Ο Πλάτανος

Επιστροφή στη χρυσή εποχή της κοσμικής Κυψέλης  


Tσίπουρο, ούζο ή κρασί, με χειροποίητους μεζέδες κάτω από την παχιά και ήσυχη σκιά ενός γέρικου πλάτανου: ειδυλλιακότερη εικόνα αστικού καλοκαιριού δύσκολο να βρει κανείς, κι αυτήν ακριβώς θέλει να αναβιώσει ο ανανεωμένος «Πλάτανος».

Ολοκαίνουργια άφιξη σε μια από τις ιστορικότερες πλατείες της Αθήνας, που μεσουρανούσε κάποτε ως κοσμικός πόλος έλξης προσωπικοτήτων όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ο νέος «Πλάτανος» φιλοδοξεί να επαναφέρει στη γειτονιά λίγη από την ανεμελιά των παλιών της εποχών.

Με χαλαρή all day διάθεση και άκρως φιλικές τιμές, η νεανική ομάδα που ανέλαβε ένα χώρο με ιστορία από τη δεκαετία του ’40 φέρνει στην Κυψέλη ένα καφέ-μεζεδοπωλείο που ποντάρει στη σχέση εμπιστοσύνης με τον επισκέπτη του. Με γερά χαρτιά τους φρεσκότατους και χειροποίητους μεζέδες από τον σεφ Μιχάλη Ζαχαρή, που καλύπτουν όλο το φάσμα από τον μαριναρισμένο γαύρο και την ποικιλία από τηγανιές μέχρι το ψητό χταπόδι με καπνιστό πλιγούρι, το γιουβέτσι θαλασσινών και τη γαριδομακαρονάδα, ή ακόμη και το surf ’n’ turf επιρροών σπετζοφάι με παστουρμά και γαρίδες θα γίνει σίγουρα το καινούργιο σας στέκι.

Αγίας Ζώνης 43, Κυψέλη, 2108612749, Ο Πλάτανος Καφέ-Μεζεδοπωλείο

TIP Χαζεύοντας τη θέα από τα φιλόξενα τραπεζάκια και τις ξύλινες καρέκλες του «Πλατάνου», το σκηνικό ίσως σας φανεί οικείο – είναι επειδή ακριβώς εδώ γυρίστηκαν σκηνές απ’ την ταινία «Η Θεία απ’ το Σικάγο».

Ο χάρτης

Αγ. Ζώνης 43, Κυψέλη

Τηλ. 2108612749

Site:

Facebook: https://www.facebook.com/platanos.kipseli/


Τα εστιατόρια