Al Dente

Νέο λουκ, παλιές... τιμές και σταθερή, ιταλίζουσα πορεία στην κουζίνα. Οικειότητα μπιστρό, με κινηματογραφικές αναφορές στο Χόλιγουντ και την Τσινετσιτά, απλίκες με «καπελάκια», λευκοστρωμένα τραπέζια και ανοιχτή κουζίνα, που πρόσφατα «κρύφτηκε» λίγο παραπάνω μαζί με μια σκεπαστή, κλεισμένη αυλή.

Al Dente

Νέο λουκ, παλιές... τιμές και σταθερή, ιταλίζουσα πορεία στην κουζίνα.

Al Dente - εικόνα 1

Το «Αl Dente» είναι από κείνες τις τρατορίες που θα ήθελες να είναι δίπλα στο σπίτι σου. Οικειότητα μπιστρό, με κινηματογραφικές αναφορές στο Χόλιγουντ και την Τσινετσιτά, απλίκες με «καπελάκια», λευκοστρωμένα τραπέζια και ανοιχτή κουζίνα, που πρόσφατα «κρύφτηκε» λίγο παραπάνω –μπροστά της τοποθετήθηκε μια κάβα, υποφωτισμένη, για ατμόσφαιρα– μαζί με μια σκεπαστή, κλεισμένη αυλή. Ο κόσμος είναι όλων των ηλικιών και των βαλαντίων. κι έρχεται ενίοτε από μακριά.

Υπάρχει λόγος. Μιλάμε για έναν απροσποίητο χώρο στο Καλαμάκι (η Θουκυδίδου τέμνει την Αμφιθέας λίγο πριν φτάσεις στην παραλιακή) που, εκτός του ότι σε κερδίζει με το γρήγορο, φιλικό σέρβις και τα ρουστίκ κατά βάση μαγειρέματα της κουζίνας του, στη μικρή κατά τα άλλα λίστα κρασιών του συναντάς κι ένα Ornellaia ή Sassicaia, στην περίπτωση που αποφασίσεις να ανεβάσεις τα τανικά… ντεσιμπέλ (και το budget).

Η βελουτέ σούπα κολοκύθας (€ 7) με γαρίδες και μπισκ σε ζεσταίνει εκ των έσω μέχρι να περάσεις στη μελιτζάνα που σερβίρεται πάνω σε κολοφτιαγμένη, μεστή σάλτσα ντομάτας με λίγη ρόκα και κρούστα παρμεζάνας

(€ 9,90), και αποφεύγει να γίνει βαριά. Οι παπαρδέλες, al dente, αποδεικνύουν το αληθές του ονόματος και σερβίρονται με μοσχαρίσια φιλετάκια (€ 11,90), πορτσίνι και μια γεμάτη και ταυτόχρονα απαλή σάλτσα από το ζωμό τους. Το φιλέτο (Charolais) αντιμετωπίζεται αρκετά σωστά, τόσο στην εκδοχή σχάρας με ελαιόλαδο και άρωμα τρούφας όσο και στην κλασική με σάλτσα από γκορκοντζόλα και καρύδι (€ 20,90). Αν όμως θέλετε μια πιο ιδιόμορφη ισορροπία, δοκιμάστε το αρνάκι γάλακτος με σος από δαμάσκηνο, κουκουνάρι και δεντρολίβανο. Ωραίο ψήσιμο –μια ιδέα ροζ το κρέας– με χαρακτηριστική γλυκύτητα και ένταση.

Up: Η προσιτή μαγειρική με ρουστίκ οικειότητα. Η σχέση ποιότητας-τιμής. Down: Ένα μιλφέιγ με ωραίο καβούρι (και όχι σουρίμι) χαλάει εξαιτίας μιας ανισόρροπης σάλτσας.

Περισσότερες πληροφορίες

Al Dente

Θουκυδίδου 19, Καλαμάκι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

26/04/2024

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.