Point a

Ελληνική δημιουργική κουζίνα με θέα στην Ακρόπολη και στο Μουσείο  


Iδανική πρόταση σε συνδυασμό με μια καλοκαιρινή βόλτα στη Διονυσίου­ Αρεοπαγίτου και την Πλάκα, το bar-restaurant «Point a» στο ξενοδοχείο «Herodion» μάς ξαφνιάζει ευχάριστα με το υπέροχο roof garden του, που μοιάζει να ακουμπά στην Ακρόπολη και στο Μουσείο, αλλά και τη μοντέρνα μίνιμαλ διακόσμησή του. Οι δύο ταλαντούχοι, νεαροί Κρητικοί σεφ Μανώλης Μαυριγιαννάκης και Μάριος Πιρπιρίδης διηγούνται ιστορίες μέσα από τα δημιουργικά πιάτα τους, που πατούν στις κλασικές ελληνικές γεύσεις και τα εκλεκτά υλικά με global κι έθνικ αναφορές.

Μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα που ξεδιπλώνουν τη φιλοσοφία τους είναι τα bestseller σφαιροποιημένα πολίτικα γεμιστά, ο μουσακάς στο χθες και το σήμερα, οι λουκουμάδες με μανούρι Ελασσόνας και μέλι, η κρητική σαλάτα με ασκορδουλάκους, νεροκάρδαμο, καρπάτσιο παστού μπακαλιάρου και καλοκαιρινή τρούφα, η κακαβιά με αβγά αχινού, ξινοτύρι Μυκόνου και καπνιστή συναγρίδα και ο ψητός σολομός με μίσο μαύρου σκόρδου σε μοχίτο ξινόμηλου.

Ξεν. «Herodion», Ροβέρτου Γκάλλι 4, Μακρυγιάννη, 2109236832-6, www.acropolispoint.com, Herodion Hotel Athens

TIP Στο χώρο του μπαρ δοκιμάστε τα signature cocktails του Αλέξανδρου Πρεβίστα και συνοδεύστε τα με ένα από τα πιάτα του ευφάνταστου Bar Menu, με υλικά και μαγειρικές τεχνικές από τις γειτονιές του κόσμου.

Ο χάρτης

(ξεν. «Hρώδειο») Ροβέρτου Γκάλλι 4, Ακρόπολη

Τηλ. 2109238991

Site: www.acropolispoint.com

Facebook: https://www.facebook.com/acropolispoint/


Τα εστιατόρια