Στο Κτήμα Γράμψα ο τρύγος είναι μία μορφή τέχνης

Στη Ζάκυνθο, το Φιόρο του Λεβάντε, το Κτήμα Γράμψα καλωσορίζει ακόμα ένα τρύγο σε ένα γενικότερο κλίμα ενθουσιασμού.

Κτήμα Γράμψα

Για το Κτήμα Γράμψα η εποχή του τρύγου δεν είναι απλώς μία περίοδος αδιάκοπων εργασιών. Είναι γιορτή, είναι χρόνος ζωής και πάθους. Ο ιδιόκτητος αμπελώνας συμπληρώνει το μαγευτικό τοπίο στο ημιορεινό χωριό Λαγωπόδο της Ζακύνθου, που αποτελεί αγαπημένο προορισμό όσων αγαπούν το κρασί.

Κτήμα Γράμψα

Με μία περιπλάνηση στα αμπέλια, θα παρατηρήσουμε τους αμπελουργούς του Κτήματος να εργάζονται αγόγγυστα κάτω από το λαμπερό ήλιο του Ιονίου, καθώς περίμεναν όλο το χρόνο τη στιγμή αυτή‧ τη στιγμή που τα σταφύλια θα ωριμάσουν και θα είναι έτοιμα για τη συγκομιδή τους. Πρόκειται σίγουρα για ένα θησαυρό της ζακυνθινής γης, αφού, όντας στην καλύτερη δυνατή φυσική τους κατάσταση, παράγουν μοναδικούς οίνους με ασύγκριτη ποιότητα, σκιαγραφώντας άψογα το terroir του νησιού.

Κτήμα Γράμψα

Κάπως έτσι, η τέχνη συναντά την παράδοση που κληροδοτείται από γενιά σε γενιά. Από το αμπέλι, το σταφύλι περνά στο οινοποιείο, όπου με μεγάλη προσοχή και αγάπη ξεκινά η οινοποίηση. Οι πρώτες πιέσεις γεμίζουν τα πιεστήρια κι έπειτα τις δεξαμενές με το μούστο και τα αρώματά του κατακλύζουν το χώρο, παρασύροντάς μας. Άλλωστε, οι παιδικές αναμνήσεις από τα αρώματα αυτά ήταν εκείνες που οδήγησαν τα δύο αδέρφια, Χρήστο και Τάσο, να δημιουργήσουν το 2011 το οινοποιείο στο κτήμα που μεγάλωσαν.

Κτήμα Γράμψα

Γηγενείς ποικιλίες, όπως το Γουστολίδι, το Σκιαδόπουλο, ο Παύλος κι ο Αυγουστιάτης πρωταγωνιστούν, γεγονός το οποίο υποδηλώνει το στόχο των δύο αδερφών να αναδείξουν τον πλούτο των τοπικών ποικιλιών ως ένα κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Κτήμα Γράμψα

Τη μοναδική αυτή εμπειρία της επίσκεψής μας στο αμπέλι και στο οινοποιείο θα απογειώσει η δοκιμή φρέσκων σταφυλιών και κρασιών, ενώ το τρίπτυχο "φύση- παράδοση-γαστρονομία" ολοκληρώνεται από το εστιατόριο του οινοποιείου, με το Chef Σταύρο Υφαντίδη να δίνει ρεσιτάλ με ειδικά gourmet menu που ταιριάζουν αρμονικά με τις ετικέτες του Κτήματος.

Φύγαμε για τρύγο!

Στην ατμοσφαιρική αυλή, με θέα τα αμπέλια και φόντο το σινεμασκόπ που συνθέτει η τζαμαρία της ανοιχτής κουζίνας, ο σεφ Υφαντίδης μιξάρει το comfort της γευστικής μνήμης με υψηλή τεχνική και δημιουργική τόλμη, και αναδομεί την επτανησιακή παράδοση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.