Μαθαίνουμε… ιταλικά με το Lurisia: Μοναδικές μακαρονάδες στο Tony Bonanno

Το premium ιταλικό νερό των Άλπεων, με τη βραβευμένη φιάλη σε σχήμα φαναριού ανθρακωρύχου, γίνεται ο οδηγός μας για μερικές απ’ τις πιο φινετσάτες γευστικές διευθύνσεις της πόλης και μας καλεί στο αγαπημένο του ιταλικό στον Πειραιά, για μαφιόζικες μακαρονάδες σε Little Italy σκηνικό.

Tony Bonanno ιταλικό στον Πειραιά

Σαν βγαλμένο από ταινία του Σκορσέζε, το "Tony Bonnano" είναι μια Μικρή Ιταλία στο απόκεντρο του Μικρολίμανου, με το αυθεντικό της σκηνικό να μας μεταφέρει από τη γειτονιά του Ναυτικού Ομίλου κατευθείαν σ’ εκείνες του Δον Βίτο Κορλεόνε. Μικρή ψηλοτάβανη σάλα, με ξύλινα τραπέζια σκεπασμένα με μικρά πλακάκια κάτω απ’ το χοντρό λευκό τραπεζομάντιλο και ασπρόμαυρες φωτογραφίες στους τοίχους, θέτουν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Σουξέ απ’ το μουσικό παλμαρέ των ιταλοαμερικανών του '70 ντύνουν το ηχητικό background του κινηματογραφικού καρέ, και πληθωρικές μακαρονάδες βγαίνουν από την κουζίνα, για να δώσουν γεύση στο χωροχρονικό ταξίδι που ετοιμάζει κάθε βράδι το "Tony Bonnano".

Tony Bonanno ιταλικό στον Πειραιά

Φρέσκα μακαρόνια σωστά βρασμένα, με σάλτσες βασισμένες στο συνταγολόγιο της Σικελίας, συνθέτουν εδώ το κύριο θέμα. 'Όμως, σαλάτες, ριζότι, κρεατικά, αλλά και πιάτα με ψάρι και θαλασσινά ολοκληρώνουν την γαστρονομική εμπειρία. Λατρεμένα πιάτα αποτελούν τα βραχάκια πατάτας με τη φλούδα, τα φρέσκα νιόκι με σπανάκι, αλλά και οι παπαρδέλες με λουκάνικο και μανιτάρια. Δεν θα μπορούσε κανείς να κρύψει ότι έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο μαγαζί, ενώ η wine list είναι μια άλλη, ξεχωριστή γευστική βεντάλια, με επιλογές από Ιταλία και Ελλάδα να σιγοντάρουν την απόλαυση. 

Lurisia

Οι παραπάνω είναι μερικές από τις αγαπημένες γεύσεις του premium ιταλικού νερού Lurisia, που φέρνει τη φινέτσα του Πιεμόντε στο ποτήρι, γεννημένο στην καρδιά των 'Άλπεων κι εμπλουτισμένο με τη γεύση της εξερεύνησης. Συνδέεται, άλλωστε, με έναν συναρπαστικό θρύλο, όπου το χτύπημα της αξίνας ενός ανθρακορύχου στους πρόποδες των Δυτικών Άλπεων, πριν από δυο περίπου αιώνες, αποκάλυψε στο βράχο μια πηγή νερού εξαιρετικού για κατανάλωση, αλλά κι επούλωση πληγών. Η φήμη του, μάλιστα, κύλησε πέρα ​​από τα σύνορα της περιοχής, με τη βραβευμένη με Νόμπελ, Μαρία Κιουρί να επισκέπτεται την πηγή και να πιστοποιεί τις εξαιρετικές ιδιότητες του λίγα χρόνια μετά. 

Εμπνευσμένοι από το θρύλο του εξερευνητή, λοιπόν, και με οδηγό το premium ιταλικό νερό Lurisia με τη βραβευμένη φιάλη του σε σχήμα φαναριού ανθρακορύχου, ανακαλύπτουμε κι εμείς μερικές από τις πιο φίνες γευστικές γωνιές της πόλης. Ακολουθήστε μας

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το premium νερό Lurisia θα βρείτε εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

26/04/2024

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.