκχες (αγγλική μετάφραση Christina Polyhroniou), «Η Φαίδρα καίγεται» της Αμάντας Μιχαλοπούλου με αφετηρία τον Ιππόλυτο του Ευριπίδη (αγγλική μετάφραση Karen Emmerich).

Οι εκδόσεις αυτές έρχονται λίγο πριν το ανέβασμα των έργων στο πλαίσιο του φεστιβάλ που πραγματοίείται στην Αθήνα (Πειραιώς 260 και Ηρώδειο) και στην Επίδαυρο. Στο φιλόδοξο εκδοτικό εγχείρημα, μια πρωτοβουλία στήριξης και ανάδειξης του ελληνικού θεάτρου που έγινε με τη συνεργασία των προσεγμένων, εκδόσεων Νεφέλη θα διαβάσετε αρχαία κείμενα εξαιρετικές μεταφράσεις με κατατοπιστικές εισαγωγές και σύγχρονα κείμενα σε δίγλωσσες παρουσιάσεις. Δείτε εδώ ένα βίντεο με τα βιβλία της σειράς, τα εξώφυλλα των οποίων έχει σχεδιάσει ο Δημήτρης Παπάζογλου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Πλανήτης "Solaris" καλεί Κυψέλη

Το Άσυλο Ανιάτων επέλεξε ο Θοδωρής Αμπαζής για να παρουσιάσει τη site specific παράσταση που εμπνεύστηκε από το διάσημο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας του Στανίσλαβ Λεμ με την ομάδα ΟΠΕΡΑ. Μια δουλειά που μας ιντριγκάρει για τέσσερις βασικούς λόγους.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
24/09/2022

"Καλιφόρνια Ντρίμιν 2": Το σίκουελ ενός επιτυχημένου έργου

Πριν από είκοσι χρόνια ο Βασίλης Κατσικονούρης έκλεψε τις καρδιές μας με το "Καλιφόρνια Ντρίμιν". Οι συνθήκες ωρίμασαν για τη συνέχεια της βραβευμένης κοινωνικής κωμωδίας που έρχεται στο Από Μηχανής. Μάθετε περισσότερα.

"Φτιάξε τη δυστυχία σου μόνος σου": 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την παράσταση της Γεωργίας Ανδρέου στο Κακογιάννη

H σκηνοθέτις Γεωργία Ανδρέου μας δίνει πέντε tips για την παράσταση "Φτιάξε τη δυστυχία σου μόνος σου" που παίχτηκε το καλοκαίρι στο Μπάγκειον και τώρα παρουσιάζεται για λίγες παραστάσεις στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Όλες οι εκδηλώσεις που θα δούμε στο Christmas Theater τη σεζόν 2022-23

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσικές, χορευτικές και θεατρικές παραγωγές από ελληνικά και διεθνή μεγάλα και αγαπημένα ονόματα.

Αφοπλιστική "Μήδεια" η Αθηνά Μαξίμου πρωταγωνιστεί στο Ηρώδειο

Σε μια μελετημένη δουλειά συνόλου παρουσιάζουν την τελευταία παράσταση της "Μήδειας", ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας με πρωταγωνίστρια την Αθηνά Μαξίμου.

Οι εκρηκτικοί "Παίχτες" σαρώνουν για δεύτερη σεζόν

Για δεύτερη συνεχή χρονιά επιστρέφει στο θέατρο Κιβωτός η sold out παράσταση του Γιώργου Κουτλή με τους Γιάννη Νιάρρο, Βασίλη Μαγουλιώτη, Ηλία Μουλά, Αλέξανδρο Χρυσανθόπουλο.

Μάριος Ποντίκας: Δίνοντας φωνή στο τραύμα της νεότερης Ελλάδας

Εν αναμονή και του νέου ανεβάσματος του έργου του "Γάμος" από το θέατρο Επί Κολωνώ, αποχαιρετούμε τον συγγραφέα που έφυγε πρόσφατα, αφήνοντας μια πολύτιμη πνευματική παρακαταθήκη.