Έτοιμοι για τα φετινά Αισχύλεια;

Γιορτάζοντας τα 45 της χρόνια, ξεκινάει στις 25 Αυγούστου η μεγάλη πολιτιστική διοργάνωση του Δήμου Ελευσίνας, που περιλαμβάνει από μουσικές, κινηματογραφικές και θεατρικές εκδηλώσεις μέχρι ημι-μαραθώνιο αγώνα δρόμου.

Έτοιμοι για τα φετινά Αισχύλεια;

Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των φετινών Αισχυλείων, έγινε φανερό ότι η σαρανταπεντάχρονη πορεία του σημαντικότερου πολιτιστικού θεσμού της Ελευσίνας θα εορταζόταν με ένα πλούσιο προγραμματισμό εκδηλώσεων, ειδικά αφότου η πόλη ετοιμάζεται να εκπροσωπήσει τη χώρα και ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021.

Από τις 25 Αυγούστου και για περισσότερο από ένα μήνα (ως τις 28 Σεπτεμβρίου), με επίκεντρο το Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας -το χώρο που λειτουργεί ως το κατεξοχήν τοπόσημο του Φεστιβάλ-, αλλά και με τη συμμετοχή χώρων όπως ο αρχαιολογικός χώρος και η παραλία της πόλης, θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από θεατρικές, μουσικές και κινηματογραφικές εκδηλώσεις που κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του φετινού εορταστικού προγραμματισμού θα πραγματοποιηθεί και ο 5ος ημι-μαραθώνιος αγώνας δρόμου, που θα ακολουθήσει τη διαδρομή Αθήνα-Ελευσίνα μέσω της Ιεράς Οδού (στις 8/9).

Η έναρξη θα δοθεί με τη συναυλία «Πάμε κάπου… με τη Λίνα Νικολακοπούλου» (με ελεύθερη είσοδο), και θα ακολουθήσουν δεκάδες εκδηλώσεις. Μουσικές, με τη συμμετοχή καλλιτεχνών όπως ο Παύλος Παυλίδης, οι Χαΐνηδες (στη μοναδική εκδήλωση που θα δοθεί εκτός Ελευσίνας, στο Θεατράκι του Πάρκου της Μαγούλας, επίσης με ελεύθερη είσοδο), ο Γιώργος Νταλάρας, ο Μίλτος Πασχαλίδης, η Ελεονώρα Ζουγανέλη, κ.ά., καθώς και νεότερων, ιδιαίτερης ταυτότητας δημιουργών. Σημαντικές παραστάσεις από το Εθνικό Θέατρο, το ΚΘΒΕ, το Θέατρο Τέχνης και θιάσους του ελεύθερου θεάτρου, παραστάσεις για παιδιά, καθώς και επαναλήψεις της προηγούμενης σεζόν, ενώ για τον κινηματογράφο, έχει καταρτισθεί ένα πρόγραμμα ταινιών Ελλήνων, κυρίως, δημιουργών («1968» του Τάσου Μπουλμέτη, «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου, κ.ά.), με ενιαίο εισιτήριο 5€, και ταινιών μικρού μήκους με ελεύθερη είσοδο.

iΠροπώληση μέσω viva.gr

Ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αισχύλεια 2019

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link Άνοιγμα

Περισσότερες πληροφορίες

Το σπήλαιο

  • Performance
  • Διάρκεια: 80 '

Η παράσταση διερευνά, μέσα από τη φιλοσοφική διάσταση της τυφλότητας, πιθανές παραλληλίες με τον σημερινό κόσμο αντλώντας από την πλατωνική αλληγορία του σπηλαίου.

Αλαντίν

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 120 '

Το γνωστό παραμύθι από τις «Χίλιες και μία νύχτες» παρουσιάζεται ξανά από τους σταθερούς συνεργάτες του Δημήτρη Δεγαΐτη, με μουσική και τραγούδια.

Γενοκτονία

  • Σύγχρονος Χορός
  • Διάρκεια: 70 '

Με αφετηρία ιστορικά ντοκουμέντα για τη γενοκτονία των Ποντίων, 18 χορευτές μας «μιλούν» για τη βιαιότητα της εξόντωσης ολόκληρων λαών μέσα από τη δυναμική της κίνησης.

Ορέστεια-Αγαμέμνων

  • Τραγωδία
  • Διάρκεια: 95 '

Στο πρώτο μέρος της τριλογίας ο Αγαμέμνων επιστρέφει ύστερα από δέκα χρόνια από την Τροία (φέρνοντας μαζί του την Κασσάνδρα), για να δολοφονηθεί μέσα στο ίδιο του το παλάτι από την Κλυταιμνήστρα.

