ΦΥΣΙΚΑ FYSIKA: Για (φυσικό) κρασί στη Σοφοκλέους

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, το πρώην Χρηματιστήριο Αθηνών μεταμορφώνεται σε μια πολύχρωμη γιορτή του κρασιού.

'Εκθεση κρασιού ΦΥΣΙΚΑ FYSIKA 2023

1 ημέρα, 49 οινοποιεία, 200 (φυσικά) κρασιά και μία μεγάλη οινική φιέστα. Το ΦΥΣΙΚΑ FYSIKA, η πρώτη έκθεση που ασχολείται αποκλειστικά με φυσικά κρασιά έρχεται στην Αθήνα την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023. 

(Φυσικά) κρασιά για όλους

Από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη και από την Ικαρία μέχρι την Πελοπόννησο, οινοποιεία από όλη τη χώρα θα φέρουν τα κρασιά τους στον χώρο της Σοφοκλέους και στο πρώην Χρηματιστήριο Αθηνών, όπου θα παρουσιαστεί το εύρος και η δυναμική του ελληνικού φυσικού κρασιού. Το ΦΥΣΙΚΑ FYSIKA θέλοντας να προβάλλει τα κρασιά που προέρχονται από μικρά οινοποιεία και παραγωγούς με καλές πρακτικές προς τη γη, το περιβάλλον και τον άνθρωπο αλλά πάνω απ’όλα να αναδείξει το πραγματικά καλό κρασί, προσκαλεί φέτος και 2 οινοποιεία του εξωτερικού, ανοίγοντας τον δρόμο για την πρώτη έκθεση φυσικών κρασιών της ευρύτερης περιοχής της Μεσογειακής Λεκάνης και των Βαλκανίων.

Μέσα σε μια μέρα, ο επισκέπτης θα μπορεί να δοκιμάσει πάνω από 200 κρασιά ελαχίστων παρεμβάσεων από 49 ελληνικά οινοποιεία και να γνωρίσεις τους δημιουργούς τους - μιλάμε ασφαλώς για κρασιά βιολογικά, βιοδυναμικά, με ελάχιστα ή καθόλου πρόσθετα, αγνά, φιλικά προς το περιβάλλον και πάνω απ’ όλα πολύ νόστιμα.

Οι παράλληλες δράσεις δε θα απουσιάσουν: Κατά την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου το ΦΥΣΙΚΑ FYSIKA θα βρεθεί σε αγαπημένα εστιατόρια και στέκια της πόλης με ειδικά διαμορφωμένα μενού για wine pairing και οινοπαρουσιάσεις από τους συμμετέχοντες παραγωγούς.

'Εκθεση κρασιού ΦΥΣΙΚΑ FYSIKA 2023 1

'Εκθεση κρασιού ΦΥΣΙΚΑ FYSIKA 2023 2

Επιπροσθέτως, αξίζει να αναφερθεί πως ο εξοπλισμός της έκθεσης είναι ειδικά σχεδιασμένος για επαναχρησιμοποίηση και κατασκευασμένος με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, αποκλείοντας τα πλαστικά μιας χρήσης. Ειδικοί κάδοι χωριστής διαλογής τοποθετούνται εντός και εκτός της έκθεσης ώστε όλα τα υπολείμματα να επαναχρησιμοποιηθούν, ανακυκλωθούν ή κομποστοποιηθούν.

Συμμετέχοντες παραγωγοί

  • Αμπελουργείν
  • Αμπελώνες Κοντοζήση
  • Αμπελώνες Χατζησάββα
  • Ανατολικός Αμπελώνας
  • Κτήμα Αποστολίδη
  • Κτήμα Ζαφειράκη
  • Κτήμα Καμάρα - Οικογένεια Κιουτσούκη
  • Κτήμα Καρίμαλη
  • Κτήμα Μαρκατσέλη
  • Κτήμα Μαρκόγιαννη
  • Κτήμα Μαστόρη
  • Κτήμα Μπαλατσούρα
  • Κτήμα Μυρσίνη
  • Κτήμα Πατιστή
  • Κτήμα Πάτοινος
  • Κτήμα Χαλκιά
  • Κτήμα Κουτσοδήμος Mikro Bio
  • Κτήμα Μιτζιφίρη
  • Κτήμα Οινογένεσις
  • Κτήμα Παπρά
  • Κτήμα Σεϊτανίδη
  • Κτήμα Στυλιανού
  • Κτήμα Φρέρη
  • Μεθυμναίος Οίνος
  • Μικροοινοποιείο Θαλασσινός
  • Μικροοινοποιείο Ξυδάκης
  • Οικογένεια Βαϊμάκη
  • Οικογένεια Γεώργα
  • Οινοποιείο Άωτον
  • Οινοποιείο Γκαράλη
  • Οινοποιείο Καλόγρη
  • Οινοποιείο Κούκος
  • Οινοποιείο Νικολού
  • Οινοποιείο Σκούτας WineLab
  • Οινοποιείο Τρουπή
  • Οινοποιείο Σύφλογο
  • Οινοποιείο Χαραλαμπόγλου
  • Οινοποιείο Χρυσολωρά
  • Οινοποιητική Μονεμβασιάς Τσιμπίδη
  • Οινοποιητική Nopera
  • Χλόη Χατζηβαρύτη
  • Abraam’s Vineyards
  • GK Wines
  • Iuli Wines
  • Rojac Winery
  • The Knack Project
  • Tsililis Terres
  • Voï

Info

Στην τιμή του εισιτηρίου συμπεριλαμβάνεται γυάλινο ποτήρι δοκιμής της κορυφαίας εταιρείας Rona. Επιστρέφοντάς το κατά την έξοδο, ο επισκέπτης λαμβάνει πίσω 2€. 

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Μια διοργάνωση των Τανίνη Αγάπη Μου και Oenosophy

Περισσότερες πληροφορίες στο fysikafysika.gr

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
02/05/2024

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.