S. Pellegrino και Acqua Panna: Μας υποδέχονται στο "Portofino"

Ετοιμαστείτε για μία κρουαζιέρα στις ακτές της Ιταλικής γαστρονομίας.

Portofino

Το ιταλικό εστιατόριο "Portofino" βρίσκεται στην ειδυλλιακή τοποθεσία της Μαρίνας Ζέας στον Πειραιά. Με θέα τη θάλασσα μας ταξιδεύει πραγματικά στη Μεσόγειο και στη διάσημη ακτή του Portofino, προσκαλώντας μας να δοκιμάσουμε το πεντανόστιμο και γεμάτο αυθεντικές ιταλικές γεύσεις μενού του.

Ο κοσμοπολίτικος αέρας της Μαρίνας Ζέας συνθέτουν ένα πανέμορφο σκηνικό που απογειώνεται με την είσοδο μας στο εσωτερικό του εστιατορίου. Εκεί η διακόσμηση είναι ανεπιτήδευτα ζεστή και παραπέμπει σε αυτή μιας παραδοσιακής trattoria αλλά με σύγχρονα στοιχειά και μοντέρνα αισθητική. Το "Portofino" καταφέρνει με εκλεπτυσμένη φινέτσα, ιταλική μαεστρία αλλά και εγκάρδιο καλωσόρισμα να μαγέψει κάθε επισκέπτη από το πρώτο κιόλας αντίκρισμα. Στη συνέχεια το άρωμα της φρέσκιας, ψημένης στο ξυλόφουρνο, πίτσας αλλά και των πιάτων με χειροποίητα ζυμαρικά, αφυπνίζουν και τις υπόλοιπες αισθήσεις.

Portofino

Το μενού του "Portofino" υπογράφει ο διακεκριμένος σεφ Στέφανος Τάτας με στόχο να δημιουργήσει γνήσια ιταλικά πιάτα με τα πιο φρέσκα υλικά, τα οποία ο κάθε επισκέπτης θα απολαύσει στο έπακρο. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να συνοδεύσετε το φαγητό σας με ένα από τα εκλεκτά ιταλικά κρασιά από την κάβα του μαγαζιού. Η λίστα των κρασιών αποτελείται από έντονα κόκκινα της Τοσκάνης, ιδιαίτερα λευκά της Σικελίας και όχι μόνο.

Portofino

Όσον αφορά το μενού, ξεχωρίσαμε πέρα από τις ολόφρεσκες σαλάτες, τα αυθεντικά ιταλικά antipasti και τις ντελικάτες πίτσες το ιδιαίτερο και πικάντικο Tartare di salmon με φρέσκο σολομό, avocado, lime, ελαιόλαδο, σχοινόπρασο, chili πιπεριά και wasabi. Από τα κυρίως πιάτα σας προτείνουμε το Rollè di orata con gamberi που είναι ποπιέτα τσιπούρας με γαρίδα σε σάλτσα κρέμας και saffran ενώ συνοδεύεται από σταμναγκάθι & πατάτες baby. Από τα πιάτα με τα φρέσκα ζυμαρικά must επιλογή είναι η πάντα κλασική Carbonara, ενώ αυτή που κλέβει τις εντυπώσεις είναι η πικάντικη Gamberi fra diavolo με γαρίδες σε cognac vecchia Romana, σάλτσα από ντοματίνια San Marzano, bisque Καραβίδας, chili και φρέσκο βασιλικό. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε ένα από τα λαχταριστά γλυκά, ώστε να ολοκληρώσετε με τον καλύτερο τρόπο αυτήν τη γνήσια ιταλική γαστρονομική εμπειρία.

Portofino

Tip: Το "Portofino" διοργανώνει συχνά βραδιές γευσιγνωσίας με ειδικά διαμορφωμένα μενού, συνοδευμένα με εξαιρετικά κρασιά.

Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς, 211012 3779, FB, IG

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Albion' παραμένει σουξέ του Ψυχικού

Ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά bar restaurants της πόλης διατηρεί ατόφια τα ατού του και επενδύει περαιτέρω σε αυτά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
26/04/2024

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.