Ορέστεια-Χοηφόροι

  • Τραγωδία
  • Διάρκεια: 75 '

Στο δεύτερο μέρος της «Ορέστειας», το έδαφος έχει προετοιμαστεί για την έλευση του Ορέστη, που οφείλει να ανταποκριθεί στον πανάρχαιο νόμο του καθήκοντος, καθώς ο νεκρός πατέρας του Αγαμέμνων ζητά εκδίκηση. Η αποτρόπαιη πράξη που διαπράττει είναι μάλιστα επιβεβλημένη από τους θεούς.

Ορέστεια-Ευμενίδες

  • Τραγωδία
  • Διάρκεια: 80 '

Στο τελευταίο μέρος της τριλογίας, ο Oρέστης προσπέφτει ικέτης στο άγαλμα της Αθηνάς. Η λύση δίνεται στον Άρειο Πάγο, το δικαστήριο της Αθήνας, το οποίο τον κρίνει αθώο για το φόνο της Κλυταιμνήστρας.

Δον Ζουάν

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Η παράσταση αποπειράται να αποκαλύψει τις λιγότερο προφανείς φιλοσοφικές πτυχές ενός μύθου, όπως τον αποτύπωσε η πένα του Μολιέρου.

Ικέτιδες

  • Τραγωδία
  • Διάρκεια: 100 '

Μια τραγωδία για τον πόλεμο, τους νεκρούς αλλά και την υπαρξιακή αγωνία, την αξιοπρέπεια, την πίστη και την αντοχή ανεβάζουν τα δύο εθνικά θέατρα της Ελλάδας και της Κύπρου.

Θεογονία, ένα μεγάλο γλέντι

  • Performance
  • Διάρκεια: 90 '

Το επικό, αφηγηματικό ποίημα του Ησίοδου «Θεογονία», γεμάτο ερωτικές ενώσεις, γάμους και γεννήσεις, συγκρούσεις και κατορθώματα, αποτυπώνει ένα παιχνίδι διαδοχής, τη διαδικασία μετάβασης της εξουσίας από τη μια γενιά στην άλλη.

Ιφιγένεια εν Αυλίδι

  • Τραγωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Η Ιφιγένεια, νομίζοντας ότι πρόκειται να παντρευτεί τον Αχιλλέα, φτάνει στην Αυλίδα, όπου όμως ο ελληνικός στόλος περιμένει τη θυσία της προκειμένου να αποπλεύσει για την Τροία. Η ύβρις του πατέρα Αγαμέμνονα, η αυτοθυσία της θαρραλέας Ιφιγένειας και η ευσπλαχνία των θεών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η Πειραματική κερνά τα τελευταία "Μπατόν σαλέ"

Η δημοσιογράφος που συμμετείχε στην αποκάλυψη του σκανδάλου Predator είναι η τελευταία καλεσμένη των ζωντανών συνεντεύξεων σε ελαφριά ατμόσφαιρα τις οποίες συντονίζουν η Ευδοξία Ανδρουλιδάκη και η Μαρία Φιλίνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

"Σ’ εσάς που με ακούτε": Η επιτυχία του ΚΘΒΕ κατεβαίνει Αθήνα

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη έρχεται για λίγες παραστάσεις στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου.

Η "Μαύρη σαμπούκα" γίνεται Grande και επιστρέφει για καλοκαίρι

Μετά από αμέτρητες "τελευταίες παραστάσεις" και 2 sold out περιοδείες, η κωμωδία με τους Τόλη Παπαδημητρίου και Αντώνη Στάμο έρχεται στο Άλσος για μία και μοναδική φορά.

"Βάτραχοι": Γιάννος Περλέγκας και Κι όμως κινείται συνδυάζουν Αριστοφάνη με escape room

Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ηθοποιό και ανεβάζει την αρχαία κωμωδία χρησιμοποιώντας τη σκηνική σύνθεση ενός ζωντανού δωματίου απόδρασης.

Ποια είναι η νέα παράσταση που έρχεται το Μάιο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου;

Ο Γιώργος Παύλου, απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματική Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ανεβάζει το πιο βιωματικό και ίσως και το ωριμότερο έργο του Χρήστου Βακαλόπουλου για μια γενιά που συνθηκολόγησε και μια Αθήνα που χάθηκε ανάμεσα στους συρμούς.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.