Τάσος Ιορδανίδης και Ιωάννα Παππά ξανά μαζί στη σκηνή

Ένα από τα σταθερά θεατρικά ζευγάρια των τελευταίων ετών ανεβαίνει στη σκηνή του Altera Pars στη ρομαντική κομεντί «Φράνκι και Τζόνι» του Τέρενς ΜακΝάλι.

Τάσος Ιορδανίδης και Ιωάννα Παππά ξανά μαζί στη σκηνή

Ένα πολύ προσωπικό έργο για δύο ηθοποιούς, το «Φράνκι και Τζόνι» του Τέρενς ΜακΝάλι, γίνεται η αφορμή για τη δεύτερη συνάντηση της Ιωάννας Παππά και του Τάσου Ιορδανίδη επί σκηνής. Μετά τον «Άμλετ» του Σαίξπηρ, που ανέδειξε τη χημεία τους στο ντουέτο Οφηλία-Άμλετ την προηγούμενη σεζόν (συνεχίζεται για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων και φέτος μέχρι 15/12), οι δυο ηθοποιοί έχουν ήδη βάλει μπροστά την επόμενή τους συνεργασία.

Τάσος Ιορδανίδης και Ιωάννα Παππά ξανά μαζί στη σκηνή - εικόνα 1

Το δεύτερο θεατρικό ραντεβού τους έχει οριστεί για τις 21/12 στη σκηνή του Altera Pars, αυτήν τη φορά σε μια σύγχρονη ερωτική ιστορία, την οποία μεταφράζει και σκηνοθετεί ο Γιώργος Σκεύας. Πρόκειται για την πρώτη συνεργασία του Τάσου Ιορδανίδη με άλλον σκηνοθέτη εκτός του Λεβάν Τσουλάτζε έπειτα από έξι χρόνια, με έναν καλλιτέχνη τον οποίο, όπως δηλώνει, εκτιμά ιδιαιτέρως. Στο «Φράνκι και Τζόνι» ο γνωστός σκηνοθέτης θέτει μια δύσκολη υποκριτική δοκιμασία για τους ηθοποιούς του, η οποία βασίζεται στην ερμηνευτική τους δυναμική.

Μια πολλά υποσχόμενη συνάντηση από κάθε άποψη, για δύο ανθρώπους, τη Φράνκι και τον Τζόνι, που αποτελούν πλευρές του ίδιου νομίσματος, αν και εκ πρώτης όψεως είναι τελείως διαφορετικοί. Η Φράνκι, απογοητευμένη και βαθιά πληγωμένη από την προηγούμενη σχέση της, φτάνει στη Νέα Υόρκη για να πραγματοποιήσει τα όνειρα της. Σερβιτόρα σε ένα συνοικιακό εστιατόριο, περνάει τη ζωή της χωρίς φίλους, κλεισμένη στον εαυτό της. Στο ίδιο εστιατόριο δουλεύει κι ο διεκδικητικός, συναισθηματικός Τζόνι ως μάγειρας· ένας πρώην κατάδικος για μικροαπατεωνιές, που γνωρίζει τη Φράνκι και νιώθει ότι έχει βρει την αδελφή ψυχή του. Περνούν μια παθιασμένη νύχτα μαζί, εκείνη όμως θέλει να το ξεχάσει από φόβο μην πληγωθεί ξανά. Θα καταφέρει να κάμψει τις αντιστάσεις της;

Τάσος Ιορδανίδης και Ιωάννα Παππά ξανά μαζί στη σκηνή - εικόνα 2

Μέσα από μια «κλειδαρότρυπα», παρακολουθούμε μια καθοριστική και για τους δύο νύχτα και ίσως τα πρώτα διστακτικά βήματα προς την αρχή μιας πιθανής σχέσης. Το έργο γράφτηκε από τον Τέρενς ΜακΝάλι το 1987, με τίτλο «Φράνκι και Τζόνι κάτω από το φως του φεγγαριού» και έκανε πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη την ίδια χρονιά, Όφ-Μπρόντγουεϊ. Το ντεμπούτο της παράστασης στο Μπρόντγουεϊ έγινε το καλοκαίρι του 2002, ενώ βραβεύτηκε και στις δύο περιπτώσεις.

