Μαθαίνουμε… ιταλικά με το Lurisia: Pasta fresca στο "Da Bruno"

Το premium ιταλικό νερό των Άλπεων, με τη βραβευμένη φιάλη σε σχήμα φαναριού ανθρακορύχου, γίνεται ο οδηγός μας για μερικές απ’ τις πιο φινετσάτες γευστικές διευθύνσεις της πόλης και μας καλεί στο αγαπημένο του ιταλικό στο Π. Φάληρο, για φρέσκα ζυμαρικά και premium Ιταλική κουζίνα.

Da Bruno © Λεωνίδας Τούμπανος

Σημείο αναφοράς στο χάρτη των ιταλικών γεύσεων της Αθήνας, με 40 ολόκληρα χρόνια ιστορίας να απλώνονται στον καταπράσινο κήπο με τα στιλάτα φερ φορζέ τραπεζοκαθίσματα, το"Da Bruno" εξακολουθεί να συναρπάζει τους λάτρες των Ιταλικών γεύσεων, με τη σεφ Κυριακή Φωτοπούλου να μαζεύει στη μαγειρική φαρέτρα της μερικές από τις πιο φίνες πρώτες ύλες της Ιταλίας. 

Μαθαίνουμε… ιταλικά με το Lurisia: Pasta fresca στο "Da Bruno" - εικόνα 1

Αφράτες burrate, μοσχομυριστές τρούφες, εξαιρετικά ελαιόλαδα, παλαιωμένες parmiggiane γεμάτες umami νοστιμιά, αλλά και φρέσκα ζυμαρικά γίνονται τα βασικά όπλα μιας Ιταλικής κουζίνας, δημιουργώντας πιάτα σαν τα paccheri con Guancia, όπου η παραδοσιακή ναπολιτάνικη pasta συναντά σιγομαγειρεμένα μοσχαρίσια μάγουλα με κρέμα παρμεζάνας ή το risotto funghi με ραγού μανιταριών και πάστα μαύρης τρούφας. 

Τα paccheri con Guancia στο Da Bruno

Για τα τεσσαρακοστά γενέθλια του "Da Bruno", η εορταστική διάθεση περισσεύει, αφού στον κατάλογο επανεμφανίζονται ορισμένα από τα διαχρονικά του σουξέ. Επιστρέφουν και διαπρέπουν η σαλάτα Leonardo με κοτόπουλο και καλαμπόκι, όπως και οι θρυλικές Penne Da Bruno με ζαμπόν, μπέικον, μανιτάρια πορτσίνι και μια ελαφριά ροζέ σάλτσα. Φυσικά, η αυθεντική συνταγή της Tiramisu Da Bruno, που έρχεται για μεγαλοπρεπές φινάλε, είναι ένα επιδόρπιο που έχει γράψει τη δική του ιστορία και συνεχίζει…

Οι παραπάνω είναι μερικές από τις αγαπημένες γεύσεις του premium ιταλικού νερού Lurisia, που φέρνει τη φινέτσα του Πιεμόντε στο ποτήρι, γεννημένο στην καρδιά των 'Άλπεων κι εμπλουτισμένο με τη γεύση της εξερεύνησης. Συνδέεται, άλλωστε, με έναν συναρπαστικό θρύλο, όπου το χτύπημα της αξίνας ενός ανθρακορύχου στους πρόποδες των Δυτικών Άλπεων, πριν από δυο περίπου αιώνες, αποκάλυψε στο βράχο μια πηγή νερού εξαιρετικού για κατανάλωση, αλλά κι επούλωση πληγών. Η φήμη του, μάλιστα, κύλησε πέρα ​​από τα σύνορα της περιοχής, με τη βραβευμένη με Νόμπελ, Μαρία Κιουρί να επισκέπτεται την πηγή και να πιστοποιεί τις εξαιρετικές ιδιότητες του λίγα χρόνια μετά. 

Εμπνευσμένοι από το θρύλο του εξερευνητή, λοιπόν, και με οδηγό το premium ιταλικό νερό Lurisia με τη βραβευμένη φιάλη του σε σχήμα φαναριού ανθρακορύχου, ανακαλύπτουμε κι εμείς μερικές από τις πιο φίνες γευστικές γωνιές της πόλης. Ακολουθήστε μας

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το premium νερό Lurisia θα βρείτε εδώ

Περισσότερες πληροφορίες

Da Bruno

Αγ. Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

26/04/2024

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.