Ο "Βασίλαινας Blue" της Αντιπάρου μετακομίζει

Ανταλλάσσει τη φελινική αυλή του στη Χώρα με τη βεράντα του «Kouros Village Hotel» κι αποκτά τη θαλασσινή θέα που του αξίζει, ενώ ενδιαφέροντα σχέδια υπάρχουν και για το χώρο που αφήνει πίσω του.

Βασίλαινας Αντίπαρος new 5

"Φέτος κατεβαίνουμε στο νησί από νωρίς, θα ετοιμάσουμε σπουδαία πράγματα", μου έλεγε γεμάτος ενθουσιασμό ο Θανάσης Βασίλαινας σε πρόσφατη κουβέντα μας, ποιος να φανταζόταν όμως την εξέλιξη που είχε στα σκαριά: η φελινική αυλή όπου τον γνωρίσαμε, δύο βήματα από το κεντρικό στενό της Χώρας, από φέτος παύει να είναι η καλοκαιρινή έδρα της νησιώτικης εκδοχής του ιστορικού εστιατορίου, αφού από αυτό το καλοκαίρι ο "Βασίλαινας Blue" μετακομίζει στη βεράντα του ξενοδοχείου "Kouros Village Hotel".

βασιλαινας
Μεγάλα σχέδια για το φετινό καλοκαίρι στην Αντίπαρο έχει ο Θανάσης Βασίλαινας

Φωλιασμένο στην άκρη της προμενάδας της Αντιπάρου και με θέα στην κόλπο της παραλίας Καλούδια, το "Kouros Village Hotel" θα χαρίσει στο "Βασίλαινας Blue" τη θαλασσινή βίστα που του αξίζει, με το εστιατόριο να μπαίνει στην τρίτη καλοκαιρινή σεζόν του φρεσκαρισμένο σε χώρο και ανανεωμένο σε ιδέες. Τα ηνία της κουζίνας θα κρατά ο Βασίλης Παπαδόπουλος, αναλαμβάνοντας τόσο το ξεδίπλωμα της head to tail φιλοσοφίας που γνωρίσαμε το φετινό χειμώνα στην αθηναϊκή έδρα του εστιατορίου, όσο και την υλοποίηση signature γεύσεων του "Βασίλαινα" μαζί με φρέσκες καλοκαιρινές ιδέες.

ΒΑΣΙΛΑΙΝΑΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
Νέο project στα σκαριά για τη φελινική αυλή δύο βήματα από το κεντρικό στενό

Σχέδια όμως υπάρχουν και για την αυλή που αφήνει πίσω του το εστιατόριο: ο Θανάσης Βασίλαινας σχεδιάζει εκεί την επαναφορά παλιού συνεργάτη από τις ιστορικές πειραιώτικες εποχές του εστιατορίου, σε μια συνεργασία που, αν ευοδωθεί, θα συζητηθεί πολύ. Αναμένουμε, λοιπόν, τις εξελίξεις, που θα δώσουν ακόμη περισσότερη γεύση στο νόστιμο εναλλακτικό νησί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 από το "αθηνόραμα": Οι φετινοί νικητές και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών" της ελληνικής γαστρονομίας

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 στο πλαίσιο του θεσμού των Χρυσών Σκούφων απονεμήθηκαν την Τρίτη 14 Μαΐου στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης σε μια τελετή μέσα από την οποία το "αθηνόραμα" έδωσε το έναυσμα για την αναγκαία ανανέωση της εθνικής μας γαστρονομίας, προτρέποντας τους εστιάτορες και τους σεφ να ερευνήσουν, να μελετήσουν και να εξελίξουν τις τοπικές μας κουζίνες, αναδεικνύοντας τους γαστρονομικούς θησαυρούς που παραμένουν ανεκμετάλλευτοι.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/05/2024

To "NJV Athens Plaza" καλωσορίζει τον executive Chef Παναγιώτη Αναστασίου

Ο νέος Chef, με την μακρά μαγειρική του πορεία, έρχεται να ενσωματώσει την Ελληνική μαγειρική παράδοση και την μεσογειακή διατροφή στην διεθνή, δημιουργική, comfort κουζίνα.

Αστεράτο δείπνο στην ακροποταμιά του διαστήματος: Ο Rasmus Munk ετοιμάζει ένα μενού για την στρατόσφαιρα

Και όμως είναι γεγονός! Το 2025 6 γαστροναύτες θα απολαύσουν ένα μοναδικό conceptual δείπνο βλέποντας τον ήλιο να ανατέλλει πίσω από τη Γη από 30.000 μέτρα ύψος! Θα το μαγειρέψει ο πιο δημιουργικός σεφ σήμερα στον πλανήτη, ο Rasmus Munk του "Alchemist" στην Κοπεγχάγη. Η γαστρονομία θα πετάξει σε νέα οραματικά ύψη.

Στη γλυκιά στοά του "Dessert Wise"

Ένα καινούργιο εστιατόριο γλυκού μόλις πήρε θέση στην καρδιά της πόλης, "κρυμμένο" σε μια στοά της Ακαδημίας. Πήραμε μια πρώτη γεύση και αναμεταδίδουμε.

Το ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI φέρνει την επανάσταση στην απόλαυση του ελληνικού καφέ

Η αγαπημένη ελληνική συνήθεια μπαίνει σε νέα εποχή με το πάτημα ενός κουμπιού και άλλα πολλά οφέλη που προσφέρει το καινοτόμο ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI.

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.