«Εμείς οι δύο ήμασταν ζευγάρι πριν καν γνωριστούμε», λέει ο συγγραφέας στο συγκινητικό αλλά και χιουμοριστικό έργο, που έρχεται πιο επίκαιρο από ποτέ να μιλήσει για τις ανθρώπινες σχέσεις και το φόβο μας να ρισκάρουμε, να ξεπεράσουμε τα όρια μας κι ίσως έτσι να κερδίσουμε. Όλα ή τίποτα. Γιατί όπως λέει και η κριτική της βρετανικής εφημερίδας «The guardian», «Όλοι ψάχνουν μία Φράνκι… Όλες ψάχνουν ένα Τζόνι… Όλοι ψάχνουμε την αδελφή-ψυχή μας…».

Ισχύει προνομιακή τιμή (10 ευρώ) για την αγορά εισιτηρίου μέχρι και τις 20 Δεκεμβρίου (παραμονή πρεμιέρας) μέσω viva.gr.

i «Φράνκι και Τζόνι» | Altera Pars | Από 21 Δεκεμβρίου | Προπώληση μέσω viva.gr

Τάσος Ιορδανίδης και Ιωάννα Παππά ξανά μαζί στη σκηνή - εικόνα 3
Τάσος Ιορδανίδης και Ιωάννα Παππά ξανά μαζί στη σκηνή - εικόνα 4

Περισσότερες πληροφορίες

Φράνκι και Τζόνι

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 95 '

Είναι αρκετό ένα βράδυ για να ενώσει δύο εντελώς διαφορετικούς ανθρώπους; Μια ρομαντική κομεντί με φόντο ένα συνοικιακό εστιατόριο της Νέας Υόρκης που εξερευνά ένα πιθανό νέο ξεκίνημα στη ζωή των δύο ηρώων.

Altera Pars

Μ. Αλεξάνδρου 123

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η Πειραματική κερνά τα τελευταία "Μπατόν σαλέ"

Η δημοσιογράφος που συμμετείχε στην αποκάλυψη του σκανδάλου Predator είναι η τελευταία καλεσμένη των ζωντανών συνεντεύξεων σε ελαφριά ατμόσφαιρα τις οποίες συντονίζουν η Ευδοξία Ανδρουλιδάκη και η Μαρία Φιλίνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

"Σ’ εσάς που με ακούτε": Η επιτυχία του ΚΘΒΕ κατεβαίνει Αθήνα

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη έρχεται για λίγες παραστάσεις στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου.

Η "Μαύρη σαμπούκα" γίνεται Grande και επιστρέφει για καλοκαίρι

Μετά από αμέτρητες "τελευταίες παραστάσεις" και 2 sold out περιοδείες, η κωμωδία με τους Τόλη Παπαδημητρίου και Αντώνη Στάμο έρχεται στο Άλσος για μία και μοναδική φορά.

"Βάτραχοι": Γιάννος Περλέγκας και Κι όμως κινείται συνδυάζουν Αριστοφάνη με escape room

Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ηθοποιό και ανεβάζει την αρχαία κωμωδία χρησιμοποιώντας τη σκηνική σύνθεση ενός ζωντανού δωματίου απόδρασης.

Ποια είναι η νέα παράσταση που έρχεται το Μάιο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου;

Ο Γιώργος Παύλου, απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματική Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ανεβάζει το πιο βιωματικό και ίσως και το ωριμότερο έργο του Χρήστου Βακαλόπουλου για μια γενιά που συνθηκολόγησε και μια Αθήνα που χάθηκε ανάμεσα στους συρμούς.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.