Οι πρώτες φωτογραφίες από τη νέα παράσταση των 4Frontal

Το μυθιστόρημα του Παύλου Μάτεσι «Μύρτος» ανεβάζει η γνωστή θεατρική ομάδα στο Δώμα του Θεάτρου Νέου Κόσμου.

Οι πρώτες φωτογραφίες από τη νέα παράσταση των 4Frontal

Η ομάδα 4frontal έχει καθιερωθεί στα θεατρικά πράγματα, κλείνοντας φέτος 10 χρόνια δράσης, τόσο με έργα-σταθμούς της παγκόσμιας δραματουργίας και πρωτότυπες δημιουργίες, όσο και με τη μεταφορά μη θεατρικών κειμένων στη σκηνή. Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο «Μύρτος».

Η νέα παράσταση της γνωστής ομάδας, που επιστρέφει στο Θέατρο Νέου Κόσμου, στο Δώμα αυτή τη φορά, βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Παύλου Μάτεσι. Ο Θανάσης Ζερίτης υπογράφει τη σκηνοθεσία με τους Χρηστίνα Γαρμπή, Σταύρο Γιαννουλάδη, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Γιώργο Κισσανδράκη και Χάρη Κρεμμύδα στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Ποιός είναι όμως αυτός ο «Μύρτος»; Είναι ένα οκτάχρονο αγόρι που γεννήθηκε κοιμώμενο σε μια ελληνική κωμόπολη το 1939, και ακόμα δεν έχει ξυπνήσει. Όλα τα μέλη της οικογένειας του πιστεύουν πως δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει όσο βρίσκεται σε λήθαργο. Μια οικογένεια με μια κόρη φυλακισμένη λόγω αναπηρίας, μια μάνα που θεωρεί την ασχήμια αμάρτημα, έναν πατέρα επιρρεπή στη μοιχεία, μια υπηρέτρια που της σκοτώνουν το νόθο παιδί της, κι έναν ευνούχο, θρησκόληπτο υποτακτικό που παλεύει να καλύψει τις «βρωμιές» τους, πριν γίνουν εφιάλτης.

Σε αυτόν τον κόσμο θα ξυπνήσει ο Μύρτος, κι όταν ξυπνήσει το κακό θα κορυφωθεί και η ψεύτικη ευυποληψία θα καταρρεύσει, στο ακέραιο λογοτεχνικό σύμπαν του Μάτεσι που αντικατοπτρίζεται μέσα από την τελειότητα του νεαρού κορμιού του Μύρτου, καθώς επαναπροσδιορίζει την έννοια της ενοχής, της κακίας και της αμαρτίας.

i «Μύρτος» | Θέατρο Νέου Κόσμου | Δώμα | Από 8 Φεβρουαρίου έως 21 Απριλίου | Προπώληση μέσω viva.gr | nkt.gr

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την παράσταση

Οι πρώτες φωτογραφίες από τη νέα παράσταση των 4Frontal - εικόνα 1

Περισσότερες πληροφορίες

Μύρτος

  • Δραματοποιημένη λογοτεχνία
  • Διάρκεια: 95 '

Οι έννοιες της ενοχής, της κακίας και της αμαρτίας επαναπροσδιορίζονται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Παύλου Μάτεσι που μας μεταφέρει στο τέλος της δεκαετίας του ’30.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Φεστιβάλ Αθηνών: Τι κρατάμε από το φετινό θεατρικό πρόγραμμα της Πειραιώς 260

Τι αποτύπωμα άφησαν οι δώδεκα ελληνικές και ξένες παραστάσεις στην Πειραιώς 260, που έριξε αυλαία την προηγούμενη εβδομάδα; Καταγράφουμε μερικές σκέψεις, εντυπώσεις και συμπεράσματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
06/08/2022

Τι ετοιμάζει ο Νίκος Διαμαντής για τον Σεπτέμβριο;

Ο σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Σημείο θα παρουσιάσει μία θεατρική- εικαστική εγκατάσταση στο Ισλαχανέ στο πλαίσιο του θεσμού "Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός".

Τρεις extra παραστάσεις για τον "Συλλέκτη"

Ένα από τα σημαντικότερο θρίλερ της μεταπολεμικής λογοτεχνίας ο "Συλλέκτης" του Τζον Φόουλς παίρνει παράταση λόγω της θερμής υποδοχής του κοινού.

Μια ακόμα βόλτα στις "Γειτονιές του κόσμου" από τον Οκτώβριο

Μετά από δύο χρόνια επιτυχημένων παραστάσεων, "Οι Γειτονιές του κόσμου", του Γιάννη Ρίτσου αλλάζουν θεατρική στέγη και μας δίνουν ραντεβού στο Θέατρο Τζένη Καρέζη.

Οι "Πέρσες" θα παιχτούν στο Ηρώδειο και στο Θέατρο Δάσους

Αν δεν είδατε τους "Πέρσες" του Αισχύλου σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά, στην Επίδαυρο ή στην Ελευσίνα, κλείστε θέση για το Ηρώδειο της Αθήνας, ή το Θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης.

Το Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος βάζει πλώρη για το 2023

Περισσότεροι από 1.000 επισκέπτες παρακολούθησαν το Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος που εγκαινίασε η Περιφέρεια Αττικής. Η φετινή επιτυχία γεμίζει με αισιοδοξία τους διοργανωτές, οι οποίοι ξεκινούν να ετοιμάζονται για την επόμενη χρονιά.

Aίας

Ο Αργύρης Ξάφης γοητεύτηκε βαθιά από το έργο και το δραματικό και ιδεολογικό βάρος που φέρει ο κεντρικός ήρωας, προχωρώντας σε επιλογές που άλλοτε λειτουργούν και άλλοτε –συχνότερα– δεν δικαιώνονται επί σκηνής.