Βλάσσης

To πιο δροσερό ελληνικό μπιστρό  


Mία από τις σπάνιες περιπτώσεις εστιατορίων που αντέχουν στο χρόνο και ανανεώνονται κρατώντας την ιδιαίτερη ταυτότητά τους, ο «Βλάσσης», μας περιμένει και φέτος το καλοκαίρι με τα καλοστρωμένα τραπέζια του στο ειδυλλιακό παρκάκι της οδού Μαιάνδρου, πίσω από τη Μιχαλακοπούλου, και τη διαμπερή, ψηλοτάβανη, κλιματιζόμενη σάλα με την καλλιτεχνική διάθεση.

Η σήμα κατατεθέν αστική κουζίνα του βασίζεται στα εποχικά υλικά και τα πιάτα ημέρας και αγαπά τις κλασικές συνταγές, χωρίς να λείπουν οι πινελιές ανανέωσης. Εδώ ερχόμαστε κάθε φορά που θα επιθυμήσουμε κλασικές σπεσιαλιτέ όπως τα γεμιστά, η αθηναϊκή σφυρίδα με μαγιονέζα και κάππαρη, οι τηγανητές μελιτζάνες και πιπεριές με γιαούρτι, σκόρδο και σάλτσα ντομάτας, χωρίς να σταματάμε να ανακαλύπτουμε νέα φετίχ όπως το κριθαρότο με γαρίδες και μαραθόριζα. Στα συν οι γλυκύτατες τιμές και η ιντελεκτουέλ αύρα, που πάντα μας κάνουν να επιστρέφουμε πάνω από μία φορές μέσα στη σεζόν.

Μαιάνδρου 15, Ιλίσια, 2107256335, http://vlassisrestaurant.gr, Βλάσσης Εστιατόριο - Vlassis Restaurant

TIP Η ψαγμένη ελληνικότητα του «Βλάσση» φαίνεται­ και στα πιο απλά πιάτα, όπως η χωριάτικη με ­φέτα Μυτιλήνης, σπιτικά κρουτόν και φύλλα δυόσμου.

Ο χάρτης

Μαιάνδρου 15, Ιλίσια

Τηλ. 2107256335

Site:

Facebook: https://www.facebook.com/vlassisrestaurant.gr/


Τα εστιατόρια