Ατραξιόν

Πρώτο τραπέζι λιμάνι


Kρεμασμένο πάνω από την Πύλη 1, αυτό το μεζετζίδικο που χαζεύει το πηγαινέλα των πλοίων της Ακτής Βασιλειάδη, και σε βάζει σε ταξιδιάρικο mood, είναι όντως ατραξιόν. Όμορφο, παρεΐστικο, ανοιχτόκαρδο, αραδιά­ζει τραπέζια και καρέκλες σε θαλασσί, ροζ και κίτρινο στην ανοιχτωσιά μιας μικρής, χαλαρής πλατείας της Δραπετσώνας.

Είτε στο... μπαλκόνι του, πρώτο τραπέζι λιμάνι, κάτω από ένα μεγάλο αλμυρίκι, είτε δίπλα στα παρτέρια με τα λουλούδια, τους βασιλικούς, τους δυόσμους και τις ρίγανες, θα χαρείς πολλές καλοβαλμένες μεζεδο-ιδέες. Εκτός από γαρίδες και καβουράκια –ό,τι πρέπει για ούζο ή τσίπουρο–, θα βρεις και ασυνήθιστο γύρο χταπόδι με ντοματούλα και πίτες αλλά και καλαμάρι κοντοσούβλι.

Και μετά είναι και το κουσκούς με άρωμα γεμιστών, με την ντομάτα, την πιπεριά και το κολοκύθι του, το οποίο συνοδεύουν με τριμμένη φέτα, το χορταστικό σουβλάκι πανσέτας και τα αρμένικα μίνι κεμπάπ. Αν, τώρα, θέλεις κάτι πιο ασυνήθιστο, δοκίμασε το κουσμάτς, μια συνταγή που έρχεται από την Αμπχαζία (καυτερό, έντονο σε γεύση συκώτι με μοσχαρίσια γλώσσα σε σάλτσα ντομάτας και πιπεριάς), προτού καταλήξεις σε ένα ωραίο κιουνεφέ πασπαλισμένο με φιστίκι Αιγίνης.

Αγ. Παντελεήμονος 2 & Ν. Καζαντζάκη, Δραπετσώνα, 2104617016, http://atraxion.grΑτραξιον

TIP Εκείνο το φρικασέ θαλασσινών (καλαμάρι, σουπιά, μύδια) με σταμναγκάθι και ζωμό από βραστόψαρα, μην το χάσεις!

Ο χάρτης

Αγ. Παντελεήμονος 2 & Ν. Καζαντζάκη, Δραπετσώνα

Τηλ. 2104617016

Site: http://atraxion.gr

Facebook: https://www.facebook.com/atraxion.mezetzidiko/


Τα εστιατόρια