Εναστρον

Γλαστράκια φορτωμένα λουλούδια και μυρωδικά, στο πιάτο μεζέδες και κρεατικά, και σπιτικά μαγειρέματα τα μεσημέρι στην καινούργια του αυλή στου Ψυρρή.

Εναστρον

Γλαστράκια φορτωμένα λουλούδια και μυρωδικά, στο πιάτο μεζέδες και κρεατικά, και σπιτικά μαγειρέματα τα μεσημέρι στην καινούργια του αυλή στου Ψυρρή.

Εναστρον - εικόνα 1

Το εσωτερικό του «Έναστρον» είναι, ομολογουμένως, πιο εστιατορικό – ατμόσφαιρα που γίνεται πιο έντονη με τις ευτραφείς φιγούρες του Botero στα κάδρα. Η καινούργια του αυλή όμως στη Μίκωνος, με τις χτιστές ασβεστωμένες ζαρντινιέρες και τους λαδοντενεκέδες που γίνονται γλάστρες, τα γεράνια, τις τριανταφυλλιές, τις μπουκαμβίλιες, τα μπέντζαμιν και μια σιδερένια πέργκολα που περιμένει να τρανέψουν τα φυτά και να φτάσουν εκεί πάνω (τώρα φαντάζει λίγο φτωχή), μυρίζει ταβερνάκι. Και στο βάθος… φούρνος. Ο ξυλόφουρνος λειτουργεί μόνο το μεσημέρι και βγάζει μεταξύ άλλων τυρόπιτα με χωριάτικο, τραγανό φύλλο κι ένα αρνί με πατάτες-σκέτο λουκούμι. Η κατσαρόλα ετοιμάζει με τη σειρά της πιάτα ημέρας – ψηφίζω κοτόπουλο με χυλοπίτες πασπαλισμένο με ξινομυζήθρα, μαμαδίστικο κι ό,τι πρέπει για να πάρεις την ελληνική «δόση» σου όταν δεν προλαβαίνεις να επιδοθείς σε προσωπικά μαγειρέματα.

Το βράδυ αναλαμβάνουν οι μεζέδες και τα κρεατικά. Δοκιμάσαμε το λαδοτύρι σαγανάκι, την πληθωρική παστουρμαδόπιτα –έτσι, για να τον καταλαβαίνεις τον παστουρμά (λόγω μεγέθους «κρατάει» παραπάνω λάδι το φύλλο)-, τα καλοφτιαγμένα κεφτεδάκια λαχανικών που δένουν με καλαμποκάλευρο και συνοδεύονται με γιαούρτι και λίγο σκόρδο και μια δροσερή, ανάμεικτη σαλάτα με μια βινεγκρέτ (ωραία, αν και ήθελε καλύτερη ισορροπία λαδιού-ξιδιού). Στα κυρίως, εκτός από τη σχάρα, το «Έναστρον» έχει και πιο διεθνείς προτάσεις, όπως το φιλέτο κοτόπουλο σε σος μπίρας με δεντρολίβανο ή τα φιλέτα, πιπεράτο και αλά κρεμ. Αλλά εγώ νομίζω πως σ’ αυτήν την αυλή πάνε καλύτερα τα ελληνικά. Ιδίως όταν τρως το ραβανί σου με φόντο εκείνο το πανέμορφο, παρότι παρατημένο προς το παρόν, νεοκλασικό της άλλης μεριάς του δρόμου. Κέντρο Αθήνας, σαν γειτονιά.

Up: Τα μεσημεριανά «καμώματα» του φούρνου και της κατσαρόλας. Down: Τα ρολάκια με λαχανικά και σύγκλινο ήταν κρύα στο εσωτερικό.

Περισσότερες πληροφορίες

Έναστρον

Μίκωνος 4 & Καραϊσκάκη, Πλ. Ψυρρή
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο "Βασίλαινας Blue" της Αντιπάρου μετακομίζει

Ανταλλάσσει τη φελινική αυλή του στη Χώρα με τη βεράντα του "Kouros Village Hotel" κι αποκτά τη θαλασσινή θέα που του αξίζει, ενώ ενδιαφέροντα σχέδια υπάρχουν και για το χώρο που αφήνει πίσω του.

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στην Αθήνα: Ένας οδηγός της τελευταίας στιγμής

Σε περίπτωση που δεν επιλέξεις Πάσχα στο χωριό (ή στο νησί), οι παρακάτω γραμμές σε ενδιαφέρουν.

Το 'Albion' παραμένει σουξέ του Ψυχικού

Ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά bar restaurants της πόλης διατηρεί ατόφια τα ατού του και επενδύει περαιτέρω σε αυτά.

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.